Охоронець „Рошен” помер від кулі брата Абвера

Охоронець „Рошен” помер від кулі брата Абвера
<p>Андрій Сетверник (36) помер в реанімації 40 днів тому. Його не змогли врятували після пострілу стрижавського лісника. Обставини події досі не з'ясовані</p>
Його близькі не вірять, що постріл був навмання. Думають, лісник тримав карабін напоготові, бо чекав нападу, і цілився в людину на своїй території. На цю версію працює те, що лісник виявився рідним братом одного з лідерів бойовиків на сході - Абвера.

Андрія Серветника, пораненого стрижавським лісником, в лікарні чомусь охрестили активістом Правого сектору. Так говорили, щойно його привезла швидка вночі 9 квітня на Київську з кулею в голові. Друзі думають, що це пішло від лісника, бо той виявився братом Абвера (це з’ясований RIA факт).
Через це родич сепаратиста міг боятися нападу „правосеків”.
Але підстрелив лісник не радикала, а 36-річного охоронця корпорації «Рошен». Андрій напередодні виставлявся колегам за день народження в ресторані «Шахерезада». Потім повіз колежанку в Стрижавку на таксі. Звідти повертався додому пішки. Звичку мав – ходити на своїх двох. А звідти недалеко до Водоканалу. Чому Андрій перед містом звернув зі звичної стежки, для його близьких загадка.
Друг думає, що він міг піти до криниці лісника попити води. Разом з Андрієм тими стежками ходили до Бугу та в ліс на шашлики не раз.
Також Андрій міг відгукнутися комусь на допомогу й звернути. Про таку версію каже його подруга. Або ж навпаки, тікав від когось й шукав допомоги біля садиби лісника. Це у його матері тепер перед очима стоїть, як син замість помочі отримав кулю в лоба.
- Оце його ходіння пішки винувате, - кажуть тепер колеги Андрія.

Родич Абвера чекав нападу?
У секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції сказали, що розслідувати обставини випадку ще продовжують і чекають результатів експертиз. Судово-медичної та балістичної. В лісника вилучили той „Мерлін” з оптикою, із якого він стріляв, і ще один карабін. Зброя зареєстрована.
Лісник потім під час розмови з журналістами бідкався, як захищатиме дружину та двох дочок у випадку чого. Тоді ще преса не знала про його брата Сергія Здрилюка на прізвисько Абвер, який називає себе заступником лідера сепаратистів Стрілка. Щойно дізналися, журналіст йому подзвонив уточнити. Микола відмовився коментувати це, але було зрозуміло, що він Сергія не підтримує.
Зараз же близькі Андрія Серветника вже знають про родинний зав'язок і пов’язують поведінку лісника із цим фактом. Боявся, думають, що прийдуть радикали розраховуватися за Абвера, тому тримав зброю під руками.  
- Може, тоді у нього хтось був, тому лісник відстрілювався, - припускає колишня дівчина Андрія 25-річна Віра Мельник. – Інакше чого в лікарні всі думали, що привезли активіста Правого сектору?
Нагадаємо, що лісник заявив, що на нього нападала банда. Олександр дружив з Андрієм 20 років і називає його причетність до криміналу абсурдом.
- З золотим ланцюжком за тисяч 10 і годинником за 2,5 тисячі гривень не йдуть на напад. Тим більше після ресторану, - каже Олександр. - І сумніваюся, що він п’яний був. З колегами не напиваються. Про це б завтра вся фабрика говорила. А він там пропрацював 14 років. Це про щось говорить.


