«Бокс на дивані»: вінницький кікбоксер вчить самообороні онлайн

«Бокс на дивані»: вінницький кікбоксер вчить самообороні онлайн
Сергій Паршенко. Скріншот з відео
  • Через карантин Сергію Паршенку довелося закрити секцію кікбоксингу, що в ній він був тренером. 
  • Для того, щоб учні не втрачали своїх навичок, Сергій запустив YouTube-канал «Бокс на дивані». 
  • На ньому він викладає короткі відео-уроки: «Сильний удар і що цьому заважає», «Вчимося правильно дихати», «Замах при ударі» тощо.

Сергій Паршенко має майже 30-річний досвід. Колись брав участь у Всеукраїнських чемпіонатах з кікбоксингу, був учасником збірної України з цього виду спорту, їздив на Міжнародні змагання. Близько 20 років тому внаслідок травми у Сергія відмовили ноги і чоловік пересів на інвалідний візок. 

— Колись у мене займалося багато хлопців, а зараз їх значно менше. Деякі приходять вперше, дивляться на мене і думають, що людина, у якої не працюють ноги, навряд їх чогось навчить. Мабуть, для них важливу роль відіграє картинка, — розповідає Сергій Паршенко. — У мене непогано виходить вчити. Маю чималий досвід, знаю, як все працює, тому можу пояснити що до чого навіть з закритими очима. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Тренер розповідає, що про створення каналу думав давно, але реалізувати задум наважився лише після початку карантину. Говорить, що багато його учнів роз'їхалися по іншим містам і йому не хочеться, щоб вони втрачали свої навички. 

Відео Сергій називає домашнім завданням для учнів. У них він намагається вкладати те, чого не встигає пояснити на живих тренуваннях, зазвичай, це теоретичні моменти без яких неможливо професійно опанувати єдиноборство: міні-лекції про правильний замах, правильне дихання і роз'яснення, як працює сила. 

— Головне — це зрозуміти принципи цього єдиноборства. Досконало опанувавши навіть один принцип, будеш розуміти, як працює все. Адже все між собою поєднано, — продовжує кікбоксер. — У повсякденному житті ці принципи також будуть корисними. І не лише завдяки навичкам самооборони. Є й інші важливі моменти, наприклад, вміння контролювати і напружувати м'язи. Саме через відсутність цих навичок, після фізичних навантажень люди часто відчувають болі у спині, шиї або інших частинах тіла. 

Після закінчення карантину Сергій не збирається закривати канал. Навпаки планує його розвивати. Каже, що є чимало інформації, яка для інших може бути корисною. Запатентував навіть тренажер для ударної техніки. Скоро на каналі будуть відео по роботі з ним.

 

Читайте також:

Посилки з AliExpress, закриті відділення і прийом на вулиці. «Нова Пошта» міняє режим роботи

Зірвали спину, коліна, шлунок? Врятуватися від гострого болю пропонують голкою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up