Кривавий січень. ДТП за ДТП

Кривавий січень.  ДТП за ДТП
Починаючи з новорічної ночі і до Водохреща, на автошляхах області сталося 22 аварії, які забрали життя 12 людей, ще 23 людини опинилися в лікарні. Основні причини - перевищення швидкості, неправильний маневр, виїзд на зустрічну смугу та керування напідпитку

- Січень 2015 року ще не закінчився, та за кількістю аварій зі смертельними наслідками він переплюнув минулорічний період, - розповідає Павло Солоненко, начальник обласного ДАІ. - А з огляду на погіршення погодних умов, які прогнозують до кінця місяця в Гідрометцентрі, водіям варто бути уважнішими на дорогах області, щоб не продовжувати смертельну статистику новорічних свят.

За словами начальника сектору профілактичної роботи обласного управління ДАІ Володимира Мотичка, дорожньо-транспортні пригоди стаються за умов, коли як водії, так і пішоходи нехтують правилами дорожнього руху. І, звісно, погода вносить свої корективи.

- Аналізуючи кількість ДТП на автошляхах, можна сказати, що їх кількість збільшується у літній період, тому що збільшується кількість транспорту на дорогах, адже наша область транзитна, - говорить Володимир Мотичко. -  Інший сплеск спостерігається у зимовий період, коли водії досить повільно перелаштовуються на інший стиль водіння в умовах ожеледеці, туманів, снігу.  А взагалі кожен чомусь від’їжджаючи на своєму авто, чи рухаючись своїми двома, чомусь вважає, що потрапити в аварію може будь-хто, тільки не він сам і безтурботно порушує правила.

Відео дня

Перша смертельна аварія сталася першого січня, через три години після Нового року. На вулиці Київській, біля зупинки “Станіславскього”, водій ВАЗ-21144 в районі світлофора на смерть збив 32-річного вінничанина.

А вже вдень 1 січня аварія зі смертельними наслідками сталася на Жмеринщині у селищі міського типу Браїлів. Там близько одинадцятої дня 35-річний водій "Фольксваген В-3" в'їхав у стовп. В результаті зіткнення загинув 45-річний пасажир авто. За двома фактами відкрито кримінальне провадження та ведеться слідство.

Наступна кривава аварія сталася через тиждень. Працівники ДАІ спокійно відсвяткували Різдво, щоб уже 9 січня о першій годині дня на трасі Тиврів-Шпиків, поблизу села Велика Вулига, зафіксувати аварію, що призвела до смерті жінки та перетворила автівки на купу металобрухту.

За словами працівників міліції, аварія сталася через те, що водій "Таврії" не впорався з керуванням на повороті, та в’їхав у вантажівку ГАЗ 3307. В салоні авто знаходилися четверо людей: водій, його дружина з 4-річною дитиною та його 66-річна теща, саме вона отримала травми, не сумісні з життям, та загинула на місці аварії. Інші учасники ДТП отримали невеликі забої, дитина відбулася переляком. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 286 КК. Водієві загрожує кримінальна відповідальність.

12 cічня на автодорозі Житомир – Могилів-Подільський у Калинівському районі 34-річний чоловік на автівці Toyota Yaris не впорався з керуванням та врізався в автомобіль ГАЗ, який стояв на узбіччі. В ДТП загинула 57-річна жінка, яка сиділа на передньому пасажирському сидінні іномарки. Водій легковика не постраждав, - повідомляє сектор зв’язків з громадськістю обласної міліції. Відкрито кримінальне провадження.

14 січня біля села Чуків Немирівського району зіткнулося два автомобілі. У результаті ДТП четверо людей загинуло та двоє із різними ушкодження потрапили до лікарні. За кермом ВАЗу був 33-річний чоловік, який працює торговим агентом на одному із вінницьких підприємств. Чоловік їхав разом зі своїми колегами. Пасажири, жителі Вінниці, троє чоловіків 25, 21 та 56 років та 22-річна дівчина загинули на місці. До Немирівської районної лікарні потрапили водій "Жигулів" та 28-річна кермувальниця “Фольксвагена”. Відкрито кримінальне провадження. У рамках розслідування призначено ряд експертиз та встановлюються причини аварії, - повідомляє сектор зв'язків з громадськістю обласної міліції. За попередньою інформацією, винуватцем ДТП став водій «Жигулів», який виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся із позашляховиком.

Протягом 16 січня на території області зареєстровано три дорожньо-транспортні пригоди, в яких три людини загинуло та четверо отримали тілесні ушкодження.

Перша аварія сталася в селі Ксаверівка, Вінницького району о 7.30 ранку.

Автомобіль ВАЗ 2101 зіткнувся з вантажівкою "Мерседес 1117", яка рухалась з Вінниці до Львова. Водій вантажівки "Мерседес 1117", львів'янин розповів, що коли рухався автодорогою, побачив, як на смугу його руху раптово виїхав легковик та зупинився, тож 54-річний львів’янин застосував екстрене гальмування, але зіткнення уникнути не вдалось. В результаті потужного удару, понівечений легковик відкинуло на іншу сторону дороги. На місці пригоди встановили, що 39-річний водій ВАЗ 2101 їхав  зі сторони села Дашківці, Літинського району до Вінниці. В салоні "копійки", крім водія, знаходилось три пасажири, серед яких 4-річна дівчинка. Від отриманих тілесних ушкоджень батько водія та 28-річна мати дівчинки загинули на місці пригоди. Сам водій та дитина з численними ушкодженнями потрапили до реанімації.

Інша дорожньо-транспортна пригода сталася на цій самій автодорозі, поблизу села Писарівка, Вінницького району, в якій одна людина загинула. 59-річний водій автомобіля ВАЗ 2106 рухався зі сторони Вінниці в напрямку Немирова. Поблизу Писарівки, на зустрічній смузі руху зіткнувся з автомобілем "Фольксваген-Т4", який рухався в напрямку обласного центру. Від потужного удару легковик розірвало навпіл, передню частину автомобіля разом з двигуном відкинуло майже на 50 м. Ще один учасник дорожнього руху, аби уникнути зіткнення з уламками автомобіля, вимушений був скерувати свою автівку у кювет, в результаті чого перекинувся автомобіль Peugeot. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля ВАЗ 2106 від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди. На даний час працівники правоохоронних органів встановлюють причини та обставини скоєння ДТП.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Співчуття рідним і близьким!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up