Велогонщик Ярослав Попович ділиться власним спортивним досвідом у Вінниці

Велогонщик Ярослав Попович ділиться власним спортивним досвідом у Вінниці
  • Вінниця вже давно прогресує у велосипедному спорті. До стабільних велоподій та марафонів вінничани звикли давно.
  • Сьогодні до міста завітав велогонщик Ярослав Попович і розповів про професійний спорт, правильну підготовку до великих дистанцій та власний досвід.
  • Це перший всеукраїнський тренінг від академії спортсмена.

 

Зустріч відбулася у молодіжному центрі «Квадрат» за сприянням Олександра Царевського. Бажаючих послухати професійного спортсмена прийшло чимало. Попередньо на захід зареєструвалися більше 150-ти людей. Конференційна зала була повністю заповнена.

Ярослав жваво відповідав зі сцени на питання від гостей. Багато говорили про підготовку та фізичні показники. Так, наприклад, Ярослав зазначив, що велосипедисти мало уваги приділяють масажу. Це значно покращить фізичний стан та розслабить тіло після великих навантажень.

Відео дня

Хтось із залу запитав про судоми: що робити, коли вони виникають? Відповідь спортсмена була короткою: менше їздити.

– Варто перевірити посадку та педалі чи все правильно налаштовано. Якщо із цим все окей, але судоми трапляються навіть без навантажень, то варто звернутися до лікаря, – продовжив відповідь Ярослав.

Під час фізичної підготовки важливу роль потрібно віддати диханню:

– Дихати потрібно часто. У цьому дуже класно допомагає плавання. До нас на збори протягом двох років приїжджає людина, на жаль не пам'ятаю імені. Він чемпіон світу з дайвінгу. І він вчить наших спортсменів правильно дихати, – розповів велогонщик.

Ярослав ще не один раз наголосив на тому, що правильне дихання та контроль кисню – це важливо. До речі, правильному диханню сприяє і правильна посадка.

Достатньо всього два-три тижні плавати та занурюватися під воду у басейні і вже через цей час спортсмени відчують велику різницю.

Крім того, Ярослав поділився своїми дитячими враженнями, адже почав серйозно займатися велосипедним спортом ще у 12 років. А у 14 вже тренувався на довгі дистанції.

– Тоді я все це сприймав як забаву. І це мені дуже подобалося, – розповів Ярослав Попович.

Про це спортсмен почав розповідати, аби наголосити на сучасному вихованні дітей.

– Сьогодні підлітки вже дуже багато знають завдяки інтернету. Я завжди на 100% виконував те, що говорив мені тренер, а сьогодні діти починають оскаржувати слова, бо в інтернеті написано не так. Тому потрібно шукати інші підходи до виховання.

Нагадаємо, що Ярослав Попович – український професійний велогонщик команди «Трек Фектери Рейсинґ», найкращий молодий гонщик «Тур де Франс — 2005», третій призер «Джиро д'Італія» — 2003. Заслужений майстер спорту.

—  Я вдячний усім людям, які підтримували і підтримують велоспорт в Україні. Але зараз наш велоспорт переживає нелегкі часи. Останні місяці я детально вивчав стан справ. Усі погодяться, що нам потрібні якісні зміни. За останні два роки роботи спортивним директором команди Світового туру я отримав досвід і тепер розумію ситуацію не лише з боку спортсменів. Зараз цей досвід хочу передати своїй рідній країні. Сподіваюся, що мені вдасться об'єднати усіх людей, які щиро хочуть розвивати український велоспорт і долучати до реалізації цього завдання нових партнерів, — відмітив Ярослав Попович.

До речі, про всі велоподії міста можна дізнатися із нового спеціального календаря. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up