Модна осінь у Вінниці сезону осінь-зима 2015-2016 (Новини компаній)

Модна осінь у Вінниці сезону осінь-зима 2015-2016 (Новини компаній)

Традиційно у Вінниці проходять Вінницькі дні моди. Сезон осінь-зима 2016-2017 став 21. Більше 10 років імениті пре-да-парте та молоді майстри дивують публіку свіжими ідеями та неординарними рішеннями.

Для того, аби вдосконалювати фешн індустрію у Вінниці півроку тому була створена ГО «Асоціація дизайнерів», яку очолює Сергій Кудлаєнко. Чоловік започаткував модні дні та весь час підтримував дизайнерів. Окрім того, переконаний, що свято краси має творити добро. Тому, вже кілька сезонів поспіль під час показів відбувається благодійний збір коштів для військового шпиталю. 
 
22- 23 жовтня Вінницькі дні моди проходили у «Люди Fution Place». Протягом двох днів було презентовано 10 колекцій. Брали участь досвідчені пре-да-парте та юні дизайнери.
 
В перший "модний" день на розсуд вінницьких модників та модниць було представлено шість колекцій нового сезону: Олени Шиян "В тобі...", Ольги Швець (бренд VINEYA KIDS), Ніни Семикоз (бутикPanna) "Вогні міста", Наталії Горбонос (ТМ "Ажур") "Makelove, notwar!", Олени Соколової та Олени Сергеєвої  (дизайн студія "Dess") "Сон про засніжені гори", а також цьогорічної дебютантки Лесі Зіанурової (бренд "LeZia") "MagicWool". 
 
LenaShiyan - "В тобі..."
 
Колекція LenaShiyan "В тобі...", до якої увійшло понад півсотні образів, створювалась близько трьох місяців. Над деякими творіннями дизайнеру довелось попрацювати кілька місяців. Адже, складне поєднання тканин та оздоблення одягу вишивкою ручної роботи потребує чимало часу, терпіння та натхнення.
 
"Найдовше створювалась атласна сукня з оксамитом, її шили понад 2,5 місяці. Кожна куртка-косуха займала не менш як тиждень для вишивки на шкірі. У нас все повністю ручна робота", - каже Олена Шиян.
 
Свою лінію одягу Шиян  поділила на три  блоки: перший - для міської панянки, яка, попри купу справ та шалений життєвий ритм, не забуває як воно - бути жінкою. Другий блок - елегантний та теплий. А третій - уособлює погляд чоловіка на жінку, яку він кохає.
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
Щодо трендів нового сезону Шиян радить звернути увагу на оксамитові сукні, які заполонили світові подіуми. Також, актуальності набирають паєтки. Окрім того, дуже модними є  куртки-косухи зі шкіри чи замінників.
 
Ольга Швець (бренд VINEYA KIDS)
 
Дизайнер Ольга Швець презентувала вже третю дитячу колекцію, до якої увійшли святкові сукні для дівчаток від 1 до 12 років. За словами модельєра, при створенні одягу використовувались найкращі тканини та італійські мережива.
 
"У нас все ручна робота та натуральні тканини. Підкладки зі 100-відсоткової бавовни, до речі, зробленої в Україні", - розповідає Ольга Швець.
 
До колекції увійшли 25 дитячих луків, на створення кожного з них пішло кілька тижнів. Ціна найдешевшої дитячої сукні - 1,5 тис. грн., а нещодавно успішно продалась і сукня за 7,5 тис. грн.
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
Пані Ольга, більше 20 років працює з урочистими сукнями. За цей час презентувала їх не тільки у рідному місті. Співпрацює з різними країнами. Її одяг люблять та цінують скрізь. 
 
Ніна Семикоз (boutique Panna) - "Вогні міста"
 
Ніна Семикоз– власниця boutique  Panna.  Жінка займається вишуканим італьським одягом преміум класу. Тож до нової колекції від Семикоз "Вогні міста", увійшли ексклюзивні речі, які мають свою чітко-визначену цільову аудиторію: потенційними клієнтами, Ніна Семикоз, називає сміливих жінок, які уміють любити себе.
 