Андрій Сетверник (36) помер в реанімації 40 днів тому. Його не змогли врятували після пострілу стрижавського лісника. Обставини події досі не з'ясовані

Міг кинутися комусь на поміч
– Скільки ми вже раз намагалися собі пояснити, чого він там опинився, - говорить дружина Олександра Світлана. – Він такий, що ніколи не полізе не рожен. Скоріше обійде. Думаємо, тікав від когось.  
- Той, хто знав його, ніколи не повірить у версію лісника, - сказали журналісту ще кілька друзів й колег Андрія.
Останньою бачила його живим-здоровим колега Ірина. Це від неї Андрій ішов додому пішки. Жінка розповіла, що поїхати з ресторану втрьох. П’яні не були, а напідпитку і веселі. Спочатку завезли молодшого колегу додому. Потім її. Андрій відпустив таксі і спілкувався з Іриною із півгодини. Пив пиво.
- Я спитала, як добереться. Він сказав, що все нормально. Дійде, - каже Ірина Давидюк. – Зараз думаю, що якби ми ще хвилину посиділи на лавочці, з ним могло б нічого не статися... Він такий, що міг кинутися комусь на допомогу.
Андрій йшов з пакетом, який зібрали йому в ресторані зі столу. Цей пакет потім знайшли біля загорожі лісника. В середині – чек на випивку для цілої компанії. Їх і пов’язали з тим, що поранений був не сам. Ніякої зброї біля Андрія чи деінде не було. 

Андрій зброї не мав
- Ніколи в Андрія не було зброї, - сказав начальник контрольно-пропускної служби „Рошен” Василь Данилов. - Зброя є тільки в мене у охороні.  
Він також розповів, як гарно святкували його підлеглі. Випивали символічно. Багато хороших слів звучало на адресу старшого зміни Андрія Серветника, бо він порядна людина і гарний працівник. Може тому, що був у піднесеному настрої, каже керівник, він й вирішив пройтися пішки.
- По всій видимості він ішов мимо його будинку, - каже про лісника Василь Данилов. - Як я розумію, ця людина, або неадекватна, або що. Він просто вистрілив. Так на мій погляд. Каже, що на нього хтось нападав, але Андрій ішов один. Говорили, ніби хотів вкрасти якісь соління. Навіщо? В нього повний пакет був з ресторану. Там в три поверхи було накрито. Це раз. І по-друге, він ніколи не дозволить собі такого. Кого не спитайте, всі так скажуть.
- Якщо в лісника, як каже він, стріляли, то де гільзи, де кулі? В домі, в дереві, вікні, дверях немає, – пояснює свою недовіру його свідченням керівник охорони „Рошен”. - Це просто придумане, що хтось стріляв і він відстрілювався. Він же розуміє, що несе відповідальність за вбивство, раз на те пішло. Видно, консультантів має. Що нападали кілька чоловік зі зброєю - це казки якісь. Абсолютно в це не вірю.
Також Василь Данилов сказав, що ні в яких громадських формуваннях чи самооборонах Андрій Серверник участі не брав. Мовляв, немає тут політичних контекстів.
- Це надумали спеціально. Ні з якого він не з Правого сектору. Я знаю це точно.

Відео дня

Учора було 40 днів
Зараз стрижавський лісник більше розказувати про обставини тієї ночі не захотів. Сказав, вже пояснив свої дії раніше. Нагадаємо з його слів. Прокинувся від звуку пострілу і, коли хтось вистрілив вдруге, дістав карабін і стрельнув у темряву з вікна в бік лісу. Все стихло. Після цього він подзвонив на „102” і сказав, що застосував зброю. Що підстрелив когось, не знав, доки не приїхала опергрупа.


