Бальзам для волосся: базовий догляд та розв'язання певних проблем (Новини компаній)

Бальзам для волосся: базовий догляд та розв'язання певних проблем (Новини компаній)

У цій статті ми проаналізуємо особливості бальзамів для волосся

Залишилися у минулому ті часи, коли єдиним засобом догляду за волоссям був шампунь. Сьогодні численні бренди пропонують різні за текстурою та призначенням продукти, які забезпечують базовий догляд за локонами, а також вирішують різноманітні завдання. У цій статті ми проаналізуємо особливості бальзамів для волосся.

Порівнюємо з іншими продуктами

Чимало користувачів вважають, що ці засоби схожі на кондиціонери, тому відносять їх до категорії взаємозамінних пропозицій. Але певні відмінності таки є. Кондиціонер, виготовлений за класичною рецептурою, більшою мірою призначений для нормалізації рівня pH, що порушується під впливом поверхнево-активних речовин, які міститься у шампунях. До формули можуть входити спеціальні добавки для полегшення укладання та розчісування, захисту від негативного впливу зовнішніх факторів. Бальзам також справляється з подібними завданнями, але його функціонал дещо ширший. 

Перейшовши на сайт інтернет-магазину PARFUMS https://parfums.ua/category/balzamy-dlya-volos. ви можете переконатися, що можливості цих продуктів різноманітніші. Також зазначимо, що на цьому торговому майданчику можна купити бальзами для волосся зі швидким доставленням до Вінниці.

Важливою відмінністю від кондиціонера є їхні можливості. Вони не лише виконують базовий догляд, а й здатні вирішувати різні, часто досить вузькі проблеми. Наприклад, підвищена ламкість та пориста структура, уповільнене зростання, тьмяність, лупа, відсутність обсягу. Порівнюючи можливості бальзамів і масок для волосся, можна стверджувати, що ці засоби не взаємозамінні, але цілком сумісні один з одним. Маски відрізняються вищою концентрацією активних інгредієнтів, зазвичай використовуються курсами, призначені для базового догляду (живлення, зволоження) та вирішують додаткові завдання.

Знайомимося з пропонованими формами та основними інгредієнтами

Бальзам для волосся випускається у таких основних формах та текстурах:

  • Кремова. Легко розподіляється і є найпоширенішим варіантом. Призначений для відновлення структури та розгладжування поверхні стрижнів, а також надання блиску.
  • Оліїста. Використовується при сильних пошкодженнях, має виражені поживні властивості.
  • Бальзам-маска. Застосовується курсами різної тривалості. Такому продукту потрібно більше часу для дії, як правило 10-15 хвилин.
  • Бальзам-лосьйон. Має характерну, досить рідку консистенцію та рекомендується при підвищеній жирності шкіри голови.

Особливості нанесення:

  • Час очікування. Цей період завжди регламентується виробником, а його збільшення не підвищує ефективність застосування.
  • Правила розподілу. Засіб може наноситись по всій довжині або тільки на кінчики. Для розподілу зручно використовувати гребінець з рідкими зубчиками, але можна обійтися й власними пальцями. Продукт не втирається у шкіру голови, а після завершення процедури змивається теплою водою.
  • Інтенсивне випадання. Ці засоби мають передусім профілактичну дію. Коли процес перейшов у активну фазу, їхніх можливостей вже буде недостатньо й потрібне додаткове застосування спеціальних фармацевтичних препаратів.

Активні компоненти у рецептурі:

  • протеїни, колаген, рослинні екстракти;
  • кератин для відновлення структури;
  • органічні кислоти для запечатування волосяних лусочок;
  • пантенол для підвищення еластичності та пружності.

До складу часто включаються силіконові полімери (наприклад, диметикон та циклометикон). Вони підвищують візуальну привабливість пасом, надають їм м'якості та шовковистості, створюють на поверхні плівку (без відчуття липкості), яка захищає від негативного впливу зовнішніх факторів. Виробники найчастіше пропонують комбіновані формули, до яких входять синтетичні та натуральні складові. До другої групи відносяться екстракти лікарських трав, олія кокоса та жожоба, різні види косметичної глини, вітамін Е, ментол.

Більшість бальзамів призначені для регулярного нанесення. Для схильних до жирності пасом підійдуть варіанти, у формулах яких присутні амінокислоти або екстракти рослин з високим вмістом дубильних речовин (кора дуба, каштан, звіробій). Натуральні олії та вітаміни подбають про пошкоджене волосся, а сополімерні сполуки повернуть сухим фарбованим пасмам втрачену гладкість.

keyboard_arrow_up