Кімнатна рослина у подарунок. Що до чого, і як бути взимку?

Кімнатна рослина у подарунок. Що до чого, і як бути взимку?
Останнім часом одним з найбільш популярних подарунків стали вазончики з квітами. Як правильно обрати зелений даруночок і як переміщати його взимку без невдач і проблем?

Як обрати «правильну» рослину? На жаль, не всі рослини приживаються в домашніх умовах. Причини можуть бути різними, але основні такі: неправильний догляд за квіткою, невдало вибрана рослина або транспортування ніжного мешканця тропіків в морозний день.

Здорова рослина має бути симетричною, з пружними стеблами і листям. Несиметричність може свідчити про те, що обрізали пошкоджені пагони або листя. Подивіться на листя зі зворотнього боку, чи немає там павутинки або незрозумілих плям - це можуть бути сліди від шкідників. Ґрунт у горщику не повинен виглядати так, ніби його щойно прим’яли, адже це означає, що у рослини може бути пошкоджене коріння. Здорове коріння орхідей зазвичай «вилазить» з горщика, воно не обламане та не обрізане.

Не поспішайте купувати рослину, в якої дуже велике листя або занадто яскравий колір. Її перегодували добривами, а це робить рослину схильною до хвороб. Квітучі види продають зазвичай вже з квітками або бутонами. Бутонів повинно бути багато, а квіток - мало. Краще нехай подарунок відцвіте вдома, а не в магазині. Якщо у вас є досвід вирощування домашніх рослин, то для подарунка оберіть знайому вам непримхливу квітку. Купувати кімнатні рослини слід в спеціалізованих магазинах, а не в переходах або кіосках.

Відео дня

Транспортування взимку – не біда. Більшість рослин можуть витримати 10-15 хвилин охолодження без негативних наслідків. Але за такий короткий проміжок часу навряд чи встигнеш добратися від магазину до теплого приміщення. До квіткового магазину потрібно йти з картонною коробкою. Туди покласти кілька пластикових пляшок, заповнених гарячою водою. Горшкові рослини встановлюються між цими пляшками, простір між ними ущільнюється папером, а кришка коробки заклеюється скотчем.

Високорослим екземплярам такий спосіб транспортування не підходить. Горщик з рослиною встановлюється на дно мішка, який потім акуратно розгортається у всю висоту і зав'язується зверху. Щоб зробити крону більш компактною для транспортування, зовні мішок обережно обмотується мотузкою. При необхідності зовні можна закутати мішок у плівку або тканину. Після транспортування, розставивши рослини в теплому приміщенні, їх потрібно відразу ж полити. Вода повинна бути досить теплою, близько 30 градусів. Рослини швидше почнуть споживати воду і адаптуватися до нових умов.

Що і куди? Найбільш відчутно кімнатні квіти впливають на нас своїм зовнішнім виглядом. Чим частіше ми дивимося на них, тим краще наш настрій і працездатність. Але при цьому важливо не перестаратися і не наставити рослин скрізь, де тільки можна. Приміром, вони не виживуть в кімнатах без вікон. Там краще повісити штучні квіти. А ось на кухні для кімнатних рослин буде якраз ідеальне місце. Температура і вологість там трохи вище, ніж у решті квартирі. І квітам це подобається, особливо тропічним: алоказії, сциндапсус, філодендрон.

Також кімнатні рослини потрібно обирати з урахуванням розмірів приміщення. Якщо у вас кімната розміром десять квадратів, не варто ставити там пальми, гібіскуси, драцени. А ось фіалки, кактуси, антурії або крассули ("грошові дерева") будуть доречними.

 
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up