Бути жінкою – не значить бути слабкою: історія патрульної поліцейської

Бути жінкою – не значить бути слабкою: історія патрульної поліцейської
  • Вона граційно носить туфлі на підборах, читає Достоєвського і впевнено тримає щит. Любов Детюк – 25-річна патрульна нашого міста. Дівчина хоробра, відчайдушна і професіонал своєї справи. А ще у неї дуже яскраві фотографії.

До патрульної поліції Любов спробувала себе в різних професіях, бо вже в 17 років стала самостійною. Поліцейська встигла попрацювати офіціанткою, адміністратором комп’ютерного клубу, торговим агентом тощо. Тепер вивчає правознавство в Національній академії внутрішніх справ, йдеться на Фейсбук-сторінці Патрульної поліції.

Редакція вважає, що історія цієї дівчини гідна уваги, особливо сьогодні, 8 березня. Тому ділимося нею і приєднуємося до привітань всіх жінок нашого міста.

Спочатку Любов планувала вступати до Збройних сил України, але саме тоді оголосили набір до патрульної поліції, тож без жодних вагань вона подала свою заявку. Пішла в поліцію, бо завжди хотіла допомагати людям. А ще їй дуже сподобалася форма.

«Я хоч і бурчу інколи, бо з людьми доводиться працювати різними, але адреналін, який я регулярно отримую на своїй роботі, – не зрівняти ні з чим» – розповідає поліцейська.

В патрульній поліції планують створити тактико-оперативну роту (ТОР), яку залучатимуть до різного роду масових заходів, для забезпечення громадського порядку. Коли інспекторам анонсували про її створення, Люба одразу записалась в ряди ТОРівців і вже почала тренуватися.

«Спочатку було важко працювати на рівні з хлопцями, бігати по 7 кілометрів, тримати щит та інше, але я справилась і зовсім не шкодую про свій вибір. І взагалі за 2 роки в патрулі я зрозуміла, що це цілком і повністю моє» – розповідає Люба.

Дівчина загартована та спортивна. Займається східними єдиноборствами – має зелений пояс по зендокай карате-до. У 2016 році Люба стала чемпіонкою України з цього виду спорту.

Про своє хобі дівчина розповідає наступне: «Я обожнюю читати. Мені категорично не можна заходити в книжковий магазин і навіть проходити повз. Найбільше я люблю Достоєвського, антиутопії, фантастику. Нещодавно перечитала всього «Відьмака» Анджея Сапковського, зараз читаю роман Айн Ренд «Атлант розправив плечі».

За матеріалами сайту Патрульної поліції Вінницької області.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Oleksandr Stoliarov

    А що більше немає достойних копчинь, що 20хвилин вже другий рік поспіль тулить на 8 березня історію про ту саму Любашу?)

    https://vn.20minut.ua/vona-i-vinnicya/stoyati-ruki-za-golovu-divchina-kop-pro-politseyski-budni-ta-zhest-na--10590971.html

    Цікаво, а Люба так і продовжує "допомагати" колегам складати протоколи про ДТП не перебуваючи при виконнанні, тобто не маючи повноважень на складання тих протоколів? Якось вона так зробила, коли проїжджала повз ДТП. Не розуміючи, що через це такі протоколи можуть бути запросто скасовані у суді і винуватці, через Любину ведмежу послугу, зможуть уникнути відповідальності

  • Александр Придатко

    Вот именно таких супер полицейских официантов и отх...ли вчера в Ровенской области 2 ПЬЯНЫХ 18-ти ЛЕТНИХ подростков. Пока модель стояла и хлопала ушами, сначала дали пи..ды ее напарнику, потом и ей. Хорошо еще оружие не забрали. Прохффесионалы. )))
  • Вадим Барченко

    На скільки знаю в поліцію з наколками не беруть.мабуть родичі теж там працюють

    Михаил Курдюков reply Вадим Барченко

    По-перше - це не наколки. Це татуювання. І різниця між цим велика.

    По-друге - заборонялося в міліцію, а не в поліцію. Нарешті люди почали приходити до того, що ані татуювання, ані зачіски, ані пірсинг - не є показниками професіоналізму чи складу розуму. Це хибні судження, що є пережитками савєтського часу

    З.А.Глядач reply Михаил Курдюков

    "ані татуювання, ані зачіски, ані пірсинг - не є показниками професіоналізму чи складу розуму"

    Щось дуже сумнівно,що людина з НОРМАЛЬНИМ складом розуму буде добровільно калічити власне тіло.

    Сепар Торонтуй reply Михаил Курдюков

    Ты сам то выпердок "савєтського часу", Курдюков. Это жизнь твоих родителей, дедушек-бабушек.

    Прошлое нужно уважать, тебя там не было, но без именно этого прошлого не было бы тебя. Уразумел, рогулек?

    Oleksandr Stoliarov reply Сепар Торонтуй

    Ні, він вже незалежний)

    З.А.Глядач reply Oleksandr Stoliarov

    Від чого,від розуму?

    Михаил Курдюков reply Сепар Торонтуй

    От якщо б на цьому сайті була відсутня можливість коментування, що б тоді ти робив, рогульочок? Чим би заповнював свою екзистенційну порожнечу?

    Я писав про стереотипи, на кшталт "наколок" і заборон. І моя родина точно не має відношення до цього. Тож навіщо мені знати про таке минуле?

    Сепар Торонтуй reply Михаил Курдюков

    Твоя родина с Марса упала? Она из "савєтського часу", напоминаю. Ты не одинок в нежелании знать свое прошлое, это отличительная черта скачущих рогулей.

    Народ, не знающий своего прошлого, не имеет будущего.

    777 reply Сепар Торонтуй

    Був Торонхуй Задунайський- стан Торонхуй Сепар.

    Сепар Торонтуй reply 777

    Да, пришлось переехать на фейсбуковский экаунт. Старый добрый ВК перестал работать. Неужели РИАвские программисты наконец-то это асилили? Ну, поздравляю).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up