Кожний подих може викликати кровотечу в легенях і стати останнім... (Прес-служба БФ "Промінь тепла")

Кожний подих може викликати кровотечу в легенях і стати останнім... (Прес-служба БФ "Промінь тепла")
Фото надано матір’ю дівчинки, Романенко Ганною

У маленької Віки Романенко імлисті сині очі та бліда і прозора шкіра, кожна жилка просвічується. У дитячій поліклініці її називають мармуровою дівчинкою. Кровоносні капіляри та вени утворюють гарний малюнок, а місцями шкіра така тонка, що здається блакитною.

Мармурова блідість з голубим відтінком… Ганна, мати Вікусі, спочатку, навіть, захоплювалася цією особливістю своєї довгоочикуваної донечки.

Поки не зрозуміла, що блакитна кров – це краса, яка лякаю смертю. 

Як і кожна мама, Ганна оберігала доньку від вірусів та інфекцій. Та нежить і кашель навідувалися часто, і Ганна вже майже навчилася не боятися підйому температури та чергового ГРВІ. Коли раптом побачила, що її Вікуся кашляє з кров’ю.

Донечці ще й двох років не було. Невже туберкульоз? 

В душі у Ганни стало темно і страшно. Прискіпливо розглядаючи краплі крові на носовичку, вона вперше відчула страх втрати дитини. 

Місцеві лікарі не підтвердили тубекульоз та запідозрили внутршню кровотечу, направили у Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г. Яновського. 

Після ретельного обстеження Вікторії Романенко 2017 року народження встановили діагноз – хвороба Рандю-Ослера-Вебера з неправильним формуванням судин у легенях. 

У Вікусі  рідкісне спадкове захворювання, яке викликає судинну дисплазію, внаслідок чого виникають множинні аномалії судин, що збільшують ризик кровотечі. Судини слабкі, вони непередбачувано пошкоджуються у будь-якій частині організму.

Фото надано матір’ю дівчинки, Романенко Ганною

Кожен подих маленької дівчинки може викликати легеневу кровотечу і… стати останнім. 

Лікарі в Україні не знають, як допомогти мармуровій дівчинці вилікувати судини в легенях. Консиліум лікарів порадив Вікусі порадили проходити регулярні обстеження за місцем проживання, а в разі погіршення ситуації –  зробити трансплантацію легенів.

Однак, пересадку цього органу дихання в Україні не проводять.

Батьки сумніваються, що пересадка стане порятунком для їх донечки. Якщо Вікусі пересадять легені, вона не зможе вийти з лікарні, доки її тіло не припинить рости. 

Справа в тому, що легені – це донорський орган, який не росте разом з дитиною. Отже після першої пересадки років через 3 треба буде робити другу, згодом – третю. А між пересадками – знаходиться у постійному пошуку чергового  донора і залишатися у лікарні для підтримки життєдіяльності. 

Звичайно, Ганна віддала б власні легені, якби вони помістилися у тілі дворічної дівчинки. Однак її легені завеликі. 

Жінці доведеться жити в очікуванні смерті чиєїсь дитини, щоб  продовжити дні своєї…

У Ганни не виходило змиритися з цим фактом.

Мати Вікусі занурилася у вивчення захворювання, вона не лікар, а проста кравчиня. Але сильне бажання знайти зцілення для донечки змусило її розібратися та знайти вихід. 

Лікарі шпиталю Sant Joan de Déu Barcelona Children’s Hospital в Іспанії мають досвід успішного лікування синдрому Ослера. Вони ознайомилися з результатами обстеження та аналізами Віки і дають попередні доволі втішні прогнози.

Ознаки хвороби проявилися достатньо рано, і є високі шанси на її усунення хірургічним шляхом, не проводячи пересадку легенів. Тільки треба провести ремонт судин у легенях Віки, як змога швидше, доки доля ураження не стала критичною.

Для лікування у Sant Joan de Déu Barcelona Children’s Hospital Вікусі Романенко необхідно  728720,08 гривень. За допомогою небайдужих людей зібрано 91032 гривень, для лікування не вистачає 637688,08 гривень. Для батька водія та мами кравчині ця сума непідйомна. 

Допомогти Вікусі пройти лікування і вільно дихати ви можете тут:

Картка ПриватБанку:
5169 3305 1671 9553

(картка "Ключ до рахунку", прив’язана до рахунку БФ "Промінь тепла", Потапов О.С. – керівник фонду, в призначені платежу вказати: для Романенко Віки).

або, карткою будь-якого банку світу за цим посиланням.

Реквізити фонду:
БО БФ “Промінь тепла”
ЄДРПОУ: 42513063
IBAN: UA403026890000026006055344417
Призначення платежу: Благодійна пожертва для Романенко Віки

Медичні документи та рахунок з клініки для Романенко Віки можна переглянути тут.

Тел. для довідок: +380688711125

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up