Маєте борги за газ – на субсидію не розраховуйте (Новини компаній)

Маєте борги за газ – на субсидію не розраховуйте (Новини компаній)

ТОВ «Вінницягаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», звертає увагу споживачів,

що Уряд змінив правила призначення субсидій (Постанова КМУ №505 від 19.05.2021 р).

Тепер усі субсидіанти отримують грошову допомогу від держави виключно «живими грошима», відтак самі розпоряджаються коштами державної підтримки.

«Ознайомитись детальніше з інформацією щодо особливостей нарахування субсидії можна в органах соцзахисту за місцем проживання. Ми ж закликаємо потенційних отримувачів субсидій відповідально ставитись до вчасних розрахунків за спожитий газ. Оскільки наявність простроченої заборгованості за комуналку чи накопичення боргу (сумарно за всі послуги) у розмірі понад 340 грн, може призвести до втрати субсидії на наступний сезон, а як наслідок – збільшення суми боргу», – наголошує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Під час минулого опалювального сезону чверть побутових клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут» отримувала грошову допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг. Станом на 1.10.2021 р. 13,5% субсидіантів й досі  боргують за газ майже 15 мільйонів гривень. Загальний борг побутових споживачів ТОВ «Вінницягаз Збут» за блакитне паливо – 118 млн грн.

«Така ситуація із заборгованістю загрожує стабільному газопостачанню під час опалювального сезону, а боржники-субсидіанти ризикують втратити держпідтримку. Крім того, нещодавні зміни у законодавстві дозволяють відключати споживачів, які невчасно розраховуються за використаний ресурс, від газопостачання під час карантину», – коментує Василь Сопільник.

Керівник постачальної компанії зауважує, що ТОВ «Вінницягаз Збут» – соціально відповідальна установа, яка завжди робить кроки назустріч вразливим категоріям населення і пропонує  реструктуризацію боргу.

Вартість природного газу для побутових клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут» залишиться незмінною до травня 2022 року і становить 7,99 грн за кубометр. 

Пам’ятайте, що вчасні розрахунки за використаний енергоресурс – запорука тепла й затишку у ваших домівках.

ТВІЙ ГАЗЗБУТ. Надійний та зручний для кожного.

 

keyboard_arrow_up