Податок на нерухомість та інші важливі фінансові події 2016 року

Підводячи підсумки 2016 року, експерти говорять, що він був спокійнішим з точки зору фінансових потрясінь і важливих економічних подій.

Цього року українці не відчули суттєвого коливання курсу чи дефіциту валюти, однак декілька подій, які так чи інакше вплинули на добробут громадян, все ж варто згадати.

Податок на нерухомість

Якщо найближчим часом ви плануєте купити нерухомість, поставтесь серйозно до вибору квартири у місті Рівне, Харків, Київ чи будь-якому іншому населеному пункті. На сайті за посиланням видно, що сьогодні можна придбати житло майже будь-якої площі, але з липня цього року власники великих квартир повинні бути готові до нових податків. Цього разу влада зацікавилась громадянами, які мають у власності квартиру чи будинок площею понад 60 і 120 кв. метрів відповідно. Залежно від кількості «зайвих» квадратних метрів державі відтепер потрібно сплачувати близько 2 тисяч гривень на рік.

Зняття акцизу на ввезення іномарок

Довгоочікуваною новиною для автолюбителів стало прийняття закону про спрощення ввезення автомобілів з країн Європи. Зокрема, мова йде про зменшення акцизу. Для популярних моделей, обсяг двигуна яких не перевищує 1,5-2,2 літра, збір складає 263 євро. За авто, віком до п’яти років, доведеться сплатити 1643 євро, понад п’ять років – 2441 євро. У порівнянні з попередніми цифрами економія для покупців авто є суттєвою. Єдиний нюанс – законом дозволяється ввезення на пільгових умовах не більше однієї машини протягом року для особистого користування.

Відео дня

Закриття банків

Якщо у 2015 під пильною увагою НБУ були крупні фінансові установи, на зразок Дельти, то цього року керівництво Нацбанку зацікавилось невеликими банками. У багатьох з них відкликали ліцензію, пояснивши це неплатоспроможністю. Основна причина такої ситуації – збільшення необхідного статутного капіталу для банків. На фоні кризи це є неможливим для більшості невеликих фінансових установ, але, на думку економістів, це вигідно МВФ і про європейським структурам, які тепер мають можливість вийти на український ринок.

Найгучнішим за рік стало, зокрема, закриття банку «Михайлівський», що стало неприємною несподіванкою для вкладників, які мали серйозні проблеми з поверненням власних коштів.

До переліку важливих фінансових подій 2016 року варто також додати суттєве зростання вартості комунальних послуг, особливо на газ і, відповідно, опалення, а також підвищення мінімальної заробітної плати. Які наслідки матиме таке рішення уряду, побачимо вже у 2017 році.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up