Від гросмейстера до співаків: кому дісталась нова премія «Я люблю своє місто. Топ-10»

Від гросмейстера до співаків: кому дісталась нова премія «Я люблю своє місто. Топ-10»

• Вперше у Вінниці відбулося вручення премії «Я ЛЮБЛЮ СВОЄ МІСТО. ТОП-10».

• Нагороджували лауреатів 7 вересня у Центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик», розподіливши переможців у 5 номінаціях “Література”, “Наука і техніка”, ”Музичне мистецтво”, “Спорт” та “Образотворче мистецтво”.  

Протягом кількох місяців організатори обирали гідних представників своїх номінацій, переглянувши близько сотні кандидатів, сформували відповідний TOП-10.  І ось, коли зала для вручення була заповнена учасниками та глядачами, імена юних талантів оголосили для загалу. Номінанти премії - це діти та молодь, що неодноразово досягали значних висот у своїх  напрямках, прославляли своїми талантами нашу Вінницю не тільки на теренах України, але й Європи, проте їхні досягнення переважно залишалися поза увагою вінничан, тому засновники премії вирішили зробити їх більш відомими у своєму місті.   

Нагородження номінантів

Розпочали вручення премії з номінації “Література”, почесними переможцями якої стали Юлія Григорук  (Лауреат всеукраїнського конкурсу бандуристів “Золоті струни” Хмельницький. 2014) та Вероніка Мучанка (член редколегії “Дзеркало ліцею”). Номінацію “Наука і техніка” представив Богдан Головняк (срібний призер Всеукраїнських змагань з автомодельного спорту) та Володимир Ляхович (Чемпіон світу зі спортивної радіопеленгації).

Відео дня

– Досить важко було організаторам та фахівцям обрати найкращу десятку. Але метою премії є не тільки нагородження, але й спроба довести дітям, що їх праця і талант не залишились непоміченими,  про них будуть пам'ятати та підтримувати надалі. Тому цим ми хотіли створити певну платформу для розвитку молодого покоління, – коментує нагородження координатор культурних заходів громадської організації “Культурна стратегія - ХХІ” Валентина Лосовська.

Перемогу в номінації  “Музичне мистецтво ” отримала Даніка Салюк (Учасниця 6 сезону телевізійного проекту “Голос Діти 2018”, лауреат 1 ступеню Міжнародного конкурсу “Кришталевий жайвір” 2018  м. Тернопіль) та Валентина Козак (володар гран-прі Міжнародного конкурсу “Сонячник” м.Київ 2014 року, лауреат премії Міжнародного конкурсу сучасної пісні “Кришталева грона” імені Андрія Гріги. 2018 р.) Представники цієї номінації розважали присутніх вокальними номерами разом з Юлією Григорук та її номером з поєднанням гри на бандурі та виконанням авторської пісні.

– Вкотре переконуюсь, що відчуття дому не замінить ніщо. Крім того, це можливість знайомства з унікальними творчими особистостями, кожен із яких, попри свій юний вік, вже є повноцінним професіоналом у своїй галузі, – зазначає номінантка премії Юлія Григорук.  – Насправді, ця премія стала для мене справжнісінькою несподіванкою. Такі заходи дуже важливі для молодих митців, адже додають впевненості та натхнення. 

Своє ставлення до започаткування цієї нагороди висловила і викладач з вокалу номінованих учасників Марина Мальцева.

– Досить гарна ідея цієї премії, адже колись приймали участь у премії  “Кришталева вишня” були номінантами і мої учні, але потім премія стала орієнтуватись на більш дорослий рівень і діти знову втратили можливість на підтвердження своєї праці. Та саме зараз ця можливість відновилась.

Назвали переможців і в номінації “Спорт”, ними стали Віктор Матвіїшин (Перший бал Міжнародного гроссмейстера 2018, Чемпіон України та Європи з гри в шахи)  та Злата Малогловець (Переможниця 6 Всеукраїнського фестивалю творчості та таланту “Крок до мрії” та другого відкритого турніру з художньої гімнастики “LICOCUP” 2017 м. Київ). Перемогу останньої номінації “Образотворче мистецтво” здобув Сергій Бугай, майстер писанкарства, колекціонер старожитностей Поділля, автор двометрової писанки, що представляла Вінницю на 4 Всеукраїнському фестивалі писанок у Києві й отримала 2 місце у номінації “Регіональна писанка») . Другим номінантом  став Максим Прокопенко, переможець Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості “Об'єднаймося ж, брати мої” від Вінницької області.

Призи та “особливі” експонати

До Дня міста Вінниця-2018 «Gaistruk Arts Studio» та художник Анатолій Гайструк створили нову авторську боксерську рукавичку з вишивкою ручної роботи під назвою «Ювілейна», яка містить вишитий герб нашого міста, Усі бажаючі отримали змогу сфотографуватися з новою рукавичкою під час церемонії. Переможці отримали подарункові комплекти для номінантів "Мотивація успіху", створені Видавництвом-друкарнею «Твори» на основі художніх робіт Анатолія Гайструка.

– Премія тільки отримала свій початок, тому грошовий приз складає лише 500 грн, але в подальшому ми сподіваємося на підтримку мерії та спонсорів, щоб покращити мотивації дітей, хоча і розуміємо, що справа не тільки в матеріальному питанні. Чому «Gaistruk Arts Studio» започаткувала цю премію? Тому, що 10 років назад, мій син Анатолій став переможцем Всеукраїнського конкурсу “Диво-дитина” (номінація “Образотворче мистецтво”) а нещодавно, його запросили стати членом журі цього конкурсу. Про нього не забули, і ми не хочемо, щоб забували про цих дітей, про тих, хто прославляє наше місто та країну. – каже Наталія Гайструк, координатор та одна з організаторів заходу.

Дарія ВИШНЕВСЬКА

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up