За тата і маму: історія Костянтина Сороки, який сам виховує чотирьох дітей

За тата і маму: історія Костянтина Сороки, який сам виховує чотирьох дітей
  • Коли в однолітків з’являлися онуки, Костянтин з Сальника уперше став батьком. У 50-річного чоловіка та 35-річної Наталі народився первісток. Нині чоловіку 56 років, і він сам виховує чотирьох малолітніх дітей. Чому так трапилося та як живеться багатодітній родині?

У невеликому будинку в Сальнику ніколи не буває сумно і тихо. Ще від порогу чується веселий гамір дітей. По кімнаті розкидані іграшки, що скрізь — на полицях, на підлозі, на дивані. Історію багатодітного батька-одинака Костянтина Сороки розповіла журналістка Світлана Осаволюк сайту «Калинівка City».

Найстарший у родині Сороки - п’ятирічний Георгій, Жора, як називають хлопчика рідні. Він лідер для братиків та сестри, до його думки прислухаються.

Ще є двоє чотирирічних близнюки Костя та Микола. Вони народилися в один день, але зовсім різні за зовнішністю і характером — мовчазний Миколка лише спостерігає за усіма навколо, а Костя (він же Котя), за кілька хвилин встигає розказати казочку та пару сімейних секретів.

Відео дня

Найменша — 2-річна Іванка. Про неї у родині кажуть, що дівчинка справжня модниця та артистка.

Батько для них і за тата, і за маму. Бо остання проміняла дітей на оковиту. Діти свою маму не пам’ятають та ніколи не згадують про неї. Жінку позбавили батьківських прав у 2017 році.

— Десь вісім місяців тому я їздив з Іванкою у Вінницю і випадково зустріли її на залізничному вокзалі. Вона була випивша, підійшла до нас, пробувала заговорити до доньки. А та учепилася мені за ногу і каже, що пішли, татку, нам не потрібна ця тьотя. Вона її не пам’ятає. Була ще зовсім маленькою, коли мама подалася по світу, — казав Костянтин Сорока.

Бути заміною мами малечі непросто: майже кожен день Костянтина починається о 5-й ранку. Чоловік палить у грубці, готує сніданок, а потім вже будить дітей. До дитсадка родині діставатися більше двох кілометрів. Влітку відстань долають на велосипеді, а взимку - на санчатах.

Підвозять до садка й сусіди, що завжди допомагають. І коли потрібно відлучитися з дому, або ж трапляються підробітки, також виручають сусіди.

— Я коли бачу по телевізору мордатих дядьків, які просять допомоги і плачуться, що немає де заробити, я аж серджусь, бо заробити завжди можна. Мені не важко з моїми дітьми. Проблема в мене одна — якщо сидіти вдома і не працювати, не буде за що підіймати дітей, а якщо йти на роботу, немає кому залишатися вдома. Мені б якусь няньку, — казав чоловік.

— Це дуже хороші дітки. Вони відвідують дитячий садок, ходять майже щодня. Хоч добиратися їм не так вже й близько, — розповідала вихователь дитячого садочка, який відвідують малята, Тамара Мельник. — Дітки доглянуті, активні, не сковані, гарні артисти. Тато займається їх вихованням. Маленькій Іванці тільки два роки, але вона сама одягається, їсть.

Костянтин Сорока не скаржиться на своє життя й ні в кого нічого не просить. Є підтримка й розуміння працівників сільської ради та дитячого садка. Але людського тепла і уваги ніколи не буває багато.

Читайте також:

Фото в матеріалі з сайту Калинівка City

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Mariya Pushyshyna

    Respect!!!!
  • З.А.Глядач

    "Жінку позбавили батьківських прав..."

    Цікаво,як можуть ЖІНКУ позбавити БАТЬКІВСЬКИХ прав?

    Галина Кармакова reply З.А.Глядач

    Потому что БАТЬКИ - это РОДИТЕЛИ, а лишают именно РОДИТЕЛЬСКИХ или на украинском -БАТЬЬКИВСЬКИХ прав!
  • Bohdan Pavlyuk

    Ми вчора були у них. Батько молодець - головне сповнений оптимізму. Дітки класнючі і головне завжди нагодовані, у теплі та одягнені!
  • Максім Богун

    Молодец мужик
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up