Надія Савченко на суді: «Мамі не можуть дати строк 12 років» (ОНОВЛЕНО)

Надія Савченко на суді: «Мамі не можуть дати строк 12 років» (ОНОВЛЕНО)
  • У понеділок, 6 лютого, в обласному апеляційному суді розглядали справу про житлову аферу.
  • Колишню подружню пару Інну та Романа Барткових засудили до 11 років ув’язнення за продаж «фіктивних» квартир.
  • А на апеляцію приїхала нардеп Надія Савченко, щоб «спостерігати судовий процес, що проводиться з порушеннями»

У Апеляційному суді розглядають справу про житлову аферу, в якій звинувачують Інну та Романа Барткових. Як встановило слідство, ця пара, починаючи з 2011 року, продавала фіктивні документи на квартири.

Вінничани «отримували» житло від Барткових в селі Агрономічному по вулиці Академічній,56а та у Вінниці по вулиці Замостянській (колишня 50-річчя Перемоги), 34а. На цьому ошукали близько двох десятків містян. Підсудні привласнили приблизно півмільйона доларів

Суд першої інстанції у жовтні 2016 року засудив жінку до 11 років позбавлення волі. А 22 січня виповнилося 3 роки, як вона перебуває у СІЗО.

Відео дня

«Несправедливість» вироку зацікавила народного депутата Надію Савченко:

— Цю молоду жінку, маму, не можна засуджувати до 12 років тюрми (прокурор затребував 12 років ув’язнення для обвинувачених в ході апеляції — авт.). У нас рецидивістам та вбивцям дають 15 років максимум. А тут шахрайство. Мама не повинна сидіти, коли її дитину забирають в інтернат, — казала Надія Савченко перед засіданням суду.

Потерпілі від афери у відповідь Савченко пропонували «спочатку розібратися в справі» та звинуватили в «проплаченності»:

— Давайте тоді всіх шахраїв випустимо, бо вони молоді й з дітьми? Або дамо автомат, щоб вона людей перестріляла, бо є дитина? Ми зі своїми дітьми опинилися на вулиці через ці квартири!  – обурювалися потерпілі.

За словами потерпілих, кожна з сімей втратила від 20 до 30 тисяч доларів.

А на вулиці, перед входом до суду, вигуками «Ганьба кремлівським окупантам», «ганьба Савченко» зустріли Надію місцеві активісти.

— Навіщо приїжджали на завод «Форт»? Що вам там цікаво, Надія? Радилися зі своїми денеровськими товарищами? — запитував волонтер ЦК «Азов» Олександр Яремчук

— Звертайтесь до мене на державний сайт Верховної Ради. Усі претензії надсилайте у письмовій формі, — відповіла Савченко.

Протягом перебування суддів в нарадчій кімнаті, у залі тривали обговорення справи між учасниками процесу. Інна Барткова не заперечувала своєї вини, проте вимагала притягнути й інших організаторів афери. Зокрема, підсудна неодноразово називала організатором афери директорку агентства нерухмості «Антей» Руслану Котляр.

Це підтримала і Надія Савченко, яка стверджувала, що «сидять стрілочники», а не винуватці. Нардеп заявила, що хоче взяти напоруки обвинувачувану у шахрайстві Інну Барткову. Вона пояснила це тим, що довіряє підсудній.

Суд цього дня закінчився нічим. Колегія перенесла засідання на 23 лютого, на 14:30. Бо закінчився робочий день. А нардеп поїхала в Житомир, де відбувається інший судовий розгляд.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Константин Константинов

    Надії потрібно посидіти з пів року в одні камері з рецидивістами, а потім щоб її ошукали, забравши все зароблене....  Абсурдні речі говорить)

    █▬█ Ⓐ ▀█▀ Ⓐ ✿ܓ reply Константин Константинов

    Савченко возмутило то что посадили исполнителей,а вот самих аферистов во главе,спокойно продают дальше квартирки. Та самая Руслана Котляр бывший директор АН Антей,чтоб умыть руки спокойно создала другое АН Топаз и спокойно дальше разводит людей.

    Константин Константинов reply █▬█ Ⓐ ▀█▀ Ⓐ ✿ܓ

    Но ведь Бартковы признались в своей вине, а если Руслана Котляр была идеологом этой аферы то и ее нужно садить и еще прокурора, который ведет это дело)

    █▬█ Ⓐ ▀█▀ Ⓐ ✿ܓ reply Константин Константинов

    Этого и добиваются подсудимые, не согласны за всех тянуть срок. Денежки за квартиры то разделили ,но Бортковы сидят,а Котляр ездит на джипе,так же и застройщики дальше строят и продают квартиры в ЖК  Варшавский.И кстати снова без документов.
  • Кравець Олег

    Для суспільства краще дитина в інтернаті, ніж з такою мамою. Бо яблуко від якблука недалеко падає і є сумніви, що вона змогла б виростити дитину без повадок, які їй самій притаманні.
  • З.А.Глядач

    "на вулиці... вигуками...«ганьба Савченко» зустріли Надію місцеві активісти"

    Я не підтримую Савченко,але ці "ахтивісти"-бидло із бидла. Вони,напевне,вже забули,як репетували "Свободу Савченко"?

    Соловьев Антон reply З.А.Глядач

    Почему забыли?Помнят.Только сейчас им платят за другое...Мнее другоее интересно-при чем здесь "кремлёвские оккупанты",которым ганьба?И тут виноват Путин?Или бронетанковые буряты?

    Пупкин Вася reply З.А.Глядач

    Интересно  , сколько сейчас  платят ,,ахтивистам,, за клоунаду ?
  • █▬█ Ⓐ ▀█▀ Ⓐ ✿ܓ

    Защищают себе подобных.  Власть против народа- классика жанра в нашей стране.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up