У Сутисківській ОТГ відремонтовано комунальну дорогу в рамках програми Президента України «ВелБуд» (Пресслужба СМАД)

У Сутисківській ОТГ відремонтовано комунальну дорогу в рамках програми Президента України «ВелБуд» (Пресслужба СМАД)
  • Реформа децентралізації дала можливість ОТГ розвивати інфраструктуру та ремонтувати, ті дороги, які перебувають у жахливому стані. Протягом вересня-листопада на замовлення ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» в рамках програми Президента України «Велике будівництво» здійснено капітальний ремонт комунальної дороги від селища Сутиски до села Шершні у Сутисківській ОТГ. 

По ділянці автомобільної дороги, протяжністю 2,5 км, здійснюється рух до об’єктів соціальної інфраструктури. Роками, дорога потребувала капітального ремонту, дорожнє покриття перебувало у незадовільному стані.  Рішення про початок виготовлення проєктно-кошторисної документації та передачу функцій замовника на Підприємство, на проведення капітального ремонту дорожнього покриття дороги між населеними пунктами прийняли під час сесії Сутисківської сільської ради.    

Обрали саме нас, адже протягом 2019-2020 років нами відремонтовано понад 112,6 км доріг та 21 штучну споруду. Сьогодні, в рамках програми Президента України «Велике будівництво» ми відновили 65,5 км автомобільних доріг загального користування місцевого значення у області та 5 штучних споруд.                                                

Наша запорука успіху – сучасна лабораторія, яка обладнана приладами від найкращих світових виробників, команда професіоналів з багаторічним досвідом роботи, які забезпечують якісний технічний нагляд під час будівництва й реконструкції, капітального та поточних ремонтів і експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення і вулиць комунальної форми власності.

Для приведення параметрів дороги до нормативних вимог, ми влаштували основу дорожнього одягу з щебеневопіщаної суміші С-5, шар асфальтобетонного покриття, для безпеки руху влаштовано тротуар та бар’єрне огородження. Для збирання та відведення поверхневої води з проїзної частини дороги, влаштували прикрайкові лотки та водоскидний лоток.

Загальна вартість робіт – 7 477,70 тис. грн., частина коштів з Державного дорожнього фонду та часткового співфінансування з місцевого бюджету. «Ділянка була однією із найгірших у нашій громаді. Щодня нею користується велика кількість людей, тому зараз місцеві жителі задоволені та вдячні. Це і є найкращий показник контролю та якості виконаних робіт», - зазначає голова Сутисківської ОТГ Леонід Дідух.

Зміни в ОТГ є невідворотними, і те, що зроблено зараз, буде чудовим фундаментом для розвитку у майбутньому. Ми щиро радіємо результату, оскільки перші кроки вже зроблено.

Пресслужба ДП « Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області»

keyboard_arrow_up