2023 Audi A4: Перші фото з тестувань (Новини компаній)

2023 Audi A4: Перші фото з тестувань (Новини компаній)

Технології не стоять на місці, тому сьогодні ми пропонуємо вінничанам ознайомитися з новинами автосвіту. 

На початку грудня фотографи засняли закамуфльований Audi A4 Avant 2023, випробування якого проводилися в Німеччині. Дебютний прототип універсала отримав дві вихлопні труби. Відсутність жовтих наклейок, що використовуються для позначення гібридних прототипів, свідчить про те, що ця модель працює від бензинового або дизельного двигуна без гібридної системи з можливістю підключення.

Імовірно, Audi A4 - https://atlanticexpress.com.ua/ua/auction/make/audi/a4 шостого покоління проходить динамічні випробування – на це вказує відсутність зимової гуми та високого кліренсу. Зовнішній вигляд передньої частини автомобіля дещо нагадує RS6.

Світлодіодні фари прототипу Audi A4 Avant звузилися і загострилися, вертикальні повітрозабірники стали тоншими, решітка радіатора дещо зменшилася у розмірах. Можливо, цей бампер буде використовуватися лише на стандартних версіях, а S Line, S4 та RS4, як і електрична варіація, будуть виглядати інакше.

Якщо дивитися збоку та ззаду, можна зауважити, що основний силует моделі мало змінився. Випробуваний прототип не отримав задніх ліхтарів серійного автомобіля – вірогідний майбутній редизайн.

 

Нові технології та двигуни

Британське видавництво Autocar повідомляє, що новий автомобіль отримає рульове управління задніми колесами, технологію зв'язку ближнього поля (безконтактна оплата заправки, паркування тощо), адаптивні амортизатори та функціональні можливості напівавтономного водіння другого рівня.

Новий Audi A4 запропонує цілий ряд оновлених бензинових та дизельних двигунів з м'якою або plug-in гібридною системами. Основний мотор – 2.0-літровий бензиновий EA888 з турбонаддувом, який відповідає стандарту Євро-7. Авто буде продаватися з переднім та повним (quattro) приводом.

Оновлені двигуни будуть працювати з 7-ступінчастим автоматом з подвійним зчепленням або 8-ступінчастою автоматичною коробкою з гідротрансформатором. Шестиступінчасту МКПП буде знято з виробництва.

Перехід на електрику

Ауді максимально електрифікує всі двигуни, аж до версії RS4. Продуктивна модель буде оснащуватися нинішнім бензиновим 2.9-літровим агрегатом V6 з подвійним турбонаддувом, який зможе отримати електричну підтримку, здатну ще більше підвищити його потужність.

Продовжується робота над розробкою повністю електричного A4 E-tron, який розділить платформу Premium Platform Electric (PPE) із майбутнім Audi Q6 E-tron, Porsche Macan другого покоління. Випуск A4 E-tron анонсовано на 2024 рік.

Повний перехід Audi A4 на електрику раніше 2030 року не очікується: до кінця десятиліття компанія продовжить випуск бензинових та дизельних моделей.

keyboard_arrow_up