«Варвари та дикуни». Криміналіст з Вінниці документував злочини окупантів на Київщині

«Варвари та дикуни». Криміналіст з Вінниці документував злочини окупантів на Київщині
  • Криміналісти Вінницького районного управління поліції допомагають київським колегам документувати воєнні злочини російських окупантів на Київщині.
  • Вони оглядають місця руйнувань, вилучають ДНК та збирають слідову інформацію там, де жили російські військові, роблять усе, щоб ці варвари були покарані за свій «руський мір» та знищення українців. 
  • Подробиці розповів криміналіст Денис. Поліцейський каже, що жорстокість росіян вражає.

«Від місцевих мешканців, які пережили окупацію та знущання орків, ми дізнаємось про місця перебування воєнних злочинців, люди показують будинки, у яких вони побували. Там фіксуємо слідову інформацію, звертаємо увагу на усі дрібниці, адже розуміємо наскільки це важливо  для ідентифікації російських злочинців, щоб вони понесли покарання за вчинені звірства та злодіяння, — розповідає криміналіст Вінницького районного управління поліції Денис. — У бліндажах, де дислокувалися російські військові, ми спільно зі слідчими центрального апарату Національної поліції, вилучаємо речі, одяг, зброю, військові квитки, медичні книжки, записи з розстановками особового складу на позиціях. У одному з будинків виявили форму російського спецпідрозділу ОМОН, а на Гостомельщині знайшли викрадений у місцевого жителя мікроавтобус, з якого російські військові зробили бліндаж, вкопавши його в землю».

Криміналісти виявляють небезпечні предмети, снаряди та різні боєприпаси, які не здетонували та несуть смертельну небезпеку людям. Знешкоджувати знахідки будуть вибухотехніки.

Відео дня

«Вражає жорстокість, з якою російські злочинці, знущались та розправлялись з нашими мирними людьми, — каже капітан поліції Денис. — Наші вороги — варвари та дикуни, які не мають права на існування в цивілізованому світі. Ми продовжуємо боротись за Україну і маємо непохитну віру, що день нашої перемоги настане зовсім скоро».

Також криміналісти передавали місцевим жителям їжу, воду, одяг та ліки.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up