Зелена зрада або хто сьогодні зливає Україну (Пресслужба Андрія Гижка)

Зелена зрада або хто сьогодні зливає Україну (Пресслужба Андрія Гижка)

Як співав Кузьма «нас просто кинули…діла свої зробили, злили нас». Все частіше це можна почути з вуст молодих  перспективних та досвідчених і професійних. «Слуги» зливають Україну і українців скрізь: на Сході, на міжнародній арені, в боротьбі з COVID-19 та на місцях. І це ще не осінь.

Факт 1. COVID-19 поширюється небаченими досі темпами. Ледь не щодня приріст захворюваності сягає рекордних показників. За півроку епідемії влада так і не спромоглася забезпечити лікарні, закупити достатню кількість необхідного обладнання та засобів захисту, налагодити систему держзакупівель, запровадити ефективні протиепідеміологічні заходи. Єдиним способом боротьби з хворобою «слуги» вважають карантин. Проте все частіше він перетворюється на засіб боротьби з незручними керівниками. А от його ефективність проти вірусу залишається сумнівною. На фоні цього: 1) всі навчальні заклади готуються відкрити двері 1 вересня для школярів, студентів, курсантів; 2) «монобільшість в парламенті» ігнорує ініціативу Петра Порошенка про скликання позачергового засідання парламенту з метою вирішення питання соціального забезпечення та страхування лікарів.

Факт 2. З кожним днем симпатії влади до агресора стають все більш очевидними. Депутати від «Слуги народу» вже не соромляться зізнаватися журналістам, що планують перехід до співпраці з ОПЗЖ. В.Зеленський особисто в публічних заявах виправдовує посадовців часів В.Януковича та підтримує їхнє повернення до влади. А поки європейські партнери занепокоєні поведінкою Росії у ТКГ, українська влада продовжує робити вигляд, що все гаразд, і «перемир‘я» ніхто на фронті не порушує. Тим часом Україна втрачає довіру свого найвпливовішого союзника - Сполучених Штатів. Про що кажуть одразу два скандали, що протягом тижня спалахнули в США. Американський Мін’юст звинуватив І.Коломойського та його партнерів у відмиванні грошей, виведених з Приватбанку, а американська розвідка заявила, що нардеп Андрій Деркач працює на Росію та втручається у вибори президента США.

Минулий тиждень відзначився ще одним призначенням. Зеленський готує підґрунтя для забезпечення «правильного результату» на виборах і демонструє лояльність до суддів і силовиків. Він усіма силами блокує розслідування проти судді Вовка та інших суддів Окружного адмінсуду Києва. А в Офісі президента з‘явився новий заступник А.Єрмака - Олег Татаров, який відповідатиме за роботу з правоохоронцями. Татаров не просто працював на керівних посадах у МВС за часів Януковича. Саме він опікувався питанням затримання учасників Євромайдану та просуванням кримінальних справ проти них.

Факт 3. Вінницькі вибори мають обличчя і вчинки. Перша заступниця голови ОДА – Н.Заболотна, піднялась на посаду вище, помінявшись місцями з «просто заступником» С.Здітовецьким. Гостре протистояння за присутність у колі «обраних» продовжується. І, поки чинний губернатор С.Борзов формує політичну команду заступників, кадрову структуру ОДА та голосно керує, попередній очільник В.Скальський рішуче прагне закріпитися у лідерах «команди В.Гройсмана». Популістична еліта на Вінниччині так і залишається в своєму зародку. «Партія Вінничан» та «Батьківщина» у кращих традиціях українських демагогів заявляють про формування потужних команд, члени яких, будуть представлені у всіх виборчих округах. Але, всі активності зводяться до Г.Давиденко, яка невпинно та всеосяжно бореться з С.Моргуновим, та М.Філонова, який наголошує на відсутності у списках «токсичних кандидатів». Ось і всі «вінничани».

Нещодавно соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила чергове соціологічне дослідження, яке підтвердило очевидну тенденцію - рейтинги партії влади стрімко летять вниз. «Слуга народу» щодня втрачає підтримку, і тиждень, що минув, продемонстрував втрату провладною верхівкою контролю над ситуацією у регіоні. «Слуги» в черговий раз перенесли презентацію своїх кандидатів – молодих облич і професіоналів. Мабуть, список запасних теж закінчився!? Паралельно з пошуком бажаючих змарнувати біографію і піти від Зе-команди йде масова перереєстрація своїх місць голосування. Бачимо, що «зеленого» в місті стає менше? Зникає відповідно до падіння рейтингу.

І це ще не осінь.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up