Як обрати електрочайник (Новини компаній)

Як обрати електрочайник (Новини компаній)

Електрочайник – один з головних побутових приладів в домашньому господарстві. Здавалося б, відповідь на питання «як вибрати електрочайник?» не повинна викликати складнощів, але тут є ряд нюансів. Моделі відрізняються за об'ємом, потужністю, матеріалом, функціоналом.

Нагрівальний елемент

Нагрівальні елементи визначають швидкість нагріву, термін служби і параметри продуктивності. Їх класифікують на відкриті і закриті. Відкритий ТЕН безпосередньо контактує з водою, рівень води має повністю його закривати, інакше устаткування може згоріти. Відрізняється невисокою ціною, надійний, безшумний. Недоліки – утворення накипу на нагрівальному елементі, який обсипається у воду, забруднює її та збільшує час закипання, необхідність систематичного очищення від накипу.

Закриті нагрівальні елементи не контактують з водою. Площа контакту нагрівального диска більша, нагрівання води відбувається швидше. Очистити чайник від накипу простіше, а рівень води, що нагрівається, може бути мінімальним. Мінуси – певний шум і більш висока ціна.

Об'єм

Мініатюрні моделі 0,5 л називають дорожніми: їх часто беруть у відрядження, подорож, на дачу. Чайники для дому випускаються в діапазоні об'ємів 1-3 л. Вибір залежить від рівня вжитку кип'яченої води у родині. 

Потужність 

Від потужності залежить швидкість нагріву води у чайнику. Чим більший літраж, тим потужніший встановлюється нагрівальний елемент. В середньому, на літр води доводиться 1 кВт потужності. Отже, найпопулярнішими є чайники об'ємом 1,5-2 літри і потужністю 1,5-2 кВт.  

Вибираючи потужний чайник, зверніть увагу на стан електропроводки у квартирі і можливі високі навантаження.

Матеріал корпусу

Найбільшу зацікавленість у покупців електричних чайників викликають матеріали, з яких вони виготовлені. Хтось турбується про екологічну чистоту виробів, інші - про якість води, треті звертають увагу на міцність і довговічність приладів. Який чайник кращий: скляний або керамічний, металевий або пластмасовий? Тож, перш ніж купити електрочайник за допомогою http://price.ua, давайте зупинимося на нюансах експлуатації, адже кожен з матеріалів має певні плюси і мінуси.

Пластмасові електрочайники  

За рейтингом популярності ці чайники займають лідируючі позиції. Вироби виграють за ціною, практичні, легкі. Вони оснащуються частково прозорим корпусом, через який візуально контролюється рівень води. Пластиковий корпус безпечний, не нагрівається, що актуально для сімей з маленькими дітьми.

Проте, викликає побоювання утворення хімічних сполук при нагріві. Тож варто обирати сертифіковану продукцію відомих брендів, що використовують високоякісний пластик. Термін використання пластикових  чайників розрахований на 2-3 роки.

Металеві чайники

Представлені виробами з алюмінію і неіржавіючої сталі. Перевагу слід віддати сталі, оскільки вона інертна до води, на відміну від алюмінію. Такі електрочайники екологічні, міцні, довговічні. Мають привабливий дизайн, легко вписуються в інтер'єр кухні. Проте, через високу теплопровідність, вода в них остигає швидше, чим в пластмасових. 
   
Недолік металевих виробів — нагрів корпусу, а внаслідок необережності можливі опіки. Зверніть увагу на ручку: пластикова прокладка забезпечить комфортне користування. До мінусів відноситься і маса — для компактних  моделей це не актуально, але вага заповненого водою 3-літрового чайника досягає 4 кг, а це вже відчутно. Непрозорий металевий корпус не дозволяє відстежувати рівень води без індикатора. Розробники спробували виправити це, додавши до конструкції пластикові вікна.

Скляні електрочайники  

Бажаєте отримати кип'ячену воду без запаху, приємно смаку? Тоді вибір за скляними чайниками. Скло задовольнить жорсткі вимоги чайних гурманів. Додаткова зручність – прозорість, що дозволяє контролювати рівень води без додаткових пристосувань.

Вибирайте виріб з пластмасовою ручкою: вона, на відміну від металевої, не нагрівається.  

Є й мінуси — користуватися крихким приладом доведеться з великою акуратністю. З часом внутрішня поверхня покривається накипом, який важко очищається, що погіршує зовнішній вигляд виробу. Цього можна уникнути, якщо систематично чистити його спеціальними засобами. Також доведеться викласти більшу суму, ніж при покупці інших моделей.      

Керамічні електрочайники 

Практично будь-який пластиковий, скляний або металевий чайник виконаний в стилі хай-тек. Кераміка є вибором естетів кухонного начиння - характерна форма корпусу, носика, ручки й кришки, художній розпис. Неперевершені функціональні достоїнства: екологічність, відсутність накипу, безшумність, електробезпека. Вода нагрівається довше, але й тепло зберігається надовго, поверхня легко очищається від забруднень.

Мінус – велика вага, тому прилади об'ємом понад 1,5 л не випускаються. За міцністю вироби поступаються іншим моделям. Ціна керамічних чайників висока.

Функціональність 

  • Терморегулятор — цінителі знають, що різні сорти чаю необхідно заварювати у воді певної температури. Це зручно при приготуванні дитячого харчування. 
  • Захист від включення без води - убереже  від наслідків необережного вчинку.
  • Фільтр - покращує якість води, захищає від накипу, покращує роботу нагрівального елементу і збільшує термін служби.  
  • Індикація включення – зручні світлові і звукові ефекти.
  • Насос – можливість наливати воду, не рухаючи чайник.
  • Подвійна стінка – функція подібна термосу плюс додаткова безпека. 

Резюме

  • Вибирайте чайник з об'ємом, відповідним до родинних потреб.  
  • Зверніть увагу на потужність. 
  • Вибирайте пластмасові і металеві моделі, якщо цінуєте міцність і практичність, скляні, — якщо піклуєтеся про якість води, якщо ви прибічник ексклюзивного дизайну, зупиніться на кераміці. 
  • Ознайомтеся з функціями — вони виявляться корисними при невисокому збільшенні ціни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up