Понад 4,4 мільйони тонн вантажів і 36 мільйонів пасажирів перевезли вінницькі водії

Понад 4,4 мільйони тонн вантажів і 36 мільйонів пасажирів перевезли вінницькі водії
У нинішньому році, за девять місяців, трамваями перевезено 14,1 мільйона пасажирів, це тільи 74,1 % у порівнянні з таким само періодом 2020-го.
  • Вантажні перевезення автомобілями збільшилися, а пасажирські —зменшилися.
  • У трамваях і тролейбусах також стало менше пасажирів.

Водії автомобілів, які працюють на підприємствах, а також фізичні особи, перевезли з початку року (у січні-вересні) понад 4,4 мільйона вантажів. Їх к кількість збільшилася у порівнянні з таким само періодом минулого року. Показник становить 119,4 відсотка.

Такі цифри наводить обласне управління статистики. За інформацією статистів, це майже четверта частина (понад 24%) від загальнообласних обсягів вантажних перевезень усіма видами транспорту.

Що стосується перевезень пасажирів автомобільним транспортом, то тут зафіксовано спад у порівнянні з відповідним періодом минулого 2020 року на два відсотки. Загалом перевезено майже 36 мільйонів пасажирів.

Відео дня

Менше пасажирів перевезено трамваями і тролейбусами.

Трамваями скористувалися за дев’ять місяців понад 14 мільйонів пасажирів, тролейбусами — майже 16,3 мільйона пасажирів.

Для порівняння: за 2019 рік тролейбусами і трамваями було перевезено понад 123 мільйона пасажирів. У 2020-му зафіксовано спад у зв’язку з карантинними обмеженнями. Тепер ситуація частково знову повторюється. За прогнозами, міський транспорт не відновить кількість пасажирів 2019 року.

До речі, наша область на другому місці в державі за довжиною автомобільних доріг загального користування. Їх у нас 9,5 тисячі кілометрів. На них знаходяться 828 мостів та 19 шляхопроводів.

Читайте також:

На «Запорожці» плаває по Бугу. Як умілець перетворив старе авто на амфібію

Скільки у нас автомобілів на тисячу населення? Вінниця не в лідерах, але й задніх не пасе

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up