Ірина Борзова про підсумки минулого року та плани на 2022-й (Пресслужба "Слуга Народу")

Ірина Борзова про підсумки минулого року та плани на 2022-й (Пресслужба "Слуга Народу")

Попри вкрай складні обставини, в яких опинилася Україна й увесь світ через коронакризу, у 2021-му в нашій країні відбулось чимало позитивних змін.

Народна депутатка України, голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Ірина Борзова розповіла, що вдалось зробити, всупереч супротиву, та які зміни будуть впроваджуватись у 2022 році.

«Я вірю в те, що 2022 рік буде кращим для всіх людей, для наших громад, для нашої Вінницької області та для всієї України», - говорить Ірина Борзова.

Народна депутатка нагадала, що попри світовий дефіцит на вакцини, який існував на початку минулого року, Україна отримала найкращі препарати проти Covid-19, сьогодні кожен охочий може щепитися ними абсолютно безкоштовно. 

«Попри сповільнення економічного зростання у Європі та світі, Україна змогла забезпечити зростання ВПП до 190 млрд доларів, що дозволило нам вперше перевершити докризові показники 2013-го та 2008-го року. А середня зарплата вперше за останні 30 років перевищила 500 доларів на місяць у доларовому еквіваленті», - зазначила Ірина Борзова. 

Вона нагадала, що понад 27 тисяч суб’єктів малого та середнього бізнесу отримали за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» дешеві фінансові ресурси на розвиток власної справи на 72 млрд 300 млн грн. 

«В Україні почав діяти цивілізований ринок земель сільськогосподарського призначення. Як ми бачимо, жоден з апокаліптичних прогнозів не збувся: нашу землю не вивезли вагонами за кордон, наші паї не скупили світові спекулянти і жодного розпродажу села не відбулося», - говорить Ірина Борзова.

Українці вперше за багато років почали їздити нормальними дорогами. 

«У рамках програми«Велике будівництво» в Україні вже побудовано чи відновлено 13 000 км доріг, 560 мостів, 201 приймальне відділення, понад 500 сільських амбулаторій, 127 садочків, 156 шкіл, сотні спортивних об’єктів. Всі бачать результати «Великого будівництва» і на Вінниччині – нові дороги, сучасне діагностичне обладнання в звичайних лікарнях, добудовані дитсадки, утеплені школи і нові об’єкти спортивної інфраструктури в містах та селах нашої області», - повідомила народна депутатка. 

Президент і представники «Слуги Народу» почали реально боротися із впливом олігархів на політику, і вони від цього не в захваті. 

Україна розпочала реформу містобудування, судову реформу, ухвалила закони, які змушують крупний капітал платити податки в цій державі й чесно сплачувати за користування надрами. 

«Ми запустили перший у світі цифровий паспорт громадянина і вийшли на перше місце у світі за цифровізацією публічних послуг. Нашу «Дію» приймають скрізь і знають у світі», - відзначила голова обласної організації партії «Слуга Народу».

Україна нарешті почала пропонувати реальні стимули інвесторам: у нас з’явився закон про державну підтримку великих інвестицій, який ще називають законом про інвестиційних «нянь», а також про індустріальні парки, який дає цілком конкретні пільги та стимули тим, хто готовий працювати на нашу економіку 

«Україна добре підготувалася до опалювального сезону, який виявився найскладнішим за останні десятиліття через спекуляції Росії на європейському ринку газу й рекордні ціни на енергоносії. Україна змогла захистити побутових споживачів від зростання ціни на газ, підтримати неспроможні громади й дати пільги тим, хто використовує газ для виготовлення соціально важливих товарів», - говорить Ірина Борзова.

В Україні працює програма «єПідтримка». Уперше в нашій історії влада в скрутний період підтримала людей грошима, а не обіцянками, як раніше. 

Це далеко не весь перелік того, що вдалося зробити і результати зміг побачити кожен. Цього року будуть не менш масштабні зміни й перетворення. У 2022-му планується проведення пенсійної реформи, мета якої – запровадити додаткові накопичувальні пенсії та забезпечити достойну старість кожного, хто зараз працює. Також Україну чекає запровадження економічного паспорта, який стане надійним фундаментом для дітей після досягнення ними повноліття. 

«Вірю, що 2022 рік принесе позитивні зміни і в Україні, і в нашій Вінницькій області, і в громадах і для кожної людини. Працюємо разом над розбудовою країни заможних громад», - резюмувала Ірина Борзова.

keyboard_arrow_up