Біля кав’ярні «Панъ Заваркiнъ та Синъ» з’явилась скульптура єврея та кота Шльоми

Біля кав’ярні «Панъ Заваркiнъ та Синъ» з’явилась скульптура єврея та кота Шльоми

Кав’ярня-музей у центрі міста після оновлення фасаду отримала цікаву принаду — пам’ятку, що присвячена мешканцям старої Єрусалимки: старий єврей та кіт Шльома, що краде в чоловіка сосиску.

Про це написав вінницький історик Олександр Федоришен:

«Біля оновленого фасаду магазину-музею Панъ Заваркiнъ та Синъ з'явилась скульптура, присвячена мешканцям старої Єрусалимки. Старий єврей з горнятком кави здивовано помічає, як кіт Шльома краде в нього сосиску», — пише Федоришен у спільноті Історія Вінниці

Вінницька журналістка Тоня Мних дописує до цього, що «кіт Шльома - це історична постать. До наших сучасників дійшли перекази, що це був фантастично майстерний злодюжка, який нахабно цупив з-під носа господинь і рестораторів найласіші шматочки»

Відео дня

Де знаходиться та що є в історичній кав’ярні?

Кав’ярня «Панъ Заваркінъ та синъ» – це не лише їжа та напої. Перш за все, це інтер’єр, аналогів якому не існує в Україні. Цей незвичний заклад розташований у центрі міста, біля МакДональдсу, на вулиці Соловйова,3 (колишня Інтернаціональна)

Так виглядає вивіска історичної кав'ярніЕкспозицію музею-кав’ярні складає колекція годинників кінця 19 – початку 20 століття, чайний посуд, канделябри, плафони, картини… Таким чином, створена атмосфера вітальні заможного вінничанина початку 20 століття.

Власник закладу Олександр Абрамчук казав, що родзинка закладу в тому, що увесь антикваріат тут працює

Уже в першій кімнаті Ви побачите велику кількість самоварів та старовинних фотографій. Крім того, зустрічатиме Вас дівчина в одязі того часу. Наступна кімната – кав’ярня-музей, де розташовані 4 столики для відвідувачів. Стіни прикрашені старовинними годинниками. Далі – туалет, точніше клозет, де можна побачити оригінальні гроші того часу. А розраховуючись, Ви неодмінно почуєте дзенькіт давнього касового апарату.

Читайте більше про кав’ярню-музей в репортажі: Вінницькою кав’ярнею «Панъ Заваркінъ та синъ» здивували навіть мера Львова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up