«Ми хотіли показати, що таке війна»: вінничанка провела свою весільну фотосесію у зруйнованому ракетою будинку

«Ми хотіли показати, що таке війна»: вінничанка провела свою весільну фотосесію у зруйнованому ракетою будинку
  • Внаслідок ракетного обстрілу росіян по Вінниці постраждало понад 50 будівель. Серед них будинок вінничанки Дар’ї Стенюкової. У зруйнованих кімнатах рідної домівки, дівчина провела свою весільну фотосесію. Кадри з неї облетіли всю мережу. Ми знайшли та поговорили з Дар’єю. 

Весілля Дар’ї було запланованим на 15 липня. О 10.00 вони з нареченим мали йти до РАЦСу, після — святкувати з близькими та рідними. Плани змінив обстріл Вінниці, який росіяни провели 14 липня. 

Коли по місту вдарили ракети, Дар’я знаходилася у нареченого. Він живе приблизно в десяти хвилинах пішки від місця влучання. Пара не постраждала. Однак, коли зрозуміли, що поцілили у Будинок офіцерів та «Ювілейний», почали телефонувати переселенцям з Харкова, які проживали у будинку дівчини по вулиці Вінниченка. Ніхто не знімав слухавку. 

— З моменту вибухів минуло хвилин 30-40, коли ми прибігли до мене додому. Ми знайшли людей, які там жили, на щастя, вони не постраждали, — розповідає Дар’я. — Потрібно було їм якось допомагати, бо вони були шокованими, не знали, що робити. Та й ми, якщо чесно, не дуже розуміли, як діяти, але якось впоралися. Переселенців ми перевезли та поселили в інше місце. 

Відео дня

Приватний будинок, що в ньому виросла та донедавна жила Дар’я, сильно пошкодило вибуховою хвилею: вибиті вікна, обвалена стеля, дірявий дах, потріскані стіни, пошкоджені меблі… 

Весілля вирішили не скасовувати. РАЦС, через близькість до місця влучання, не працював, але вдалося домовитися про розпис у Прозорому офісі. Святкування перенесли на інший день. 

Весільну фотосесію від початку планували робити у різних локаціях Вінниці. Будинку, тим більше зруйнованого, у планах не було. Та фотограф спонтанно запропонував зробити у ньому кілька знімків. 

Дар’я зізнається, що вони не знали, якими саме вийдуть світлини з тієї фотосесії. Їй ніхто не казав, як треба позувати і що робити. Все виходило само собою: дівчина просто ходила зруйнованими кімнатами, а фотограф у певні моменти просив її зупинятися та дивитися в кадр.

— У цьому будинку пройшло усе моє життя. Він надзвичайно дорогий моєму серцю, — продовжує Дар’я. — Нашою фотосесією ми хотіли показати світові, що таке війна. У тебе може бути скільки завгодно планів та мрій, але вони усі можуть одномоментно зникнути. Ти думаєш, що завтра святкуватимеш весілля, але його скасовують. Ти думаєш, що у тебе є дім, але його руйнують.

Дівчина зізнається, що її сильно вразила реакція людей. Вінничанка не очікувала, що світлини так розлетяться соцмережами та сторінками ЗМІ. Не думала й про те, що так багато людей напишуть їй слова підтримки, привітань та розділять із нею її біль. 

Усі фото у матеріалі: Demianiv

Читайте також:

«Спочатку шум, потім гаряче і тиша». Так розповів дружині у реанімації про ракетний удар Віталій Каблучко

«Побігли одразу після вибухів». Як фармацевтки допомагали постраждалим на місці ракетного обстрілу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up