У Вінницькому транспортному коледжі зірвані вибори студентської ради, через що викликали поліцію

У Вінницькому транспортному коледжі зірвані вибори студентської ради, через що викликали поліцію

В останній день весни у Вінницькому транспортному коледжі були заплановані вибори студентської ради. Але вони несподівано, в останній момент, були скасовані і перенесені. Орієнтовно – на осінь цього року. Була навіть викликана поліція.

За словами усіх сторін конфлікту, причиною для перенесення голосування перестала агітація у день голосування за межами виборчої дільниці.

– Вибори скасували представники адміністрації навчального закладу. Ми вважаємо це втручанням до роботи студентської ради, – каже Анастасія Долінська, голова громадської організації «Спілка транспортників», студентка Вінницького транспортному коледжу, наглядач на виборах до студради коледжу. – Сьогодні я збиралася провести передвиборчу агітацію, але мені в цьому завадили. Я просила показати документи, які є причиною для заборони. Але нас відсилали до Конституції України. І вибори відмінила аж ніяк не студентська рада. Через втручання адміністрації у роботу студентського самоврядування мені й довелося викликати правоохоронців.

Директор  Вінницького транспортного коледжу Михайло Фаліштинський розповів, що завданням адміністрації навчального закладу є надання приміщення і підготовка умов для виборів студентського самоврядування.

Відео дня

– Одна зі студенток проводила агітаційну роботу у день виборів, що заборонено Конституцією України. Саме тому й рада студентського самоврядування перенесла вибори, – пояснив Михайло Фаліштинський.

Аналогічні позиції займають голова профспілкового комітету студентів Людмила Бажан і голова студентської ради коледжу Анастасія Балацир.

– Навчальний заклад не може існувати без студентської ради. Вона підписує всі документи, протоколи, накази, документи щодо стипендій, поселення в гуртожиток тощо.  В зв’язку з тим, що Анастасія Долінська затримала вибори, їх перенесли. Тепер планується удосконалення умов проведення волевиявлення студентів, – розповіла Людмила Бажан. – До речі, Анастасію Долінську запрошували на збори студентської ради. Але вона відмовилася – мовляв, вони є неправомочними.

– Вибори зірвала Анастасія Долінська. Наша чинна студентська рада (її повноваження спливають 31 серпня) одноголосно ухвалила рішення про перенесення виборів, адже часу на їх проведення вже бракувало, – каже   Анастасія Балацир. – Щоб наступного року не було таких інцидентів, будемо доопрацьовувати положення проведення виборів до студради.        

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вероніка Завальницька

    За роки навчання у транспортному коледжі була обрана Головою студентської ради.Я впевнена ,що вибори проходять чесно та прозоро.Адміністрація знайомить з правилами проведення виборів ,але хто цим не цікавиться ,то і має відповідний результат.Одного бажання перемоги мало,потрібні дії ,які підтримають студенти коледжу.Усім кандидатам бажаю поводити себе гідно і чесно , не повторювати помилок політиків, адже країна починається з тебе.
  • Дмитрий Белов

    Администрация Винницкого транспортного колледжа - это коллектив совершенно самоотверженных людей, которые реально живут обучением и досугом своих студентов. Знаю их много лет!
  • Саша Антонюк

    А цей хабарник ще на посаді? Там немає демократії і всі волевиявлення студентів продиктовані адміністрацією. Доречі, невігласу з коледжу, який ніколи не дружив з законами потрібно передати, що вибори до студради регламентовані відповідним статутом, а не Конституцією.
  • Олексій

    Хм, сміливо, молодці..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up