Лісник наполягає - захищався від нападу. Більше розказувати подробиць не захотів

Коли правоохоронці знайшли біля садиби лісника пораненого у голову Андрія, відкрили кримінальне провадження про перевищення меж необхідної оборони. Це підтверджує, що саме версія лісника – головна. Начальник міліції області обіцяв розібратися в ситуації так, щоб обом сторонам було зрозуміло: діяв в межах самооборони лісник, чи ні. Це було одразу після події. Майже два місяці тому. Зараз, як сказали у райвідділ міліції Вінницького району, справу забрало обласне слідство.
Вчора, 27 травня, за Андрієм Серветником було 40 днів. Досі родичам чітко не пояснили обставини смертельного поранення. Їх дивує, чому лісник дзвонив в міліцію не одразу, як почув чужих, а після стрільби. Де ті бандити, які нападали? Може, не було їх узагалі, й це тільки позиція захисту? В прокуратурі прокоментували скарги матері загиблого коротко.
- Працює група прокурорів у цьому кримінальному проваджені, - каже прес-секретар прокурора області Ірина Вихованець. – Вони забезпечують належний нагляд за слідством з метою всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин злочину.


Мати Надія Серветник: „Я б дуже хотіла знати, що трапилося. Але Андрій цю таємницю забрав з собою”
Андрія Серветника оперували двічі. Куля пройшла лобну кістку, сплющилася об потиличну й опустилася донизу, намалювавши в голові літеру „Г”. Її дістали через два дні, 11 квітня. Але 17 квітня пацієнт реанімації, який був у тяжкому стані, але самостійно дихав і пізнавав матір, помер. Почався набряк головного мозку.
- З близької відстані з мисливського карабіну з оптичним прицілом куля повинна була пройти навиліт. А бачите ж як? Лишилася в середині. Дві доби вона робила свою чорну справу, - каже мати Надія Серветник. - Хтось його налякав, може, хтось на нього зазіхав, і він потребував допомоги. Не знаю. Але не повірю, що мій син зайшов на чужу територію просто так. Значить щось трапилося по дорозі. Може, він свідком був чогось і потрапив під роздачу... Коли Андрій був у реанімації, мені було не до того, що і як саме сталося. Ми спасали єдиного сина.
Він так і не промовив ні слова. Надія Серветник каже, що по очах сина бачила, хотів щось сказати чи запитати, та не міг. Була пошкоджена ліва півкуля, яка відповідає за мовлення. І врешті слідство має тільки версію лісника. Більше – жодних очевидців.
- Я розумію, що йому треба зараз обілити себе, - каже про винуватця смерті її сина 57-річна мати. – От він і чорнить зараз мою дитину. Ви не уявляєте, як це боляче, коли довести не можеш, що син – не бандит. Я дуже хотіла би знати, що трапилося. Але він цю таємницю з собою забрав.
Мати також розказала, що день народження у Андрія був 12 березня. Святкували в квітні, бо сина призивали під час першої мобілізації.
- Він військовозобов’язаний. Старший сержант, - каже мати. – Його викликали на збори, але повернули назад. Вже набрали людей потрібних. А 18 квітня, на другий день після його смерті, ми знов отримали повістку... Як на війну не потрапив, то загинув тут. Отримав кулю нізащо.


- Синові прийшла повістка на другий день після його смерті. Як на війну не потрапив, то загинув тут. Отримав кулю нізащо, - показує повістку і документи покійного сина Надія Серветник

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Anonymous

    Вы точно все там с ума посходили, убить человека-уже ерунда для жителей Украины? Если ты лесник , значит меткий стрелок-так стреляй по ногам, рукам, а стреляли наверняка, чтоб убить! Я знала Андрея. а вы нет, он может и мог за себя постоять, но более миролюбивого человека я не знала
  • Anonymous

    Они бы рады да не умеют.
  • Anonymous

    Бред полный, что ж теперь убивать каждого кто зашол к нам во двор, и неважно какая на то могла быть причина. А может в этой ситуации человек нуждался в помощи. Ночью пешком ити за городом не так и безопасно в наше время. И кстати следствием НЕ БЫЛО установлено что ОН был С КОМПАНИЕЙ, НЕ НАДО ВРАТЬ! А окно и лесние мог разбить после того как понял что человека подстрелил
  • Anonymous

    Уважаемая администрация сайта. Не превращайте свой ресурс в помойку. Включите отображение полной информации о пользователях которые оставляют свои комментарии.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up