Проект "Вийди за кордони!": розповідь про Ізраїль

Проект "Вийди за кордони!": розповідь про Ізраїль
Ви знаєте про національний одяг євреїв та як торгуватися на ринку з місцевими жителями Ізраїлю? А учасники чергової зустрічі, яка пройшла 9 жовтня у Бідняжкіному домі знають! Адже в рамках проекту "Вийди за кордони" Ліна Лімберська розповіла багато чого про Ізраїль, його історію та видатні місця.

Ліна – новий репатріант Ізраїлю, тому змогла якнайкраще передати його історію, культуру та розповісти про життя мешканців країни зсередини.

В даний час Ізраїль представляє собою найбільш розвинену державу на території всього Близького Сходу. Близько 80% населення країни живе на узбережжях двох морів - Середземного і Червоного. В Ізраїлі процвітають промисловість, пов'язана з високими технологіями, і сфера обслуговування. У сільському господарстві країни зайнято лише 5% населення.

Однією з численних особливостей країни є те, що в ізраїльській армії служать і чоловіки і жінки. Перебуваючи в Ізраїлі, часто можна побачити молодих людей у формі, які стежать за порядком або охороняють пости на дорозі і різні установи. В Ізраїлі дуже низький рівень злочинності.

Відео дня

Для туристичної візи до Ізраїлю віза не потрібна. Але строк перебування обмежується перебуванням на території країни 3 місяцями за одне перебування.

В аеропортах Ізраїлю проходить дуже строга перевірка багажу. При поверненні додому сумки перевіряють особливо ретельно всередині. Можуть запитувати, де купували ті чи інші речі, для кого і т.д.

Валюту можна ввозити і вивозити в будь-яких кількостях. Безмитно можна ввезти не більше 1 л міцних спиртних напоїв і до 2 л вина (якщо вам вже є 17 років), до 250 г духів, до 250 шт. сигарет або до 250 г тютюну, подарунків на суму не більше $ 150, а також предмети і речі особистого користування.

Держава Ізраїль визначається в Декларації незалежності як єврейська держава. У той же час Ізраїль - це демократична держава, в якому різні етнічні та релігійні групи мають рівні права. 75,8% ізраїльтян є іудеями, 16% населення - мусульманами і 2,1% - християнами.

На державному рівні в Ізраїлі відзначаються тільки іудейські релігійні свята, які вважаються вихідними днями.

Щодо курортів Ізраїлю та відомих місць, то їх тут дуже багато. В туристичних компаніях пропонують безліч цікавих програм і екскурсій, на які вам обов’зяково захочеться потрапити.

Найвідоміші курорти:

Нетанія - найбільший курорт на середземноморському узбережжі Ізраїлю. На території міста розташовано 30 готелів. 9 міських пляжів протягнулися піщаною косою на 13,5 км. Населення міста - близько 180 тисяч жителів.

У цьому курортному містечку є кілька музеїв. Сади, променади, фонтани і дружелюбна атмосфера робить Нетанію дуже привабливим морським курортом. Гості міста можуть не тільки відпочивати на пляжах, які забезпечені всім необхідним - душовими кабінками, фонтанчиками для пиття, шезлонгами, - але і отримувати задоволення від міських фестивалів, ярмарків і свят.

Ейлат - невеликий курорт на Червоному морі, розташований в найпівденнішій точці Ізраїлю. Ейлат знаходиться досить далеко від решти міст країни. Тут проживають близько 50 тисяч осіб.

Ейлатский затока - унікальна природна зона з коралами, зі своїм мікрокліматом: тут ніколи не буває нижче + 20 ° С. Спека переноситься досить легко через сухого повітря. Температура морської води круглий рік знаходиться в межах + 21 ° -24 ° С. Це відомий центр зимового відпочинку. Відпочинок в Ізраїлі з дітьми найбільш популярний в Ейлаті.  

Тель-Авів - незалежне, світське і дуже демократичне місто з розкішними готелями і гучним нічним життям. Тут багато художніх галерей, салонів, ринків та ресторанів. У районі порту Яффо зосереджені модні рибні ресторани, а на набережних південного Тель-Авіва розташовані найкращі дискотеки міста. Чисті і упорядковані пляжі, розвинена інфраструктура - все в цьому місті немов створено для активного і яскравого відпочинку.

