Відверті історії відомих жінок: як досягали успіху вінницькі знаменитості (Новини компаній)

Відверті історії відомих жінок: як досягали успіху вінницькі знаменитості (Новини компаній)
  • У Вінниці пройшов вишуканий захід для жінок – Ladies Night. Цього вечора три відомі вінничанки на власному прикладі довели, що пробувати та перемагати ніколи не пізно.
  • Розказали, як прокидалися о п’ятій ранку та йшли розклеювати оголошення про роботу.
  • Про те, на що вони здатні заради своїх дітей. Та про те, як проходило перетворення із сірої миші на відому та успішну.

Четвер. Вечір. Ресторан Marmaris Vinnytsia. Більше сотні жінок. І всі вони прийшли почути про злети і падіння успішних вінничанок.

Вся увага прикута до трьох сьогоднішніх лекторів. На жінках розкішні дизайнерські наряди. Вони нафарбовані та з гарними зачісками. Можливо хвилюються, але цього непомітно.

Ведуча знайомить присутніх з програмою вечора. Після чого запрошує до мікрофона представницю від партнера заходу Дому Краси Secret De Beauty.

– Завдяки таким заходам, жінки стають більш успішними і впевненими в собі, – говорить Каріна Іващенко. – Дім Краси підтримав цей проект, тому що ми з самого початку були створені для того, щоб робити наших дівчат більш прекрасними. Як результат, більш впевненими у собі. А впевненість жінки і є її головною красою.

Відео дня

За кілька хвилин почнеться виступ однієї із лекторів. Її звуть Катерина Просянникова. Ніхто з присутніх не знає, про що вона буде розповідати. Але це повинно бути чимось грандіозним. Історія бізнес-леді має надихнути тих, хто в залі.

Катерина Просянникова

учасниця конкурсу Mrs. Globe (Місіс Світу) 2014, власниця модельного агентства Grace

Я була гидким каченям

– У дитинстві я із заздрістю дивилася на конкурси краси. Думала, що туди неможливо потрапити таким, як я. Адже я була гидким каченям: висока, сутула і невпевнена у собі, – розповідає Катерина Просянникова. – Я була тінню своїх друзів.

Родина Катерини жила скромно, тому віддати доньку в школу моделей, куди вона так прагнула, було практично неможливо. Допомогла знайома, якій вдалося домовитися про одне безкоштовне відвідування школи.

– Після перших відвідин я зрозуміла, що це саме те місце, де я хочу перебувати. Ця школа позбавить мене від комплексів і невпевненості. Тому я виходила звідти з надією обов’язково повернутися ще. Але мама сказала, що для нашої родини таке навчання занадто дороге. Я проплакала весь вечір.

Йшов час, а бажання навчатися у школі тільки посилювалося. Мама це помічала і все ж таки змогла домовитися із власницею школи про оплату частинами. Радості Катерини не було меж.

– Практично тоді ж я захотіла потрапити на конкурс «Міс Вінниця». У перші два роки мене не взяли через вік. Але я спробувала і втретє. А через кілька місяців я вже стояла на сцені нагороджена титулом «Віце-міс Вінниця». Вперше за багато років я не відчувала себе гидким каченям. Нарешті в дзеркалі був лебідь. Зовсім маленький, слабенький, але лебідь.

Почалися часті зйомки і покази на найпрестижніших подіумах країни. Модельна кар'єра вінничанки стрімко йшла вгору.

– Я вже планувала їхати працювати за кордон. Але незадовго до від'їзду виявилось, що я завагітніла. У той день довелося вибирати між кар'єрою та сім'єю. І я вибрала родину.

Катерину підтримав чоловік. Вони разом чекали на появу немовля. Майбутня мати переконалася в тому, що сім'я – це найцінніше, що є у цьому житті.

Через кілька місяців після народження першого сина, знову почали надходити пропозиції показів та зйомок. А через декілька років модельної кар'єри, матері вже двох дітей, прийшло запрошення представити Україну на міжнародному конкурсі Mrs. Globe (Місіс Світу) 2014, який проходив у Китаї.

Радості не було меж. Але було й багато труднощів, які вдалося вирішити, чи не перед самим конкурсом. Наприклад знайти дизайнерів, які погодилися б пошити сукні і костюми для гідного представлення країни на міжнародній арені. Пояснити рідним, особливо дітям, що мами не буде поряд кілька тижнів. Пропустити день народження сина.

– Я розуміла, що пропускаю його свято. Але я хотіла зробити подарунок своїй дитині. Тому попросила дівчат із різних країн записати відеопривітання. Вони погодилися і ми записали привітання, де кожна з них на своїй рідній мові співала «Happy Birthday». І ви б тільки бачили, як радів мій син, коли дивився це відео. Для нього це був найкращий подарунок.

