«Спершу клієнти думають, що я гей». Як вінничанин чотири роки клеє накладні вії

«Спершу клієнти думають, що я гей». Як вінничанин чотири роки клеє накладні вії
  • У Вінниці працює багато майстринь, які займаються нарощуванням вій та лише один майстер.
  • Зясували навіщо чоловікові потрібно розбиратись в «жіночих штучках», як клієнти реагують на майстра-чоловіка та чим відрізняється «класика» від «2D».

Вважається, що нарощування вій — це суто жіноча робота, майстрів, які цим займаються називають лешмейкерами (анг. Lashmaker). Вінничанину Миколі Винничевському 35 років, останні чотири з яких він заробляє на життя у фешн-індустрії.

Схоже на радіоелектроніку

— Якби мені раніше хтось сказав, що я займатимусь нарощуванням вій — я б дуже здивувався, — каже Микола Вінничевський. — Як і більшість людей думав, що це не чоловіча робота, хоча особливо в цьому не розбирався.

Відео дня

Чоловік розповідає, що до лешмейкінга встиг спробувати себе у багатьох професіях. За освітою — майстер по дереву, але найдовше довелось попрацювати ремонтуючи радіоелектроніку.

- Мені завжди подобалась кропітка робота руками, дрібні деталі, моторика пальців, щось схоже на роботу годинникового майстра, — розповідає Микола Вінничевський. — Зрозуміло, що воно мало пов’язано з нарощуванням вій, але дуже схоже з роботою з дрібними деталями.

За словами майстра, спробувати себе у фешн-індустрії йому запропонувала дружина.

- У неї є гарна подруга, яка займається нарощуванням, запросила прийти і спробувати, — розповідає Микола Вінничевський. — Прийшов до неї в салон і якраз застав за роботою. Виявилось, що це важка та кропітка робота, але я зацікавився.

 

Шість годин з одним клієнтом

Далі були довгі години практики, навчання та перегляду різноманітних відеоматеріалів.

- Якщо я за щось берусь, то намагаюсь дійти до досконалості, тому не відволікаюсь і розвиваюсь в одній сфері, — каже Микола Вінничевський. — У Вінниці працює напевно близько сотні майстрів. Вони для мене колеги, а не конкуренти. Так і навчатись легше.

Чоловік зізнається, що спочатку робота давалась йому не легко. Одного разу на клієнтку витратив шість годин.

— Звичайно, що таке було важко витримати, ми робили перерви, розмовляли, — розповідає майстер. — Але важливо, щоб клієнтка залишилася задоволеною результатом. Багато хто надивиться роликів з YouTube і одразу шукає роботу. Зустрінеш бувало жінку, яка вийшла від такого майстра і дивуєшся, як вона взагалі погодилась на таке.

Своїх перших клієнтів Микола Віннічевський запросив десь через рік. Розповідає, що зняв кімнату разом з іншим майстром.

— Десь близько 70 % до цього часу реагують з підозрою на мою орієнтацію, можливо думають, що я гей, — розповідає майстер. — Але коли потім в розмові дізнаються, що в мене є дружина і троє дітей — дивуються.

Вії у сірниковій коробці

За словами Миколи Вінничевського зараз клієнти дізнаються про нього через «сарафанне радіо».

— Замовлень багато, але всі хочуть «об’єм». Я все-таки за природність, — каже чоловік. — «Класика» та «2D» мені подобається, тому що ти на кожну вію клеїш одну та дві штучні вії.

За один день майстер встигає прийняти 3–4 людей. Робота коштує від 200 до 700 гривень.

— Клієнти бувають різні, інколи трапляються і кумедні випадки. — каже Микола Вінничевський. — Одна клієнтка зібрала всі вії, що в неї випали і принесла їх в сірниковій коробці. Мовляв, може вам потрібно. Посміялись, викинули.

Майстер зізнається, що помітив, як професія наклала на нього відбиток.

— Більшість чоловіків дивляться на жінку одразу ж оцінюючи вид ззаду чи спереду, а я звертаю увагу на очі, — каже Микола Вінничевський. — Мимоволі розбираю, кому пора робити корекцію, де вії пом’ялися або жахливо відросли, хто як фарбує очі. Як я раніше цього не помічав?

Безпека важливіша за красу

Майстер розповідає, що економити на матеріалах не можна. Так само, як і не дотримуватися технології, бо потім це все «вилізе боком».

— У мене все стерильно і безпечно. Ніколи не стану робити нарощування людині з алергією — є у людей непереносимість до штучного, — розповідає Микола Вінничевський. — Очі можуть опухнути і загноїтися, повірте, це жахливе видовище, яке, на щастя, я не спостерігав у своїх клієнток.

За словами майстра, матеріали він замовляє з Південної Кореї. Каже, що є дешеві китайські, але з ними не можливо працювати.

— Безумовно, спочатку я ставився до ремесла тільки як до засобу заробітку. А зараз розумію, що я дійсно роблю дівчат красивішими, хоча вони у Вінниці і так гарні, — каже майстер. — Але іноді, розглядаючи фото «до» і «після», думаю: «Вау, як класно вийшло, я змінив людині погляд, відкрив його». Це мотивує розвиватися в цьому напрямку далі. У мене вже є кілька ідей на цей рахунок, але поки розкривати секрети не буду.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Natalka Melnyk

    "клеє" - це якою мовою?

    З.А.Глядач reply Natalka Melnyk

    Тією,в якій лешмеЙкера називають "лешмекером" (анг. Lashmaker). І це ще добре,що не лАшмаХером. :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up