Види та тонкощі вибору онлайн IT-курсів (Новини компаній)

Види та тонкощі вибору онлайн IT-курсів (Новини компаній)

Якщо ви плануєте опанувати перспективну IT-професію, то не обійтися без курсів. Найбільш зручним варіантом слід назвати саме онлайн курси, що дозволяють отримати нові знання.

Знайти посилання на безкоштовні курси HR та IT можна у блозі IT-рекрутингової агенції ITExpert. Iнформація тут постійно оновлюється, тож до вашої уваги запропоновані лише актуальні пропозиції від найкращих навчальних закладів та компаній. Можливо саме ці курси, знайдені завдяки ITExpert, допоможуть отримати такий бажаний job offer.

Види онлайн IT-курсів

Всі онлайн курси можна розділити на дві великі групи, мова йде про синхронне та асинхронне навчання.

Синхронне навчання проходить у режимі реального часу, тому важливо заздалегідь планувати свій день. Якщо ви не встигнете приєднатися до уроку, то буде дуже складно дивитися його у запису. Також до недоліків синхронного навчання слід додати те, що після початку 20-30 хвилин витрачається не на отримання інформації, а на студентів, що запізнилися. Також можливі проблеми зі звуком та інтернетом. Якість контенту буде залежати від експертності спікера та навіть його настрою.

Асинхронне навчання користується великою популярністю, адже навчатися можна у будь-який зручний час, також є можливість переглядати матеріал необмежену кількість разів. Більша частина матеріалу вже структурована та записана заздалегідь експертами. Зазвичай (якщо мова йде про професійні освітні компанії) також проводять фідбек-сесії у режимі реального часу.

Тонкощі вибору онлайн IT-курсів

Якщо ви вирішили підвищити рівень своїх знань, то корисно буде дізнатися, по яким критеріям слід обирати онлайн IT-курси. Під час вибору слід звертати увагу на:

Програма – це база будь-якого курсу. Добре, якщо вся необхідна інформація про програму є у відкритому доступі. До того ж вона повинна бути зрозуміло подана, щоб кожен слухач розумів, які теми буде охоплено та яких навичок він набуде по закінченню.

На сторінці курсу обов’язково повинно бути зазначено, хто саме буде його викладати. Інформація про викладача надасть змогу дізнатися, чи має він необхідний досвід у певній сфері. Якщо немає інформації про викладачів, то це може свідчити про те, що вони не мають досвіду або про те, що матеріал ще недопрацьовано.

Корисним буде ознайомитися з відгуками тих, хто вже відвідував курси, що вас цікавлять.

keyboard_arrow_up