Вінничанка їхала на конкурс не за перемогою. Та все одно перемогла у номінації «Місіс року», яка є дуже почесною відзнакою.

З тих пір пройшло три роки і Катерина Просянникова з радістю згадує про те, що колись була там. Зараз у неї вже троє дітей. Вона продовжує працювати. Навчає молодих дівчат прекрасному: жіночності, елегантності та дефіле але вже у власній школі моделей Grace.

У залі чуються сльози і бурхливі оплески. Леді підходять до Катерини, про щось із нею говорять, фотографуються, обмінюються враженнями і дякують за дивовижну розповідь.

Далі слово надається представникам партнерів заходу – поліграфії «Ідеї Успіху».

– Ми часто підтримуємо такі заходи, – розповідає Яна Варварська. –  І коли ми почули про цей проект, то стали першим партнером, хто його підтримав, тому що вважаємо, що успішні люди, які досягли своїх результатів своєю наполегливістю гідні поваги.


Серед учасниць вечора розіграли подарунковий сертифікат на виготовлення фотозони до Дня Народження. Дякуємо поліграфії «Ідеї Успіху».

Через десять хвилин у залі знову тиша. На сцену виходить другий спікер вечора. Хтось аплодує. Хтось знімає на телефон. Хтось готується занотовувати думки в блокнот.

Ірина Брайлян

чемпіонка України та Європи з візажу, арт-директор школи візажу по ліцензії EAEA Jolanta Wagner

П’ять днів і ти візажист

– Косметологія, візаж, геометрія жіночої краси – все це було цікаво мені з самого початку, – розповідає Ірина Брайлян. – Коли я вчилася у медичному коледжі, батьки підшукували місце, куди я могла би піти після його закінчення. І оскільки моя сім'я жила у достатку, то я опинилася у вроцлавській школі вищої косметології.

Коли Ірина навчалася на третьому курсі, у автокатастрофі загинув її батько. Життя змінилось і стало важким. Тепер доводилося думати за що жити, як платити за навчання і квартиру.

Дівчина приймає рішення йти працювати в салон краси, у якому до цього проходила практику. У ньому вона проводить весь вільний час в надії хоч трохи заробити.

– Під час практики я сподобалася власниці цього салону. Вона поїхала до Варшави до чоловіка, а мені залишила ключі. Сказала, щоб тепер я займалася салоном.

В один із робочих днів, Ірина випадково натрапила на журнал, у якому була сторінка із рекламною статтею європейської академії естетики. Курс називався «П'ять днів і ти візажист». У ньому вона розгледіла те, чого так давно потребувала – віру в себе.

– Я повернулася в Україну, де зустріла чоловіка і народила довгоочікувану дитину. Згодом ми з чоловіком розійшлися. І я залишилася з сином. Йому три роки. Є невеликий бізнес. Але я була зовсім одна.

Були часи, коли Ірині доводилося вставати і йти розклеювати оголошення про послуги візажиста о п’ятій ранку. Днем цього робити не наважувалася. Було соромно.

– Я пам'ятаю свої перші 200 гривень за макіяж. Тоді це було так багато. Я одразу ж пішла до супермаркету і накупила два пакети продуктів. Прийшла додому, поклала їх на стіл, подивилася в очі своєї мами і сина і весь світ стиснувся до двох пакетів із супермаркету.

З кожним роком досвіду ставало все більше, а клієнти зверталися все частіше. І в один прекрасний день, дівчина поїхала на чемпіонат Європи з макіяжу, де посіла друге місце. Через рік вінничанка знову приїхала до Європи на чемпіонат.

Наші  сторінки у сомережах:

– В завершення конкурсу я піднімаюся на сцену. Очі сліпить яскраве світло, а перед мною мікрофон, якого я страшенно боюся. Усе тіло тремтить, серце стукає з силою баскетбольного м'яча. У той момент я згадала свого сина Дениса. Коли я їхала на конкурс, він мені весь час повторював, що навіть якщо я приїду без кубка і медалей – я все одно буду його принцесою.

Того вечора в залі прозвучало прізвище вінничанки. Вона отримала безліч подарунків, грошовий фонд, перше місце і кубок чемпіонки Європи.

Знову оплески. Багато дівчат роблять селфі. Хтось п'є вино. Хтось із нетерпінням чекає на останню учасницю вечора.

Але перед тим слово надається ще кільком партнерам заходу.

– Ми робимо все, щоб дати жінкам найкраще, – говорить представниця бренду жіночого одягу Solh Анна Білецька. – Створити чудовий настрій і підтримати жінок у скоренні нових висот, розвитку та самовдосконаленні. «Солх» прагне, щоб кожна жiнка відчувала себе особливою та вишуканою. Щиро сподiваємось, що за допомогою Ladies Night та Solh  ви вiдкриєте нову себе – бiльш впевнену, привабливу та стильну.



