Повернули з фронту, аби доглядав тотально незрячу маму-пенсіонерку

Повернули з фронту, аби доглядав тотально незрячу маму-пенсіонерку
  • Ольга Крупська – 70-річна тотально незряча вінничанка.
  • Її 51-річний син В’ячеслав постійно доглядав за нею перед війною.
  • Привозив мамі-інваліду продукти та готові страви, які готував сам.

 Ситуація змінила війна.  

— Син проживає окремо, проте регулярно приїздив і допомагав мені. Але 16 березня його мобілізували до армії, бо він у 90-х відслужив, — каже Ольга Крупська.     

В’ячеслав кілька місяців брав участь у військових навчаннях у тилу, готувався до відправлення до передову. Ситуацію змінило звернення матері до керівництва Вінницької обласної організації Українського товариства сліпих і підприємства незрячих. Там пенсіонерку добре знали і поважали. Адже Ольга Крупська більшу частину свого життя пропрацювала на місцевому підприємстві незрячих, складала кип’ятильники і ТЕНи.     

Відео дня

На підприємстві УТОС підготували звернення до Міністерства оборони України. Йшлося про можливість звільнення із військової служби В’ячеслава, аби він міг і надалі доглядати за тотально незрячою мамою.

— Це в рамках чинного законодавства. Виявляється, Ольга Крупська та її син не знали про статтю 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Згідно із нею, не належать призову на військову службу особи, під опікою яких перебувають люди з інвалідністю, — прокоментував директор вінницького підприємства незрячих Костянтин Ільніцький.    

В підсумку у Міноборони звернення розглянули і задовольнили.

— Дякую за сприяння директору підприємства незрячих Костянтину Ільніцькому і обласній організації УТОС. Син повернувся додому і продовжує мене доглядати. Під час майже піврічної відсутності В’ячеслава доводилося просити допомоги у чужих людей. Зокрема, у сусідів. На щастя, це позаду, — наголошує Ольга Крупська.     

Читайте також:

Добірка YouTube-каналів з якісними фронтовими репортажами та інтерв’ю з захисниками

«Як я, тату, буду жити без твоєї посмішки» — сказала донька Ліза, прощаючись з Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up