"Одяг орієнтований на жінок впевнених у собі, які готові експериментувати над своїм образом", - зауважила Ніна Семикоз.
 
Пані Ніна характеризує свою нову колекцію, як вільну та яскраву. До лінії одягу "Вогні міста" увійшло 42 образи, на створення яких пішло близько півроку.
 
"Півроку ми збираємо колекцію, вивчаємо тенденції моди, щоб на осінь-зиму дати нашим клієнтам наймодніше, найстильніше та найцікавіше. Кожен сезон ми стараємось додати в наш асортимент щось нове, креативне та стильне", - каже Семикоз.
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
Ніна Семикоз дуже скурпульозно ставиться до підбору речей, відслідковує усі останні тенденції світу моди, тож образи в її колекції - це завжди тренд. Також Ніна Семикоз поділилась модними прогнозами на сезон осінь-зима 2017: "Родзинкою цього сезону буде колір індиго та сієна. Актуальним буде поєднання тяжких та легких тканин, шнурівки. З’єднання трикотажу та шкіри".
 
Наталя Горбонос  (ТМ "Ажур") - "Makelove, notwar!" 
 
Вінничанка Наталя  Горбонос створила колекцію в еклектичному спрямуванні. Міксувала фактури, кольори та настрої. Але  велику увагу приділила  одягу в стилі мілітарі, аби закликати до миру і показати, що традиційний одяг військових може "служити" красі та коханню.  
 
"Основна ідея колекції – це стиль мілітарі. Ми одягнули камуфляжну куртку на дівчаток та зробити її більш гламурною. Також ми використали багато хутра в оздобленні одягу та вишивку. Тож наша колекція вийшла романтичною і повністю відповідає назві: "Краще кохайтеся, ніж воюйте!", - каже дизайнер.
 
До колекції увійшло 45 ексклюзивних образів, на пошиття яких дизайнер витралила близько півроку. На створення такої концептуальної колекції Наталю Горбонос надихнуло патріотичне святкування Дня конституції України. Тоді вінничанка зрозуміла, що українці мають жити в мирі, а одяг з камуфляжними принтами мають носити тільки спокусливі дівчата.
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
Також, в рамках показу нової колекції одягу, Наталя Горбонос презентувала 16 дизайнерських балаклав, які збирається передати на Схід українським бійцям.
 
Олена Соколова та Олена Сергєєва (дизайн студія "Dess") - "Сон про засніжені гори"
 
Нова колекція одягу від студії "Dess" – налічує близько 70 луків. У лінії холодного сезону дизайнери міксували м’які, повітряні текстури з жорсткими, формостійкими матеріалами та майстерно обіграли усі можливі контрасти. Акцент в колекції зроблений на складні силуетні форми.
 
"Це зимова колекція, тож надихаємось ми свіжістю гірських красот. Оскільки вони завжди бездоганні, прекрасні та не підкорені ніким. Ми хочемо це передати в драпіровках, красивих сполученнях кольорів, контрастах. Контрастними ми зробили і структури тканини. Тобто ми поєднали м'які і жорсткі тканини - шкіру, шерсть, оксамит, трикотаж, шовк і шифон. Основні кольори - білий і молочний, графітово-сірий, чорний, фіолетовий, ніжно рожевий, ніжно блакитний та білосніжний", - розповідає Олена Сергєєва.
 
Її колега Олена Соколова додає, що одяг пошитий з бавовни, шифону, шовку і має багато блискучих елементів:
"В цьому сезоні дуже багато блиску, переливів, "металізованих" тканин. Дуже популярний оксамит. Модними залишаються і паєтки".
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
Дизайнери розповідають, що ідеї образів, які увійшли до колекції, придумувались більше півроку:
"Спочатку ідея, потім підбір тканини, потім основні силуети та деталі. Загалом на пошив йде місяць - півтора. Але ідея існує з весни".
 
