«Лікар сказав, що то мігрень»: Віка та її боротьба з пухлиною мозку

«Лікар сказав, що то мігрень»: Віка та її боротьба з пухлиною мозку
Віка
  • Рік тому Віці Шуляк повідомили, що у неї злоякісна пухлина головного мозку. Дівчина вже пройшла «хімію» та «промені», здала десятки аналізів і тепер готується до операції, якої страшенно боїться, але яка може врятувати її життя. Ми записали її монолог.

Вікторія – означає перемога. У її випадку, це не просто слова, це девіз, першочергова та найважливіша мета. Вона щодня веде боротьбу зі злом, що міцно засіло у неї в голові. Віка не опускає руки і має тверді наміри вийти з цього двобою єдиною переможницею.


Трохи більше року тому моє життя було звичайним. Я працювала у кількох ювелірних магазинах. В останньому директоркою. Мала зовсім інші плани на життя. Будувала кар’єру і відчувала себе цілком здоровою.

Була невеличка проблема. Періодично мене турбував головний біль. У лікарні сказали, що причина в тиску. Почала регулярно його вимірювати. Коли він падав, рятувалася кавою. Проходило.

Одного дня у мене почався такої сили головний біль, що виникло відчуття, що я захворіла. Але ж нічого страшного. Головний біль буває у всіх. І сильний також.

Ввечері я розправила плечі і мені значно полегшало. Потім всі почали казати, що скоріш за все проблема криється у спині.

Поїхала до медичного центру захворювань хребта. Мене оглянули і порадили пройти курс масажу. Сказали, що затиснуло один з м’язів.

Потім запідозрили грижу у шийному відділі. Для впевненості зробила МРТ. Справді вона. Звісно ми почали лікувати грижу.

Призначили купу всіляких вітамінів. Про пухлину ніхто не здогадувався, тому розмов про те, що при новоутвореннях в організмі вітаміни протипоказані, не було ніяких. Пила по шість штук на день. Це спричинило швидке зростання пухлини.

У мене почалися напади головного болю. Ніхто не міг зрозуміти, у чому справа. Аналізи, кров, сеча, показники ЕКГ – свідчили, що все добре. То чого мені було так кепсько?

Нестерпне світло

На той момент мене вже забирала швидка, я вже пройшла лікарняний, а потім полегшало і я вийшла на роботу.

Працювала третій день (як виявилося, то був мій останній робочий день), коли раптом стало так погано, що я знову опинилася у лікарні. Лікар сказав, що то мігрень і краще мені поїхати додому.

Мене трусило, я була не в змозі тримати голову, а він відправляє мене додому. Ніякого дому!

Тоді він спитав чи згодна я лягати в стаціонар. Звичайно згодна.

Я наполягала на повному обстеженні. Аналізи були в нормі, тож лікар порадив робити МРТ голови.

Як часто буває, подумала, що зроблю його трішки пізніше. Відкладала, відкладала, а за кілька днів після виписки знову почалися нестерпні болі. Знову лікарняний, потім відпустка, врешті я зрозуміла, що працювати більше не зможу.

Лежала вдома і навіть голову не могла повернути. Не могла і на світло дивитися.

Коли поверталася з вулиці у тепле приміщення, то, наче, простріли якісь були.

Знеболювальне перестало допомагати.

Поїхала до лікарні ім. Ющенка. Чекала фахівця у прохолодному коридорі, а коли зайшла до його теплого кабінету (знову ці різкі перепади температури), з очей полилися сльози.

Я не могла їх стримувати, так все боліло. Мене негайно відправили на МРТ.

Зробила, а за кілька днів повторила вже з контрастом.

У лікарському висновку написали, що це астроцитома – гліальна пухлина мозку. Це не остаточний діагноз, тому потрібні були консультації.

Промені та хімія

Мене почали відправляти на всілякі станції здавати різні аналізи: ВІЛ, гепатити, інші віруси. Все було нормально.

Потім болі повернулися з новою силою, я вже не могла самостійно ходити, тому знайома зателефонувала лікарю на Київську. Він подивився моє МРТ і сказав терміново їхати у столицю. Так я опинилася в інституті нейрохірургії ім.Ромоданова.

Пройшла консультацію, зробила біопсію і менш ніж за два тижні виписалася.

Тоді я вже точно знала, що у мене дифузна астроцитома у лобно-тімяно-потиличній області. Права півкуля мозку майже вся вкрита злоякісною пухлиною. Зараз вона ще й у ліву півкулю трішки змістилося.

