Сухпайки для українських захисників (новини компаній)

Сухпайки для українських захисників (новини компаній)
  • Що є важливим складником перемоги? У кожного знайдеться своя відповідь. Проте історія показує, що отримати перевагу в будь-якому бою допомагає єдність.
  • Ворогу фізично та морально важко, коли ми працюємо як злагоджений механізм. І поки армія захищає нас, ми робимо нашу армію міцнішою.

Наша команда волонтерів — також вагоме коліщатко, яке веде Україну до перемоги. Нещодавно ІТ-компанії Warmy та Вінницькій ІТ-Академії прийшла ідея створювати корисні та поживні сухпаї для бійців.

На задум надихнули туристичні походи в гори. Хто ж як не мандрівники знають, як важко нести зайву вагу на плечах. Кожна скляна банка - нераціональна витрата місця та додаткове навантаження. Це першочергово впливає на маневреність, втомлюваність та інші фізичні показники.

Для наших бійців ми створюємо вакуумні сухпайки, які відповідають таким критеріям:

Окрім того, пайок можна розділити на кілька порцій. Спочатку можна з'їсти м'ясо з горіхами, а через декілька годин сир з сушеною рибою.

Виготовлення пайків може приносити користь не тільки нашим бійцям, а й цивільним українцям. Наприклад, для початку виробництва снеків потрібно лише близько 10 тисяч гривень. Запустити подібний проєкт можна в найкоротші терміни. А нове виробництво зможе забезпечити робочими місцями переселенців та людей, які залишилися без роботи на час війни.

Зараз над безпосереднім створенням сухпайків працюють 4 людини (один на виробництві, три працюють над сайтом та дизайном). Корисні снеки передаються бійцям через волонтерів.

Щоб упакувати один сухпай достатньо 4 хвилин. А от сушка інгредієнтів може зайняти набагато більше часу.

Першочергово проводиться закупка м'яса яловичини, горіхів з цукатами, сушеної риби та сиру сулугуні.

Найбільшу увагу потрібно привернути до м’яса. Спочатку воно нарізається тонкими смужками та маринується перцем з сіллю. Далі проходить сушка яловичини в дегідраторі — обладнанні, яке видаляє вологу та поступово сушить продукт. Процес зазвичай триває 6—7 годин. 

Далі підготовка пакету та вакуумування. В кінці нанесення наклейки — і смачні та легкі сухпайки готові.

За короткий час до бійців ССО вже потрапило більше 300 пайків.

Доєднатися до створення смаколиків для наших військових можете і ви. Ми будемо раді волонтерським рукам.

Якщо бажаєте допомогти з закупкою товарів, ось список основних складників сухпаїв:

Крім того, ми виготовляємо і розповсюджуємо патріотичні сувеніри, усі кошти з яких ідуть також на виготовлення сухпайків. 

Якщо Ви бажаєте долучитись до створення сухпаїв чи замовити - заходьте до телеграм-групи: https://t.me/+3G5SiOQOzvdhMDUy

Якщо можете допомогти фінансово:
https://mre.uspih.vn.ua/ 

Для перерахувань в Україні із-за кордону, будь ласка, відвідайте сторінку: Молодіжного центру працевлаштування

Все буде Україна!

keyboard_arrow_up