За їх словами, нові луки від студії "Dess" підійдуть прогресивним жінкам, які знають свій стиль та вміють себе "подати". "Це одяг для тих, хто бажає виглядати неординарно та ефектно".
 
Олеся Зіанурова - "MagicWool"
 
Дебютувала цього річ Олеся Зінаурова. 35 образів готувала майже півроку вона вкотре переконалась, що войлочний одяг надзвичайно універсальний. За словами Зіанурової, такі речі багатогранні і підходять для будь-яких фігур, стилів та вікових категорій.
 
"Люди мало знайомі з повстю. Коли вони побачать, що цей матеріал може стати основою для таких витончених речей, думаю, теж стануть її фанами", - говорить дизайнер.
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
За її словами, немає нічого ексклюзивнішого та неповторнішого за вироби з вовни, адже такий одяг можна повторити лише на 80%. Двох абсолютно однакових речей не створить навіть один і той самий майстер. 
 
 
Другий, модний день відкривала - Людмила Квєтна - "Рівновага"
 
До нової модної колекції Людмили Квєтної увійшло 63 образи, лінія одягу створювалась близько півтора місяці. Дизайнер розповіла, що назва колекції "Рівновага" виникла у неї під час творчого процесу.
 
"Рівновага - це найкомфортніший стан душі та тіла. У фізичному, моральному та психологічному розумінні. Хотілось цієї рівноваги та витриманості у колекції. Щоб цей одяг створював душевний спокій", - говорить дизайнер.
 
В колекції Людмили Квєтної багато двосторонніх речей - таких, які можна носити навиворіть. Створюючи такий одяг модельєр намагалась зобразити рівнозначність лицьової та внутрішньої сторони одягу. Дизайнер  зізналась, що робити такі речі її навчили ще на уроках праці в школі: "Вчителька радила робити речі так, аби мати можливість носити їх навиворіт". Нині Квєтна вважає пораду вчительки філософською та використовує її під час створення своїх колекцій.
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
Пані Людмила, у цьому сезоні радить звернути увагу на оксамит. За її словами, у цьому сезоні цю тканину використали для створення образів чи не усі світові пре-да-парте. Квєтна прогнозує, що оксамит залишатиметься модним трендом ще не один сезон.
 
"В цьому сезоні оксамит представлений у багатьох колекціях. І навіть у сезоні наступного року. Це осіньо-зимова тканина. Якщо раніше були в моді неопрен та інші жорсткі тканини, то зараз більше популярні жіночні та м’які тканини", - додала дизайнер.
 
Київський Національний Університет Технологій та Дизайну
 
У Вінницьких днях моди взяли участь і столичні дизайнери-початківці. Восьмеро випускників Київського університету технологій та дизайну презентували свої дипломні роботи. Серед колекцій молодих майстрів були і вишукані сукні, оздоблені модною нині вишивкою, і аксесуари: рукавички та капелюхи.
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
Дизайнер сукенок з дротами розповідає, що задум створення такого одягу у неї виник ще 10 років тому, то втілити свою ідею в життя дівчині вдалось тільки тепер. Створювала свою авторську роботу студентка-випускниця протягом двох місяців. Натхнення молода майстриня шукала в архітектурі норвежських храмів.
 
"На одну з моделей пішло більше 50 метрів дроту. Там на кожну ниточку потрібно було намотувати дріт", - розповіла студентка-випускниця КНУТД Алла Пілрогуля.
 
Також вінницьких модників не залишили байдужими рукавички, капелюхи та теплий осінній одяг зі штучного хутра від випускників вишу. За словами дизайнерів-початківців, дебютний показ у Вінниці їм дуже сподобався. Гостина атмосфера та теплий прийом надав їм впевненості творити далі.
 
Лариса Остапенко (LaraOst) – "Вихід за рамки"
 
Дизайнер Лариса Остапенко здивувала усіх присутніх виходом на подіум свого зіркового гостя, який родом зі Швейцарії. Ним виявився домашній улюбленець майстрині - пес породи бернський зенненхунд. Саме чотирилапий друг надихнув дизайнера на її дебютну колекцію.
 
