Вацак подарував Могилеві-Подільському Європейську площу (Новини компаній)

Вацак подарував Могилеві-Подільському Європейську площу (Новини компаній)

Ідею цю депутат обласної ради Геннадій Вацак «викохував» давно. Уявляв її не стільки як данину Європі, скільки підтвердження, що українці — європейська нація. Не в пишномовності намірів чи декларацій, а в маленьких конкретних справах та кроках просування в бік омріяної Європи з її цінностями та рівнем життя. 

За такими критеріями меценат приступив три місяці тому до масштабної реконструкції центру Могилева-Подільського. «Я прагну, аби могилівчани пишалися своїм містом, комфортно почували себе в ньому та мали гідні умови проживання. Такою є мета усіх моїх соціальних проектів, які я щороку реалізую для рідного міста», — зазначає пан Геннадій.
Європейська площа — саме такий проект, від реалізації котрого містяни просто в захваті. Задуманий він як новий культурний простір громади та її жителів.
З моменту реконструкції центр Могилева не просто оновився, а ожив, набувши сучасного цивілізованого вигляду, став функціональним місцем, де люди можуть відпочивати насолоджуючись.

Під кардинальну реконструкцію підпало все абсолютно. «Декомунізували» старі бетонні плити, замінивши їх на нову тротуарну плитку, вимощену акуратними доріжками та алеями. Цю красу доповнюють зручні місця для паркування, аби містяни більше не ставили своїх залізних коней на проїжджій частині вулиці.

Відео дня

З’явилося біля 20-ти затишних рекреаційних зелених зон, висаджені червонолисті шаровидні клени, магнолії, верби, різновиди зелених насаджень, серед яких королевою звеличується японська сакура, яка здивує своїм цвітом вже навесні. І, звичайно ж, перлиною став водограй — світлодинамічний музичний «гейзер», що б’є з-під землі, який неабияк припав до душі малечі, яка бігає по ньому, граючись під струменями води.

З самого ранку там збирається дітвора, купаючись у водограї та неабияк радіючи цій насолоді. Поруч з фонтаном облаштована ще одна дитяча локація розваг — ігровий майданчик, де малеча залюбки повзає лабіринтами та ковзає з гірки, чудово проводячи свій час. В підтвердження назви на площі встановлений двомовний вказівник напрямку до українських міст та європейських столиць. Тепер могилівчани знатимуть, що до них не так вже й далеко: якихось там 790 кілометрів до Варшави чи всього лише 2374 кілометри до Лондона.


Європейська площа — черговий дарунок місту від родини Вацак, тож приурочив її меценат саме на день народження Могилева-Подільського, який могилівчани відзначають в унісон з державним святом незалежності.
Символічним був приліт на площу лелеки, птаха — уособлення в народних легендах щастя та добробуту, провісника благополуччя рідному краю. Зробивши коло над містом, він присів біля Кондитерського Дому, давши себе погодувати та безтурботно позував на камери, демонструючи свою прихильність до всього, що відбувається.


