Як там Крим? Правдиві свідчення веб-камер

Як там Крим? Правдиві свідчення веб-камер
Температура зростає, а кількість туристів не збільшується. У розпалі курортного сезону пляжі Криму пустують і сумують. Вже друге літо туристичні фірми зазнають збитків.

Тривалий час Крим був улюбленим місцем відпочинку для десятків тисяч українців. Ми провели опитування у соціальній мережі «Вконтакті» у групі «Новини Вінниці 20minut.ua», щоб дізнатися яке улюблене місто вінничан у Криму. За результатами опитування: найбільший відсоток опитуваних люблять Ялту. Нижчі сходинки посідають Євпаторія, Алушта,  Бахчисарай , Коктебель, Саки, Севастополь, Феодосія та Керч.

Минулого року міністр туризму анексованого Криму Олена Юрченко заявила, що у 2015 році на пів-острові очікують зустріти 4,5 мільйони туристів. Сайт «Новости Крыма – крымская служба новостей» зазначає: «В Алушті кількість відпочиваючих у червні збільшилася на 15% порівняно з показниками минулого року, зараз на курорті нараховується близько 10 тисяч організованих туристів». Інтернет-видання «Yтро.ru» теж переконує, що кількість туристів зросла: «Найбільша кількість туристів – на Південному березі Криму: 53% – в Ялті, 13% – в Алушті, 10% – в Євпаторії».

За інформацією мінкурортів анексованого Криму, у 2014 року півострів відвідали близько 4 мільйонів осіб, але цього річ, за допомогою веб-камер, спостерігаємо різке зменшення кількості туристів. 

Відео дня

Та все ж мільйон туристів цього року таки відвідали Крим. Мільйонною гостею стала жителька Санкт-Петербурга Тетяна Шубіна.

Але пані Тетяна лишилася не задоволена своїм відпочинком, про що розповіла в інтерв’ю виданню «Кримський телеграф». За її словами, мало того , що їй довелося заповнити купу паперів на зразок «де працюєте і ким», так зрештою на пів-острові вона відчула себе небажаною гостею. "Після чотирьох годин в автобусі думаєш, як би швидше отримати номер і прийняти горизонтальне положення. Відразу створюється відчуття, що ти не гість, якому раді, якого чекали, а миша, яка прав не має, і повинна підкорятися загальному розпорядку і правилам – це найважливіше", – сказала вона.

В якості подарунку переможниця отримала сертифікат на безкоштовні екскурсії, але сертифікат був розрахований лише на одну людину, а вона приїхала з трьома дітьми. Тому жінці так і не вдалося насолодитися поважним статусом «мільйонного туриста».

Журналісти "20хвилин" дослідили ситуацію у курортних містах Криму. Завдяки трансляціям з веб-камер, можна побачити напівпорожні, а де-не-де й зовсім порожні пляжі.

Ялта

Для багатьох відпочинок у Криму пов'язаний саме з Ялтою. Поряд знаходиться відоме «Ластівчине гніздо». Найменше доступними виявилися веб-камери саме у Ялті. З 6 установлених камер можна підключитися лише до 2, тільки одна з них показує пляж, хоч і віддалено. Незважаючи на температуру 30 °С, пляжі тут не багатолюдні, як раніше бувало у розпал курортного сезону. На морі бачимо тільки кілька катерів. У цьому можете переконатися й самі.

Євпаторія 

Євпаторія курортне місто, розташоване на західному узбережжі Кримського півострова. Найпопулярніший пляж «Золотий берег», знаходиться у центрі курортної зони. Та при температурі 31°С на пляжі можна побачити небагато людей. Не видно, щоб хтось купався, лише кілька туристів засмагають. Це можете перевірити й самі.

Алушта

Алушта – місто, розташоване на південній частині Кримського півострова. Алушта приваблює туристів перш за все своїм сприятливим кліматом, адже захищене гірським масивом. Саме тут знаходиться найдовша у Криму набережна. З веб-камери міста бачимо, що Професорський куточок у Алушті пустує без відпочиваючих. Хоча раніше це було популярне місце серед туристів. Можете пересвідчитися самі.

