Найкращі студенти-радіотехніки України змагалися у Вінниці на Олімпіаді (Прес-служба компанії «Київстар»)

Найкращі студенти-радіотехніки України змагалися у Вінниці на Олімпіаді (Прес-служба компанії «Київстар»)
  • 50 студентів з різних міст України приїхали до Вінниці, щоб позмагатися у радіотехнічній Олімпіаді;

  • Вже у дев’ятий раз «технарів» приймала Вінницька політехніка;

  • Які проходили змагання та кого нагородили — читайте у матеріалі

Що це за Олімпіада?

П'ятого та шостого квітня у Вінницькому національному технічному університеті майже 50 студентів різних технічних університетів країни змагалися у Всеукраїнській радіотехнічній Олімпіаді. Спочатку вони отримали перемоги у своїх навчальних закладах, і цим заслужили право приїхати на Всеукраїнський етап у Вінницію. Це були студенти із 15 університетів України, зокрема, з Києва, Чернігова, Запоріжжя, Черкас, Харкова.

Вінницька політехніка уже вдев’яте приймає Олімпіаду радіотехніків, кожного разу дивуючи учасників несподіваними теоретичними та практичними завданнями, цікавими зустрічами та презентаціями, насиченою культурною програмою.

— За дев’ять років Олімпіада переросла зі звичайного заходу, де студенти виконували лише теоретичні завдання, — каже один з організаторів Олімпіади Костянтин Коваль. — Тепер у нас є практичні завдання. Наприклад, студенти отримують стандартний набір техніки: плату, дроти, тощо, і мають з них мають реалізувати різні проекти. Цього року потрібно було виготовити вимірювальні прилади. А позаминулого року ми взагалі зареєструвати всеукраїнський рекорд. Виготовили більше 100 приладів з таких деталей, які мали б викинути на смітник.

Як проходили змагання?

Радіотехнічна Олімпіада — 2017 складалася з добірки теоретичних та практичних та додаткових завдань. Також для учасників організували екскурсію по Вінницькому технічному університету.

— Думаю, що такі заходи — це дуже добре для студентів, — каже один з учасників Олімпіади Сергій Прокопчук. — Ми можемо розвиватися, дивитися, хто чого вартий.

Хлопець показав годинник, який він зібрав у рамках Олімпіади, скиньку, всередині якої «сидить» робот, куб, що мерехтить різними кольорами…

— Всеукраїнська студентська Олімпіада з радіотехніки завжди збирає найактивніших та найталановитіших молодих фахівців із цього напрямку, — каже голова журі Олександр Осадчук. — Саме вони у майбутньому стануть професійною елітою нового покоління радіоінженерії. І дуже приємно, що є представники великого бізнесу, такі як «Київстар», які готові надихати молодь бути кращими і досягати успіху на обраному професійному шляху.

У рамках своєї соціально-освітньої програми «Make Your Mark» («Зроби свій внесок»), оператор «Київстар» виступив генеральним партнером Олімпіади та нагородив переможців.

Як зауважив у листі до учасників Олімпіади директор департаменту науково-технічного розвитку Міністерства освіти і науки України Дмитро Чеберкус, «інженер з якісною освітою став рідкісним, але бажаним і високооплачуваним працівником на теренах нашої держави».

Хто переміг?

Перше зайняв студент Вінницького національного технічного університету Максим Горбатенко.

Друге розділили Ростислав Сесь та Денис Думенко. Вони також навчаються у ВНТУ.

Третє місце: Кирило Соколов (Національний технічний університет України «КПІ» ім. Ігоря Сікорського), Юрій Демчина (Національний університет «Львівська політехніка») та  Павло Трофімов (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»).

Командна першість:

1 місце — Вінницький національний технічний університет.

2 місце — Національний технічний університет України «КПІ» ім. Ігоря Сікорського та Житомирський військовий інститут, ім. С. П. Корольова.

3 місце — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича та Національний університет «Львівська політехніка».

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up