Назва лінії одягу "Вихід за рамки" теж пов'язана з собачим дефіле, що, за словами дизайнера і є виходом за рамки модної індустрії. Лариса остапенко розповіла, що подібного у світі ще не робили, так свої покази не відкривав ніхто.
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
В колекції чітко прослідковувалась кольорова гамма, яка повторює забарвлення шерсті пса. Саме природній окрас собаки буде трендом сезону осінь-зима 2016-2017, переконана Остапенко. Колір кемел (колір верблюжої шерсті) дизайнер виділяє як найстильніший хіт.
 
"Щоб створити колекцію ми відрізали шматочок шерсті тварини кольору кемел. З ним я їздила до Італії, щоб підібрати тканину в тон", - розповідає майстриня.
 
Лариса Остапенко додає, що найбільше часу приділяла моделям-трансформерам. У кожного такого лука був свій особливий задум.
 
"Фішкою колекції були моделі-трансформери. Дівчата-близнята, виходили на подіум в однакових вбраннях, але виглядали вони зовсім по-різному. Одна в приталеному силуеті, а інша в кльошному варіанті. Це моделі "ворк-паті", коли ти ранком одягаєш його на роботу, а ввечері перевдягаєш і воно стає кльошне і коротке", - розповідає дизайнер.
 
Одяг майстрині багатофункціональний. Його її можна комбінувати між собою. Усі образи моделей лаконічні, стримані та елегантні. У її колекції немає зайвого блиску чи паєток. Майстриня зізналась, що вона прихильниця зручної класики.
 
Також Лариса Остапенко розповіла про модні тенденції сезону осінь-зима:
"В цьому сезоні трендові кольори: кемел, обпалена глина, смарагдовий. Чорний та білий – це базові кольори, вони поза модою", - говорить Остапенко.
 
Світлана Теренчук "Echo. Echo"
 
Нова модна колекція Світлани Теренчук була створена під враженням від подорожей світом. У кожній країні вона приглядалась до одягу місцевих жителів та відзначала щось для своєї нової лінії одягу.
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
Показ колекції  "Echo. Echo" відкривали – діти. Усі вбрання з нової колекції Теренчук це святкові речі, яскраві та "вибухові". Вишукані брючні костюми, довгі сукні та комбінезони були виконані в контрастній кольоровій гамі: чорний, білий, червоний, золотий, срібний. Етнічна тематика у сучасних європейських речах підкреслювала поєднання теперішнього та минулого. Значну частину колекції виконано з елементами української вишивки і оздоблено стразами.
 
"Якщо у минулу свою колекцію я відала свою ніжність, то в цю я відала свою пристрасть",- говорить Теренчук.
 
Дизайнер наголошує, що її колекція для пристрасних жінок, які вміють кохати.
Фішкою заходу стало зіркове дефіле від Тоні Матвієнко.
 
 
Закривав  Вінницькі дні моди 28 жовтня в ресторані AURA Олександр Очеретний, презентував колекцію "Аліса". Пре-да-парте продемонстрував казкову лінію одягу. Ця колекція перенесла глядачів до фантастичної місцини, яку ми уявляли ще у дитинстві, гортаючи сторінки Льюїса Керола «Аліса».
 
Previous Next
Previous Next Previous Next
 
У колекції сезону осінь-зима 2016-2017 відтворені образи історій, мрій, бажань, емоцій головної героїні – Аліси. А оскільки це особиста казка від Олександра Очеретного, то королева була у нього не одна, так само як і емоційних станів, які дизайнер прагне передати. Образи вилились у вишукані тканини з Італії та Франції. «Аліса» - вмістила у себе близько 200 луків. Це комплекти верхнього одягу, вишукані сукні, костюми, блузи та спідниці. 
 
Автор – Аня Нінова
Фотограф – Володимир Слободянюк
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up