Експерт з питань оптимізації податків: "Сьогодні потрібен не податковий компроміс, а податкова амністія"

Експерт з питань оптимізації податків: "Сьогодні потрібен не податковий компроміс, а податкова амністія"
Адвокат АКК «Технології бізнесу і права», експерт з питань оптимізації податків Олександр Білошкурський
Податковий компроміс – PR-назва. Введені податкові зміни не можна назвати ні змінами, ні полегшенням для бізнесу. В нинішніх умовах потрібно запроваджувати податкову амністію, а не податковий компроміс.

Сьогоднішня податкова  система існувала від Кучми і по сьогодні. Бізнес був вимушений вдаватися до конверту, адже зарплати платити треба, а  корупція і великий податковий тягар не залишають іншого вибору.

Щоб змінити ситуацію, потрібно спростити і зменшити податки, а не їх кількість, зробити прозоре і зрозуміле використання бюджетних коштів, а потім уже амністувати або компроміси укладати. Тоді підніметься довіра до фіскальної служби і до влади.

Немає кардинальних змін – у бізнесу немає довіри до влади, до «компромісу». Адже всі сподівалися, що нова влада запропонує бізнесу щось європейське.

Автори закону відірвані від реальності податківці, а не бізнесмени. Законом політично визначено дату – 1 квітня 2014 року. Гадайте, але це День гумору та сміху. Змін в податках після 1 квітня не відбувалося. Владі байдуже, так як закон працювати не буде.

Що робити бізнесмену, який конвертував у однієї або ряду таких фірм і до 1 квітня, і після? За березень 2014 – компроміс, а за квітень 2014 – кримінал. Здали уточнену декларацію («конверт») – чекай на перевірку. Нарахували – мусиш погодитися. Не погоджуєшся – в суд, але компроміс вже не працює. Не здав «конверт», але здали інші. До тебе прийдуть і нарахують, бо ти працював з «конвертом». А інші, що здали, будуть як доказ твоєї вини.

Податковий компроміс - дожим бізнесу - «бутафорія». Показова лояльність нової влади перед бізнесом і Європою насправді не несе суттєвих податкових змін. Це просто податковий екстрим.

Олександр Білошкурський,
адвокат АКК «Технології бізнесу і права»,
експерт з питань оптимізації податків

 

Коментарі (1)
  • Ігор

    А найбільше, що сьогодні потрібно мені - це терміново щось робити з єдиним внеском, бо скоро нам наступить хана, а потім і всій державі, бо сьогодні я вже подумую ліквідувати дві своїх структури, мабуть і інші теж.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up