Головне - працювати і вірити, що ти можеш все: Діана Богузь про виграш у пів мільйона (Новини компаній)
Історія молодої підприємниці з Вінниці Діани Богузь надихає навіть дорослих бізнесменів. Тендітна дівчина, яка до червня 2020 року починала свій бізнес з ліплення пельменів на домашній кухні, лише за рік часу перетворила його на сучасну майстерню крафтових напівфабрикатів під брендом «Пельмеша».
На такі звершення Діану надихнув і допоміг реалізувати бізнес-ідею проєкт від Епіцентру «Мільйони добрих справ», який компанія проводила минулого року, якраз в постковідний період, коли тисячі українських підприємців залишились без обігових коштів та засобів на розвиток власної справи.
– Свою «Пельмешу» я називаю справою життя і дуже тішуся, що моя мрія втілена, - вже зараз з усмішкою згадує Діана свою участь у проєкті.
А тоді, у 2020 році, коли почула про «Мільйони добрих справ» у вінницькому Епіцентрі, з хвилюванням бралася за написання бізнес-ідеї, як того вимагали правила участі у проєкті. Бо справді, їі бізнес-мрія гостро потребувала інвестицій для організації конкурентоспроможного виробничого цеху. На фінал реаліті - шоу Діана взяла з собою валізу пельменів для презентації. Зйомки проходили в одному з київських Епіцентрів, тож пельмені були зварені тут же на кухні ресторану. До суддів Діана вийшла з тацею свіжих гарячих виробів.
– Коли побачила їх вирази обличчя з моїми смаколиками, подумала: маю виграти, бо, окрім мене, журі ніхто того дня не годував.
І справді, проєкт для Діани був переможним. Сльози радості і місяці напруженої праці по інвестуванню грантових коштів, а це немала сума – 500 тис. грн. Два місяці шукали приміщення, яке мало бути в хорошому районі, бажано стояти одноосібно, щоб не заважати нікому шумом потужної витяжки. А площа - не менше сімдесяти квадратних метрів, аби комфортно розмістити шоурум з морозилками-вітринами, робочий куточок та виробничий цех відповідно до усіх санітарних та технологічних вимог.
- Усе, що маю зараз: морозильні камери, шокову заморозку, тісторозкатку, тістозаміску, холодильники, технологічні умови.- це все придбано за гроші гранту від Епіцентру. Гроші витратила під нуль. Дуже багато обладнання закупила в самому Епіцентрі: нержавійки, прилавки, майже все професійне обладнання для кухні та виробництва,- розповідає підприємниця.
Відкриття власного виробництва зумовило й власне розвиток бізнесу. Сьогодні класична вітрина «Пельмеш» – чебуреки, пельмені, голубці, вареники з картоплею, лівером, засмажки та бургери. Ну і 7 видів класичних пельмень: з куркою, телятиною, свининою, індичкою, м’ясні млинці. Діана відповідально ставиться до якості продукції, яка виробляється під її брендом. Продукти лише найвищої якості: м’ясо - з екоферм. Соки, якими зафарбовують борошно для кольорових пельмень - з овочів та зелені з власної грядки, борошно - найвищого гатунку.
– Мій виграш – це реальне свідчення, що немає неможливого в житті,- резюмує Діана. - Головне багато працювати і вірити в те, що ти можеш все.