Народилися у день вишиванки. Троє немовлят у другому пологовому отримали вишиті сорочки

Народилися у день вишиванки. Троє немовлят у другому пологовому отримали вишиті сорочки
  • Попри війну у день вишиванки вінничани дотрималися усіх традицій. Одна з головних — дарувати вишиті сорочки новонародженим українцям. Так сталося сьогодні у другому пологовому будинку міста.
  • Тут на день вишиванки народилися троє немовлят. Дві дівчинки та один хлопчик. Привітати їх та їхніх батьків, як і щороку, завітали працівники Вінницького апеляційного суду. Традиції дотримуються сьомий рік поспіль.

Цьогоріч усе пройшло дещо скромніше на відміну від попередніх років. Та й у пологовому будинку, коли практично всім немовлята сплять, особливо не заспіваєш пісень. А новоспеченим матусям не до танців і веселощів. 

Перші вишиванки у житті! Такий особливий подарунок від вінницької феміди отримали троє новонароджених вінничан. Це дві дівчинки і один хлопчик. Вони відтепер мають український оберіг, символ нашого роду і незламного духу! 

Їхні матусі втомлені і виснажені, але такому привітанню зраділи. До кожної в палату зайшла суддя Вінницького апеляційного суду Тетяна Шемета.

Відео дня

— Це наші сьомі відвідини другого пологового будинку на день вишиванки. Дуже приємно, що ті, кого ми привітали саме сім років тому, вже повинні йти до школи, —  розповідає Тетяна Шемета. 

Жінка додала, що сьогодні вона із декількома колегам в день вибирала сорочки. Відшукали із зірочками, як символи нескінченності буття у всесвіті.

Вперше День вишиванки в Україні відзначили у 2006 році, коли студентка Чернівецького національного університету запропонувала своїм одногрупникам прийти на заняття у вишитих сорочках. Ініціативу підтримали і викладачі, і студенти усього навчального закладу. Кілька років свято відзначалося тільки у стінах університету, а потім ця традиція поширилася і по інших містах України. День вишиванки не має постійної дати. Щорічно відзначається у третій тиждень травня.

— Це потрібне і гарне свято. І мені дуже приємно, що мою дитину благословили оберегом. Ну а сьогодні тим більше, коли в країні триває війна і ми всі особливо переживаємо за долю наших діточок, — зізналася одна з новоспечених матусь на ім'я Тетяна. 

Більшість матусь не на камеру зізнаються, що не замислювалися про вишиту сорочку для своїх дітей у день їх народження, однак неодмінно радитимуть сповідувати традиції своїм близьким та друзям, шо народжуватимуть маленьких українців. Як це сталося сьогодні у Вінниці, ви можете переглянути на відео:

Читайте також:

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Автографи на клубній футболці від «Манчестер-Сіті» та платівка «Сатус Кво» 70-х років. Які лоти готують організатори аукціону для підтримки ЗСУ?

Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Татьяна Волынец

    Вітаю матусь та діточок! Бажаю здоров'я та мирного неба!
    Та ще, хотілось би нарешті узнати ім'я тієї студентки, яка ініціювала та сприяла впровадженню дня вишиванки, такого яскравого самобутнього свята, яке підтримала вся українська спільнота
  • Elizaveta Chepurna

    Вітаю вас
  • Татьяна Иванова

    Большего бреда мир не слыхал.
  • Люда Тимощук

    Вітаю,ростіть здорові,щасливі, миру вам і Божого благословення!💐💐💐

keyboard_arrow_up