Узбережжя Мертвого моря - найнижча точка земної поверхні: його поверхня знаходиться на глибині 420 м нижче рівня моря. Море назвали Мертвим, так як в ньому через підвищеного вмісту солей і мінералів не живуть ні риби, ні водорості, тільки деякі види бактерій можуть існувати в гирлі Йордану. Склад солей, а також склад бруду Мертвого моря унікальний, і це дозволило створити на його берегах курорт. Гості курорту поєднують відпочинок в Ізраїлі та лікування з застосуванням солей і грязей Мертвого моря.

Єдиним недоліком даного курорту є те, що влітку температура досягає +45 навіть вночі. Саме тому в більшості готелях є власні басейни з водою із Мертвого моря і зовсім не обов’язково виходити за територію самого готелю, але там можна відвідати невеличкі кафешки і магазини із різноманітними лікарськими та косметичними засобами, виготовлених саме тут.

Також ця земля стала Святою для всіх християн, мусульман та іудеїв, так як всі самі значущі події історії всіх трьох релігій сталися саме тут.

Назва Святої Землі має самий прямий сенс: це - земна батьківщина Христа Спасителя. Благовіщення, Різдво Христове, Стрітення Господнє, Хрещення Ісуса Христа, Його явище в Фаворського світла Преображення сталися тут.

Саме тому існує багато екскурсій релігійного характеру.

Здійснюючи паломництво по Єрусалиму, паломники бачать місця, пов'язані з останніми днями земного життя Ісуса Христа. В першу чергу це, звичайно, свята Елеонська гора. Тут знаходяться Елеонський жіночий монастир, храм Вознесіння, Місце Вознесіння Ісуса Христа («Стопочка»), Гетсиманський жіночий монастир, храм св. Марії Магдалини. А також Гетсиманський сад, гробниця Божої Матері, гора Сіон, Храм Успіння Божої Матері і гробниця Царя Давида.

Віфлеєм (Церква Різдва Ісуса Христа) - невеликий арабська містечко, розташоване в 10 кілометрах від Єрусалиму на території нинішньої Палестинської автономії. За переказами тут народився цар Давид. Але гучну славу в християнському світі Віфлеєм отримав завдяки іншому події - народження Ісуса Христа.

Святі місця Тверії - це Монастир св. Георгія Хозевіта і стародавнє місто Єрихон, Гора спокус і Сорокаденний монастир. За переказами, в пустелі неподалік від Єрихону в печері на вершині гори 40 днів постив після хрещення Ісус, а Сатана спокушав його. На згадку про цю подію перед входом до печери стоїть ніби приліплений до скелі православний пам'ятник - грецький Сорокаденний монастир .. Тут же протікає річка Йордан - місце хрещення Ісуса і місце омивання паломників.

В Назарет був посланий Архангел Гавриїл - провістити Діві Марії про народження від неї Спасителя світу. В скромному помешканні цього міста провів своє дитинство, отроцтво і юність Христос. Стоять тут Церква Архангела Гавриїла і храм Благовіщення - пам'ять про ці події.

Місто Яффо, за переказами - найдавніше місто в світі. Тут на березі моря Ной будував свій ковчег, а його син Яфет став засновником міста. В Яффі довгий час жив апостол Петро: тут він, за переказами, воскресив праведницю Тавіфу.

Взагалі у Ізраїлі якась особлива атмосфера. Чи то через людей, чи то пов’язаність із релігією – кожен визначає для себе сам.

То ж завітайте та відкрийте для себе «свій» Ізраїль!

Інформація надана від Ліни Лімберської та Віолети Комаркової в рамках проекту «Вийди за кордони!». Проект реалізують  ГО Центр громадської активності "Результат", тур-клуб "Бідняжка" та міжнародна організація AIESEC.

Більше інформації шукай тут:

http://vk.com/cpa_result

https://www.facebook.com/CPA.Result

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up