Люди купують більше, і це не може не тішити. Про що говорив губернатор з підприємцями на бізнес-бранчі

Люди купують більше, і це не може не тішити. Про що говорив губернатор з підприємцями на бізнес-бранчі
  • Учасники Вінницького Клубу Ділових Людей говорили з головою Вінницької ОДА Владиславом Скальським про бізнес-клімат Вінниччини, перспективи розвитку міста і області.
  • Губернатор почав зі статистики про ріст обсягів промислового виробництва і купівельної спроможності вінничан. 
  • Підприємців цікавили перспективи земельної реформи тасистема підбору професійних кадрів.

Сьогодні, 30 січня, у губернатора Вінницької області відбувся бізнес-бранч з учасниками Вінницького Клубу Ділових Людей. «Відкритість. Співпраця. Взаємодія» — такою була тема зустрічі з Владиславом Скальським. Під час годинного засідання губернатор поділився перспективами розвитку регіону, вислухав про здобутки і сподівання представників бізнес-еліти області та відповів на питання учасників Клубу.

На початку зібрання очільник ОДА наголосив, що 2020 рік буде вирішальним для процесу формування об'єднаних територіальних громад та роком місцевих виборів.

Відео дня

— Є багато позитивних результатів. Вінницька область за багатьма параметрами займає перше місце. У нас найнижчий індекс споживчих цін. Не зважаючи на те, що обсяги роздрібної торгівлі зросли на 18%, споживчі ціни зросли менше ніж на 2%, — почав зі статистики губернатор. — Це означає, що зростає купівельна спроможність людей, що мене не може не тішити. 

Також під час бізнес-бранчу очільник області ознайомив бізнесменів з іншими досягненнями Вінниччини в аграрній сфері та поінформував про соціально-економічну ситуацію в регіоні, сприятливий інвестиційний клімат. Розвиток малого та середнього бізнесу назвав запорукою розвитку області.

Говорив Владислав Скальський і про анонсовану урядом програму на 2 мільярди гривень для відшкодування кредитних ставок за позиками для малого і середнього бізнесу. Також обговорили підписану днями угоду з Європейською Комісією на 26 мільйони євро для розвитку українського сільського господарства та фермерства. Угода сприятиме розвитку, в тому числі, конкурентоспроможного аграрного сектору Вінниччини, орієнтованого на розвиток малих і середніх фермерських господарств та підприємств.

Керівників агрофірм цікавило питання використання земельних ресурсів. Вони запитували про фіксовану ставку на оренду кожного гектару землі.

 — Питання використання земельних ресурсів в області є особливо важливим. Фіксованої ставки бути не може, оскільки якість грунтів всюди різна, — пояснив Скальський. 

Ще бізнесмени нарікали, що Центри зайнятості не достатньо забезпечують підприємства висококваліфікованими кадрами. 

— Мене інколи вражають статистичні звіти, які присилають Центри зайнятості, — сказав губернатор. — На дві тисячі безробітних — шістсот вакансій. Діяльність центрів зайнятості не виправдовує себе, їх чекає реорганізація.

Зустріч представників Клубу Ділових Людей з Владиславом Скальським  була недовгою. Губернатор поспішав на селекторну нараду. Та учасники бізнес-бранчу сподіваються, що такий захід стане майданчиком для співпраці між відповідальними підприємцями та представниками влади.


Читайте також:

«Інваліди не вибирають роботу»: як і де працюють незрячі вінничани

Штрафи роботодавцям: кого у Вінниці перевірить Держпраця наступного тижня?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up