Експерт з питань оптимізації податків: "Сьогодні потрібен не податковий компроміс, а податкова амністія"

Експерт з питань оптимізації податків: "Сьогодні потрібен не податковий компроміс, а податкова амністія"
Адвокат АКК «Технології бізнесу і права», експерт з питань оптимізації податків Олександр Білошкурський
Податковий компроміс – PR-назва. Введені податкові зміни не можна назвати ні змінами, ні полегшенням для бізнесу. В нинішніх умовах потрібно запроваджувати податкову амністію, а не податковий компроміс.

Сьогоднішня податкова  система існувала від Кучми і по сьогодні. Бізнес був вимушений вдаватися до конверту, адже зарплати платити треба, а  корупція і великий податковий тягар не залишають іншого вибору.

Щоб змінити ситуацію, потрібно спростити і зменшити податки, а не їх кількість, зробити прозоре і зрозуміле використання бюджетних коштів, а потім уже амністувати або компроміси укладати. Тоді підніметься довіра до фіскальної служби і до влади.

Немає кардинальних змін – у бізнесу немає довіри до влади, до «компромісу». Адже всі сподівалися, що нова влада запропонує бізнесу щось європейське.

Автори закону відірвані від реальності податківці, а не бізнесмени. Законом політично визначено дату – 1 квітня 2014 року. Гадайте, але це День гумору та сміху. Змін в податках після 1 квітня не відбувалося. Владі байдуже, так як закон працювати не буде.

Що робити бізнесмену, який конвертував у однієї або ряду таких фірм і до 1 квітня, і після? За березень 2014 – компроміс, а за квітень 2014 – кримінал. Здали уточнену декларацію («конверт») – чекай на перевірку. Нарахували – мусиш погодитися. Не погоджуєшся – в суд, але компроміс вже не працює. Не здав «конверт», але здали інші. До тебе прийдуть і нарахують, бо ти працював з «конвертом». А інші, що здали, будуть як доказ твоєї вини.

Податковий компроміс - дожим бізнесу - «бутафорія». Показова лояльність нової влади перед бізнесом і Європою насправді не несе суттєвих податкових змін. Це просто податковий екстрим.

Олександр Білошкурський,
адвокат АКК «Технології бізнесу і права»,
експерт з питань оптимізації податків

 

Коментарі (1)
  • Ігор

    А найбільше, що сьогодні потрібно мені - це терміново щось робити з єдиним внеском, бо скоро нам наступить хана, а потім і всій державі, бо сьогодні я вже подумую ліквідувати дві своїх структури, мабуть і інші теж.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up