Вінничанка Олександра Устінова очолить комісію для нагляду за постачанням зброї в Україну

Вінничанка Олександра Устінова очолить комісію для нагляду за постачанням зброї в Україну
  • Верховна Рада призначила колишню кандидатку в мери Вінниці, нардепку Олександру Устінову керівницею тимчасової спеціальної комісії для нагляду за постачанням зброї в Україну.

Ухвалення відповідного проєкту постанови №8078 підтримали 282 народні депутати на пленарному засіданні в четвер, повідомив член фракції «Голос» Ярослав Железняк у телеграм-каналі.

Верховна Рада 19 липня, нагадаємо, утворила тимчасову спеціальну комісію (ТСК) з питань моніторингу отримання і використання озброєння, наданого Україні міжнародними партнерами під час воєнного стану.

До завдань комісії входить підготовка та подання на розгляд ВР законодавчих ініціатив щодо створення моделі парламентського контролю над використанням міжнародної матеріально-технічної допомоги, зокрема озброєння, наданого союзниками Україні для боротьби проти воєнної агресії російської федерації. ТСК також має збирати та аналізувати інформацію для проведення парламентських слухань щодо випадків неналежного чи нецільового транспортування, розподілу чи використання міжнародної допомоги.

Відео дня

Як ви ставитеся до такого призначення? Чи довіряєте ви Олександрі Устіновій? Пишіть у коментарях.

Довідка

Відзначимо, що Олександра Устінова у 2020 році балотувалася на посаду міського голови Вінниці. Вибори програла Сергій Моргунову, який нині очолює місто.

Біографія:

Олександра Юріївна Устінова народилася 2 жовтня 1985 року у Вінниці. Вищу освіту здобувала у Національному університеті «Києво-Могилянська академія», Українській школі політичних студій. Навчалася у Стенфордському університеті, США.

Устінова — учасниця Революції Гідності, волонтерка в організації допомоги дітям загиблих воїнів в АТО.

З 2014 року — незалежна експертка та членкиня правління ГО «Центр протидії корупції».

У 2015 році обрана секретарем Ради Громадського Контролю НАБУ 1 скликання.

З серпня 2017 року — членкиня комісії з оцінки корупційних ризиків та моніторингу виконання антикорупційної програми МОЗ України.

У 2019 році Олександра Устінова була обрана народною депутаткою на позачергових виборах до Верховної Ради України IX скликання від партії «Голос» під номером 5 у партійному списку. З початку скликання є членом Комітету з питань правоохоронної діяльності.Секретар лічильної комісії Верховної Ради України. Устінова — заступник голови Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформаційних телеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу Російської Федерації.

З 2019 року — учасниця Міжфракційного об'єднання «Гуманна країна».

Членкиня Української частини Парламентської асамблеї України і Республіки Польща.

Співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Королівством Нідерландів.

Олександра Устінова також була заступницею керівника групи з міжпарламентських зв'язків з Ірландією, Державою Ізраїль, Канадою, Сполученими Штатами Америки. Членкиня групи з міжпарламентських зв'язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, Турецькою Республікою, Грузією.

 

Читайте також:

Козятинські поліцейські привітали з днем народження маленького Макара, що хоче стати копом

Триколісний велосипед подарували 90-річному волонтеру з Ямполя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Olena Yanivska

    Нормативної лексики не вистачає!😡Хіба нема розумних чоловіків,які знаються на цій справі?!
  • Александр Тимошенко

    😡😡😡
  • Віктор Миколайович

    Напевно папік крутий……
  • Dmytro Dibrovskyi

    Візьміть на цю посаду краще тітку Фросю, вона на центральному ринку горіхами торгує!

keyboard_arrow_up