– Ми не могли не підтримати проект Ladies Night, тому що кожна жінка – це квітка, яка повинна розквітнути, – розповідає керівник ательє квітів «Fleurette» Іван Моканюк. –  А такі заходи допомагають цьому здійснитися якнайшвидше. Після таких проектів жінки стають більш впевненими, натхненними і щасливими. Такими, якими ми хочемо їх бачити.
 

Світлана Теренчук

власниця дизайн студії одягу Terenchuk, ведуча програми «Модна справа»

Хотіла бути модною

– Я народилася на Вінницьких хуторах, вчилася у місцевій школі, а про якісь там покази і подіуми ніколи не думала, – згадує Світлана Теренчук. –  Коли почала дорослішати, мені захотілося добре одягатися. Але у моєї сім'ї не було грошей, щоб купувати багато речей і взуття. Тому у мене були одні туфлі, кросівки і зимові чоботи на цілий рік. А я хотіла бути модною.

Ще маленькою Світлана залазила на горище. Знаходила там речі, різала, кроїла, а потім одягала їх у школу. У той же час з'явилися і перші шанувальниці її творчості – сусідські дівчата.

– Школу я закінчила з золотою медаллю. Їздила на різні олімпіади і займала призові місця. І в якому ж шоці були викладачі, коли я сказала, що буду поступати в коледж конструювання одягу.

– На першому курсі я була сірою мишкою. А розвиватися почала завдяки одній викладачці. На другому курсі вона запропонувала поїхати до Києва на Всеукраїнську олімпіаду зі спеціальності «Швейні вироби». Я погодилася, але не знала, що буду там робити. Адже там будуть талановиті старшокурсники, а хто я?. Не знаю як, але я посіла третє місце на рівні України.

Після інституту Світлана та ще кілька дівчат вирішили шити власні речі. Перша дизайн-студія була вдома у однієї із них. Заробляли по 150 гривень на місяць. І спочатку були цим задоволені.

– Кожна з нас хотіла бути дизайнером. Але п'ять людей не можуть працювати на рівних умовах. Хтось повинен бути головним. На цьому грунті у нас з'явилися непорозуміння і ми розійшлися. Тоді ж я дізналася, що вагітна.

Розуміючи, що настав один із найважчих періодів життя, на третьому місяці вагітності дівчина вирішує самостійно шити колекцію до днів Вінницької моди. Колекція вийшла вдалою і багато речей були продані. На восьмому місяці вагітності пройшов показ другої колекції Світлани Теренчук.

– Одну із моїх перших колекцій представляла Катерина Бужинська. До цих пір не знаю, чому вона погодилася брати участь в показах нікому невідомого дизайнера. Та ще й безкоштовно. Але саме завдяки їй, Вінниця звернула на мене увагу.

Прибутки були невеликими. Усі хвалили роботи, але речей продавалось дуже мало.

– Кілька років тому у мене з'явилася ідея проекту «Читай Україно». Це був одяг із зображенням відомих українських письменників: Тарас Шевченко, Леся Укрїнка, Ліна Костенко, Григорій Сковорода та інші. Спочатку я виклала в мережу одну світлину з таким луком. І стався ажіотаж. Люди дзвонили і замовляли светри, світшоти, сукні. Дзвонили з різних куточків України і навіть з-за кордону. Цей проект приніс мені багато емоцій і можливостей.

У 2015 році, дизайнер вирішила створити ще один цікавий проект – найдовший подіум країни, який увійшов у Книгу рекордів. Він простягався через все місто і був 11 кілометрів завдовжки.

Його сенс полягав у тому, щоб моделі пройшли весь маршрут немов по подіуму. Усі учасники були одягнуті в колекцію Світлани Теренчук. На речах були зображені вінницькі пейзажі, які дизайнер замальовувала власноруч.

У залі лунають останні оплески цього вечора. Робляться останні світлини на фоні стильної фотозони. Та надається слово останньому партнеру – адміністратору ресторану Marmaris Vinnytsia Наталі Войтюк.

– Нам дуже приємно приймати таку кількість чарівних жінок у нашому закладі. Дякую RIA, що обрали саме наш ресторан для проведення цього проекту, – говорить пані Наталя. – Ми будемо дуже раді бачити всіх вас. Будемо старатися для вас. І робити ваше життя смачнішим.


 

Окрема подяка фотографу Ярославу Наскрипняку.
Приєднуйтеся до його порталів:  репортажний –  likebb.com, особистий –  artofYN.org.ua

 

Наприкінці вечора компанією партнером «Бліц таксі» 555-444, було розіграно поїздку на лімузині. На вісьмох щасливиць вже чекало розкішне авто.

 

Коментарі (2)
  • DinDin

    Кто все эти люди??!!  Швеи..визажисты..модельки. известные и успешные люди???))))...кучка баб собралась и решила)))....бред
  • Пупкин Вася

    Бред .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up