Бахчисарай

Бахчисарай  колишня столиця Кримського ханства і Кримської Народної Республіки. Туристи люблять місто за Ханський палац, печерне місто Чуфут-Кале та Успенський монастир. Але жодне з туристичних місць неможливо побачити за допомогою веб-камер. З чотирьох установлених камер у місті працює лише одна, яка показує проїжджу частину села Вілінбург Бахчисарайского району. У цьому можете переконатися самі.

Коктебель

Коктебель – селище міського типу  на сході Криму. Коктебель славиться не лише своїм теплим кліматом та гарними краєвидами, також відоме найсмачнішими винами та щорічним проведенням фестивалю «Джаз Коктебель» (Koktebel Jazz Festival). За допомогою веб-камери бачимо, що туристи на пляжі є, але небагато. Хоча термометр показує 30°С. Переконайтеся самі.

Саки 

Саки – найпопулярніший грязьовий курорт у Криму. Саки популярні завдяки недорогим цінам і гарним краєвидам. З трьох встановлених веб-камер у місті працює лише одна. Веб-камера знаходиться в одному із найбільших санаторіїв півострову  "Полтава-Крим". Пляж тут не багатолюдний, хоча температура води становить 21°C. Більшість туристів не купаються, а надають перевагу засмазі.  Можете пересвідчитися самі.

Севастополь

Севастополь колишнє портове місто в Україні. На його території беруть початок усі три пасма Кримських гір. Температура повітря у місті становить 32°C.

У Севастополі встановлено 17 камер, але працює лише 10 і тільки одна з них показує море. Це камера, розташована на березі Херсонесу. Руїни колишнього міста Херсонес - одна з найвизначніших пам'яток Севастополя. Херсонес Таврійський – місто, яке входить до 7 чудес України.  На камері бачимо невелику туристичну групу. Переконайтеся й самі.

Феодосія

Феодосія – місто розташоване у південно-східній частині Криму. Туристи приїжджають до міста, щоб побачити фонтан Айвазовського, мечеть Муфтій-Джамі, дачі Стамболі та Генуезьку фортецю. Літо у місті завжди посушливе та жарке. Та не зважаючи на те, що температура води становить 24°C, у морі купають лише одинці, більшість розмовляють або засмагають.У цьому можете пересвідчитися самостійно.

Керч

Керч – найсхідніше місто у Криму, розташоване на узбережжі Керченської протоки, між Чорним і Азовським морями. Тут можна побачити склеп Деметри, фортецю Ені-Кале, розкопки Пантікапея на горі та Царський курган. З веб-камери видно керченський міський пляж. Пляж сумує, туристів тут мало. А зважаючи на температуру 29°C  навіть дивно. Переконайтеся й самі.

Світлана Лавренюк

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Анонім

    Как вы уже надоели со своим Крымом...хватит уже брызжать слюной...В Крыму всё отлично..Сам уроженец Винницы...И на Донбассе пришлось пожить- жена оттуда...Ввиду того , что к власти пришли марионеточные бездари,пришлось покинуть страну..которую я очень любил и о которой остались самые лучшие воспоминания...поражает невежество и элементарная тупость большинства населения Украины...был в январе в Украине..просто поражался и было горько...как тупо слили страну за год..

    Анонім reply Анонім

    Согласен! Классная была б страна, чтоб власть нормальную и людей поумнее....
  • Анонім

    хочу запитати у "злопихателей", просто, без емоцій- якщо в криму провальні сезони і ніхто не їде, то чому наші ЗМІ смакують черги на керченській переправі? хто ж там стоїть?

    Місцевий reply Анонім

  • Левадный Олегъ

    Интересно, а злорадство в отношении крымчан, которым бывшая братская Украина всеми силами нагадить пытается, как то компенсирует собственное убожество ридной неньки, облажавшейся везде, где только можно было?

    Місцевий reply Левадный Олегъ

    "ЛЕЧЕНИЕ ВОДКОЙ"
  • Anonymous

    Ну и чем вы хвалитесь? Добавьте сюда веб-камеры из Одессы, где сами знаете что болтается как в проруби, выброшеное водами Днепра, собравшего все стоки и канализации Украины. А рассово "правильные и независимые" ЗМИ рассказывают, что это прошли дожди.

    Місцевий reply Anonymous

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up