Вистави серед тривог: як працює вінницький драмтеатр під час війни

Вистави серед тривог: як працює вінницький драмтеатр під час війни
  • Попри війну вінницький академічний музично-драматичний театр ім.Миколи Садовського декілька тижнів тому відчинив свої двері для глядачів. 
  • Щодня на його малій сцені проходять вистави як для дорослих, так і для дітей. Велика сцена поки що пустує. Журналіст «20 хвилин» дізнався як працює театр в умовах воєнного стану.

 — Нині ми без легкості мирного життя, всі зосередилися на тому, що відбувається на фронті. Та й ніхто не може відчувати себе в безпеці. Але публіка потребує відновлення культурного життя, — каже керівниця літературно драматургічної частини нашого драмтеатру Світлана Фицайло. Жінка додає, що не варто забувати про те, що пісня і добре слово завжди зігріють людину та підбадьорять її.

Разом з тим, частково акторам і працівникам театру довелося перекваліфікуватися. Дехто вже на фронті у боях, а інші шиють спорядження для військових, плетуть сітки, готують для потреб тероборони. Роблять це у власних домівках. Однак про сцену ніхто не забуває. Щоправада, зараз вистави проходять тільки на малій.

фото Віктора КравченкаЗаголовок

 — На малій сцені вистави йдуть щодня. Із репертуаром можна ознайомитися як на нашому сайті, так і на нашій сторінці у фейсбуці. Ми працюємо для дорослої та дитячої аудиторії,  — розповідає Світлана Фицайло. Для дітей, зокрема, актори театру працюють і в центрі «Квадрат». Там вони грають на благодійній основі. У ньому, а потім і на малій сцені театру Садовського також презентували концертну програму «Даруємо любов!» Солістів-вокалістів Світлану Басовську та Володимира Холкіна глядачі завжди одаровують щедрими оваціями. Коли звучить сигнал тривоги, то вистави у театрі перериваються і глядачі з акторами та працівниками прямують до укриття, яке є в самому театрі. 

Відео дня

 — Чи вистачає у ньому місць для усіх?  — питаємо ми.

 — Так, звичайно, вистачає, Та й у залі малої сцени найбільше може розміститися 90 глядачів, а це не так багато,  — пояснює пані Світлана.

фото Дмитра ДанкевичаЗаголовок

Сьогодні вартість квитка для дорослого  на виставу на малій сцені становить від 150 до 200 гривень. А дитячого від 80 до 100.  Так, у найближчу середу 1 червня, о 16 годині з нагоди дня захисту дітей запланована вистава «Красуня і Чудовисько». Дітям вхід безкоштовний, а дорослий квиток коштуватиме лише 80 гривень. У п'ятницю, 3 червня, драма за п'єсою І.Карпенка-Карого від режисерки Оксани Бандури «Я б тобі небо прихилив». Початок о 17 годині. В суботу, 4 чеврня, «Аліса в країні чудес». Початок о 12 годині. 7 червня о 17 годині вистава про життя відомої співачки «Ассо та Піаф». 8 червня о 17 годині дедективна комедія на дві дії «Бал негідників».

Періодично виїжджають актори театру Садовського і на фронтові гастролі із концертними програмами. Не забувають і про репетиції, зокрема своїх найпопулярніших робіти. І глядачі, і актори мріють побачити їх якомога раніше, після війни:

Читайте також:

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Автографи на клубній футболці від «Манчестер-Сіті» та платівка «Статус Кво» 70-х років. Які лоти готують організатори аукціону для підтримки ЗСУ?

Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Oksana Vashkovska

    Навіщо?
  • Tamila Myslitskaya

    Ці ,,Новини Вінниці на 20 хв'' завжди інформують ,,когось'' найкрасивішими нашими вінницьким місцями.
    Для чого вони це роблять,а ???????
  • Раїса Діхтярьова

    Це треба хвалитись ?

    юлия дацюк reply Раїса Діхтярьова

    Раїса Діхтярьова це називається інформувати,а не хвалитись!

keyboard_arrow_up