Почала шукати клініку. Це був довгий процес. По-перше, пухлина в голові. По-друге, вона великих розмірів. Не всі готові за таке братися.

Переговорила з одним онкологом. Він порадив їхати до Кіровограда (перейменований на Кропивницький - авт.)

Там я пройшла «промені» (променеву терапію - авт.), а через півтора місяця зробила ще одне МРТ. Воно показало, що пухлина зменшилася всього на півсантиметра: з 10,5 до 10.

Лікарі зібрали консиліум і вирішили робити «хімію» (хіміотерапію - авт.) На жаль, вона взагалі не подіяла.

Гарантій ніхто не дає

Сьогодні я почуваю себе дуже добре. Тільки при фізичних навантаженнях, наприклад, коли племінницю ношу, відчуваю різку втому.

Болі, які мучили мене раніше зникли і я подумала, що найстрашніше позаду. Але лікарі приголомшили.

Сказали, що одного дня я можу прокинутися з ще більш нестерпними болями, або не прокинутися взагалі.

Зараз я готуюся до операції. На її проведенні наполягають лікарі. Розумію, що це голова і може трапитися будь-що. Дуже боюся, але інших варіантів я не маю.

Виглядатиме це, як трепанація черепа, після якої хірурги будуть намагатися, хоч трішки зменшити пухлину.

Видалити її повністю неможливо. Вона ж дифузна (не має чітких меж - авт.) і мало чим відрізняється від мозкової рідини.

Її вкрай важко побачити. До того ж моя пухлина зараз у розквіті сил. Гарантій ніхто і ніяких не дає.

Далі, якщо все буде добре, на мене чекає купа аналізів. Вони мають допомогти визначитися з правильною «хімією», щоб почати лікування.

Чи виходить у мене думати про щось інше? Звичайно. Маю багато планів на своє життя. Його ж треба будувати, розвивати, починати якусь власну справу.

Я до останнього не могла повірити, що у мене пухлина. Тепер буду до останнього з нею боротися. І переможу.


Віка вже пройшла променеву терапію, хіміотерапію, і все це коштувало майже 200 тисяч гривень. Гроші допомагали збирати рідні, друзі та звичайні небайдужі. У тому числі і за рахунок нашої минулорічної публікації (читати) Віка отримала необхідну суму на терапію.

Сьогодні перед дівчиною новий виклик – операція. На неї потрібно зібрати 186 тисяч гривень. І часу обмаль. Лікарі кажуть, що оперувати потрібно не пізніше, ніж за місяць. Інакше пухлина може почати прогресувати.

Ми можемо допомогти.

Картки ПриватБанку:

5168 7427 1018 0153

4149 6293 9429 6032

Шуляк В. Б.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Kostyantyn Gorbatyuk

    Шановна Вікторія, зверніться будь-ласка до обласного нейрохірургічного відділення ВОПНЛ ім.О.І.Ющенка. Ми оперуємо близько 150 пухлин мозку на рік, у нас є абсолютно все необхідне новітнє обладнання. Окрім того, за наявності пухлини у функціонально значимій ділянці, ми проводимо wake-up анестезії, усе це відбувається у відповідності до європейських вимог та стандартів. Ніяких захмарних коштів написаних вами для виконання хірургічного втручання в наших умовах не потрібно. Ви можете переглянути схожі спостереження на нашій сторінці у фейсбуці (нейрохірургія_вінниця).
  • Kostyantyn Gorbatyuk

    Шановна Вікторія, зверніться будь-ласка до обласного нейрохірургічного відділення ВОПНЛ ім.О.І.Ющенка. Ми оперуємо близько 150 пухлин мозку на рік, у нас є абсолютно все необхідне новітнє обладнання. Окрім того, за наявності пухлини у функціонально значимій ділянці, ми проводимо wake-up анестезії, усе це відбувається у відповідності до європейських вимог та стандартів. Ніяких захмарних коштів написаних вами для виконання хірургічного втручання в наших умовах не потрібно. Ви можете переглянути схожі спостереження на нашій сторінці у фейсбуці (нейрохірургія_вінниця).
    Звернутись на консультацію можете безпосередньо до мене (Горбатюк К.І.)
  • Radbul

    Небудьмо байдужими
  • Viktoria Postova

    У тоже опухолб( лет уже как прооперировали(
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up