Експерти: система паркування у Вінниці застаріла. Треба знімати знаки

Експерти: система паркування у Вінниці застаріла. Треба знімати знаки
Припаркуватися у центрі міста - завжди проблема. Доводиться ставити автомобіль на тротуарі, заважаючи пішоходам і постійно визирати, чи не їдуть копи

У Вінниці зареєстровано близько 180 тисяч автівок. А загалом на території міста перебуває понад 300 тисяч. І всі треба кудись ставити. Вінницькі водії скаржаться на нестачу місць для паркування, а у міської влади немає грошей на нові місця

Кількість автомобілів у місті збільшується щороку. Зараз виникають проблеми з парковками через те, що центральні вулиці почали формуватися десятки років тому, коли автомобілів було значно менше.

Голова спілки підприємців “Стіна” Олександр Печалін розповів, з якими труднощами мусять стикатися, зокрема, ресторатори через брак парковок біля ринків.

- До нас звернулися підприємці, у яких є ресторани, - говорить Печалін. - Вони кажуть, що зараз не можна навіть на ринках скупитися. Бо нема де паркуватися. Доводиться ставити авто далеко від ринку і нести усі продукти на собі. Проблема не тільки у ресторанах. По місту взагалі не вистачає місць для парковки.

Відео дня

Проблема набагато ширша. Парковок не вистачає не тільки рестораторам, а й більшості вінницьких водіїв. Олександр звернувся до міської влади з проханням створити робочу групу, яка б переглянула нинішні місця розташування знаків, що забороняють паркуватися. Незабаром надійшла й відповідь.

Читайте також: Як у Вінниці “копи” ганяють “злісних паркувальників”

Не вистачає ресурсів

У листі, який підписано в.о. директора Департаменту комунального господарства та благоустрою Володимиром Ніценком, зазначено, що міській владі ця проблема відома. І проблема є однією зі складних, тому швидко її вирішити не вдасться. Основним повідомленням є те, що вирішення проблеми потребує ресурсів, яких нема, а міська влада робить усе можливе, щоб покращити ситуацію.

- Треба передивитися розташування знаків, які забороняють парковку, - говорить Печалін. - Чи всюди вони потрібні? Хай зберуть робочу групу, яка проїде по місту і промоніторить це. А на цей час зняти знаки. Тимчасово. Думаю, що нікому гірше від цього не буде.

Але Департамент не бачить необхідності у створенні такої групи. Про це також було написано у його листі-відповіді.

Коли побудують нові парковки?

​З 26 квітня на двох вулицях Вінниці було організовано односторонній рух. Таким чином, збільшилися паркувальні зони у центральній частині міста.

Читайте також: Для збільшення парковок у Вінниці на двох вулицях дозволять тільки односторонній рух

Тепер на вулиці Мури (колишня П. Осипенко) на ділянці від Монастирської (екс-Володарського) рухатися можна тільки в напрямку Князів Коріатовичів (Свердлова). А також на вулиці Петра Могили (Михайличенка) від Магістратської (екс-Першотравнева) - в напрямку Соборної.

- Нові паркувальні місця ми плануємо зробити у рамках реконструкції вулиці Порика, - говорить в.о. директора Департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко. - Також зробимо на Хмельницькому шосе біля онкодиспансеру. На Маяковського біля міської лікарні №3. Зараз біля Будинку офіцерів розширюють перехрестя. За можливості, зробимо ще місця для парковки й там. Все це плануємо закінчити до кінця року.

“Грошей нема - зробіть платні парковки”

Олександр Зєрщиков, автоексперт

- Місць для парковки катастрофічно не вистачає біля першої міської лікарні. У центрі: Грушевського, Архітектора Артинова. Також біля залізничного вокзалу, ринків “Урожай” та “Центральний”. Це стовідсотково. Рішення проблеми є, і дуже просте: на Соборній треба дозволити платну парковку. Ширина вулиці дозволяє ставити машини біля правого краю. Багато водіїв і так стають там, незважаючи на заборону. То хай паркуються і платять за це. А зібрані гроші вкласти у будівництво нових місць. Така ж ситуація з Центральним ринком. Хто хоче стати ближче - нехай заплатить, а трохи далі, наприклад, на Некрасова, місця будуть безкоштовними.

Коментарі (8)
  • Yuriy Kuzin

    вирішення елементарне дозвільна система на платній основі:

    1. рух в місті, лише для громадського транспорту, та для транспорту сфери обслуговування,

    2. навколо міста мають бути збудовані безкоштовні парковки, скажімо на пару днів. До парковок має ходити транспорт, хочеш до міста, залишаєш машину на парковці і їдеш на громадському транспорті, чи на велосипеді, в залежності від того що тобі підходить

    3. Майже скрізь (в залежності від ширини дороги) має бути односторонній рух

    4. На місці що звільниться робити велодоріжки та широкі тротуари (заодно відмінити тупу норму про велосипеди на тротуарах)

    5. Звичайно транспорт громадський має ходити частіше, та враховувати часи пік.

    6. розвантажити громадський транспорт ввівши ліміт проїздів на місяць для пенсіонерів

    7. все вище згадане має бути автоматизовано, як дозвільна система так і оплата проїзду, парковок.....



    Список можна продовжити щоб отримати місто в якому хотілось би жити...

    але нічо з цього не буде реалізовано.

    Ми просто отримаємо загазоване місто, заставлене машинами, без жодного дерева, і з розпиляним бюджетом
  • Александр Балаганов

    Какой может быть комфортным город Винница,если рынок Привокзальный обставлен со всех сторон знаками..

    А. Л. reply Александр Балаганов

    всі парковочні місця займають не клієнти а продавці, така ж сама ситуація і на центральному і на врожаї

    Анонім reply А. Л.

    Не парковочні, а паркувальні.

    Коли у мені великі сумки їхати в село, мене підводять на машині на вокзал. Не повірите, завжди знаходимо, де залишити машину, нерідко навіть прямо навпроти приміських кас знаходимо місце.
  • А. Л.

    скільки штрафів виписують кожного  дня і все рівно грошей не вистачає. Тільки з однієї привокзальної за місяць можно "накосити " на нові парковки

    Анонім reply А. Л.

    Про центральний БАЗАР (а ніякий не ринок, бо ринок - це площа перед ратушею).

    Там величезний платний паркувальних майданчик зробили, навіть в неділю там майже порожньо.

    Значить, треба змусити там ставити машини тих, хто зараз ставить на вулиці. А для цього треба знизити ціну.

    А ще кращий спосіб зменшити паркування - це підвищити швидкість руху трамваїв та тролейбусів, а також розмістити кілька білбордів про те, що за 170 грн. можна цілий місяць їздити без обмежень. Багато хто не знає.

    Анонім reply А. Л.

    Смішно. Тут не в грошах проблеми. у нас дуже вузька вулиці.

    А понаєхавшим, які в центрі хочуть підземних паркувальних споруд, нагадаю, що Вінниця стоїть на катакомбах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up