Лелека був помічений і на новому арт-об’єкті — посвяті рідному місту у вигляді напису «I love Mohyliv-Podilskyi», який відкрив Геннадій Вацак декількома днями раніше. Семиметрова завдовжки та висотою під два метри конструкція прикрасила сквер біля Будинку культури, який, до слова, меценат реконструював минулого року. Інсталяція зізнання в любові зроблена за зразок знаків, що встановлені в інших великих містах України та за кордоном. 
Гігантські літери видно з висоти пташиного лету, як і серце, котре знаходиться в центрі споруди. «Ці чуттєві слова, промовляє кожен, хто тут мешкає, — зазначив на відкритті міський голова Петро Бровко. — З ними могилівчани починають свій день та завершують, творять сучасну історію рідного міста. Я вдячний сім‘ї Геннадія Вацака за постійний внесок в розвиток міста, який він робить з любов’ю — ось так, як тут написано!» 
«У кожного могилівчанина є свій Могилів, який має в своєму серці, як і в моєму та моєї сім’ї. Дана конструкція зроблена для популяризації нашого міста, — пояснив Геннадій Вацак. — Нам хотілося зробити ще одну акцію, ще одне улюблене місце для могилівчан і гостей, як символ Могилева-Подільського. Багато міст в Європі мають подібні символи — «Я люблю своє місто», тепер є він і у нас. «Я люблю Могилів» — дуже яскраво і красиво, вийшло так, як було задумано!» 
Нова туристична родзинка міста, оснащена підсвіткою для темної пори доби, вже стала своєрідною фотозоною як для місцевого населення, котрі розділяють почуття відданості місту, в якому живуть, так і для гостей. У багатьох на сторінці в інтернеті вже розміщена аватарка на тлі «Я люблю Могилів-Подільський» та відеоролики.
З любов’ю до найменших мешканців міста Геннадій Вацак спорудив дитячий ігровий майданчик біля новобуду для могилів-подільських прикордонників, який також відкрили в серпні.

Символічну стрічку на його відкритті меценат перерізав спільно з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм. «Все, що ми робимо в житті, потрібно для того, щоб ось такі малі діти росли, були щасливими, над ними було чисте небо, і ми ними гордилися. Вдячний Геннадію Вацаку, що робить наших дітей щасливими!», — відзначив очільник Вінниччини. А потім усі дорослі, котрі причетні до створення дитячої зони комфорту, раділи разом з дітворою та робили з ними селфі.


Не менш амбітним зреалізованим депутатом цьогорічним проектом стала сучасна рятувальна станція на Дністрі, яка не має аналогів на Вінниччині. Двоярусна будівля повністю розрахована за новітніми вимогами та стандартами. На другому поверсі розмістився навчальний клас, кімнати адмінперсоналу, особового складу рятувальників та водолазів, кімната відпочинку, санвузол з душовою, приміщення для водолазного спорядження, для закачування повітря в кисневі балони, а також складські приміщення — усе продумано до дрібниць. Перший ярус відведено для спецтехніки, засобів порятунку людей на водних об’єктах. Проектантами передбачене ще й спорудження оглядової башти.


За роки своєї благочинної діяльності меценат «привчив» містян до змін на краще, наступного року Вацак приступає до чергового амбітного доброчинного проекту — будівництва набережної, якою пишатимуться жителі міста на Дністрі.
Дивлячись на оновлений Могилів-Подільський, можна бути впевним, що на нього чекають ще кращі зміни. Місто не стоїть на місці, а рухається вперед. Приємно, коли влада разом із соціально спрямованим меценатом дбає про свою громаду, створює спільноту європейського зразка. Добре, коли є ті люди, які переймаються долею отчого краю, які свою любов висловлюють не на словах, а в справах. Доведено на прикладі Могилева-Подільського.

Коментарі (9)
  • Жора

    Вацак молодец!

    Я торты и пирожное ем только те которые продаются в магазинах Вацак!
  • cfyng

    все равно Бровко  круче!
  • Жора

    Почему пропало пирожное Наполеон за 10 грн в магазинах Вацак в Виннице  ???

    Olvol reply Жора

    Переживаешь? Пускай жена напечет тебе скажи
  • З.А.Глядач

    Тільки цікаво,чому МоХилів,а не МоГилів?

    Надя Юр reply З.А.Глядач

    А кХарків (Kharkiv) Вас не смущає? )

    З.А.Глядач reply Надя Юр

    Ні-не "смущає". Так саме,як і Khmelnytskyi та Kherson.

    Olvol reply З.А.Глядач

    Могилеві-Подільському - ще один шедевр

    Задунайский Торонтуй reply З.А.Глядач

    В соответствии с современной дебильной украинской транслитерацией. Так, в украинском загранпаспорте, Сергей Голопупский обнаружит что он Serhiy Holopupskyy.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up