Масштабна програма реабілітації та працевлаштування для соціально вразливих вінничан

Масштабна програма реабілітації та працевлаштування для соціально вразливих вінничан
У Вінниці допоможуть працевлаштуватись АТОвцям та людям з інвалідністю. А ще – створять сайт, доступний для незрячих людей, які прагнуть знайти роботу. Вінницька організація «Паросток» запускає проект «Шлях до повноцінного життя в громаді осіб з інвалідністю та учасників АТО». Його метою є психологічна підтримка та працевлаштування соціально вразливих категорій населення. Долучитися до ініціативи може будь-хто, програма безкоштовна і безстрокова. Підтримку надає Вінницька облрада та облдержадміністрація.

Голова організації соціального розвитку «Паросток» Ірина Саранча каже, що учасниками проекту, за розрахунками організаторів, стануть не менш ніж 1000 вінничан.

– Окрім працевлаштування осіб з інвалідністю та АТОвців, ми маємо на меті розвиток інклюзивної освіти у регіоні. Завдання проекту – виховати толерантне ставлення до осіб з особливостями розвитку та демобілізованих бійців, а також посприяти впровадженню батьківських ініціатив.

На початку реалізації програми відбулася прес-конференція щодо основних напрямків роботи. Зокрема, йшлося про підготовку інформаційної кампанії «Моє право на гідну працю». Ірина розповідає, що вже цієї осені буде проведено три тренінги для людей з порушеннями опорно-рухового апарату та вадами слуху.

Відео дня

Людмила Станіславенко, голова правління організації «Рада Вінниччини» зазначає, що велика роль у процесі соціалізації та працевлаштуванні осіб з інвалідністю та учасників АТО належить волонтерам, які толерантним відношенням та підтримкою сприяють входженню цієї категорії людей у суспільне життя Вінниччини.

Також у центрі «Промінь» відбудеться тренінг «Від реабілітації до працевлаштування» та триденний інформаційний семінар «Сучасні методики реабілітації осіб з порушеннями опорно-рухового апарату» за участю автора методу «Рука-Мозок», реабілітолога Анатолія Смолянинова. На стадії організації «Третій обласний Форум батьків дітей з інвалідністю». Тренінги щодо працевлаштування бійців та людей з обмеженими фізичними можливостями пройдуть двічі. Взяти участь у кожному зможуть не менш ніж 25 осіб.

Вінницький міжрегіональний  центр професійної реабілітації  інвалідів «Поділля» підтримав цю ініціативу. Виконувач обов’язків заступника директора центру «Поділля» Катерина Ставська каже, що кожен місяць центр профреабілітації працює з кількома сотнями інвалідів. Близько половини з них знаходять роботу. В рамках проекту «Шлях до повноцінного життя…» організація розробляє Перший обласний конкурс соціально відповідального бізнесу, під час якого буде визначено роботодавців, готових до співпраці з учасниками АТО, переселенцями та людьми з обмеженими фізичними можливостями. Катерина вважає, що така акція допоможе цим верствам населення зрозуміти алгоритм дій щодо адаптації в суспільстві та зрозуміти, що їм можуть надати допомогу у працевлаштуванні.

– У вересні-жовтні триватиме інформаційна кампанія конкурсу, тож плануємо провести його на початку листопада. Зараз у розробці знаходиться сайт, де зможуть контактувати безпосередньо інваліди та АТОвці з роботодавцями. Особливість цього ресурсу в тому, що він пристосований і для незрячих. Ця система буде функціонувати без посередників, із рубриками «шукаю роботу» та «пропоную роботу», тож якщо відвідувач знайде для себе цікаву пропозицію, йому варто буде тільки залишити заявку.

Також на новоствореному сайті можна буде знайти рекомендації щодо того, як самостійно займатися пошуками роботи, як правильно представити себе при влаштуванні, а також інформацію про освоєння нових спеціальностей демобілізованими, що з якихось причин не можуть повернутися на попереднє місце роботи.

Організатори зазначають, що такі заходи покликані створити позитивний імідж соціально вразливих категорій населення і довести, що вони хочуть і можуть працювати так само, як і всі інші люди. Жінка вважає, що психологічної реабілітації недостатньо, потрібно робити конкретні кроки до їх адаптації в соціальному житті. Інформацію щодо конкурсу соціально відповідального бізнесу буде розміщено на плакатах у державних установах, а переможці одержать почесні дипломи. Також ініціативна група з представників згаданих організацій готує до друку посібник «Права учасників АТО у сфері охорони здоров’я».

Детальну інформацію щодо програм та проведення заходів можна уточнити за телефоном (067)7831061 у голови Правління організації «Паросток» Ірини Саранчі.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Гарна справа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступник мера Гнівані знову попався на розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up