«Без вас я б не отримала свого шансу»: п’ять історій вінничан, яким ви допомагали впродовж року

«Без вас я б не отримала свого шансу»: п’ять історій вінничан, яким ви допомагали впродовж року
  • Ми знаємо, що вам цікаво, як склалися долі тих, кого ви підтримували в одужанні від важких хвороб. Тому зв’язалися з героями найрезонансніших публікацій, щоб запитати, які суми їм вдалося зібрати та як вони почуваються зараз 

Протягом року до редакції зверталися сотні людей з різними проблемами. Десятки з них мали проблеми зі здоров’ям. Деякі потребували термінового лікування, вартість якого могло досягати мільйонів гривень.

Ми розуміємо, що без допомоги інших зібрати такі суми нереально, тому знову і знову розповідали на сторінках наших видань історії цих людей. Ми просили вас, наших читачів, допомагати їм одужати. І ви це робили. З вашою допомогою вдалося зібрати сотні тисяч гривень для цих людей. 

Марина Кушнір

Саме завдяки Марині у наших публікаціях з’явилося чудове слово — «онкоодужуючі», замість обнадійливого «онкохворі». Попри те, що дівчина тривалий час веде боротьбу з раком молочної залози, вона ще й допомагає іншим вінничанам, які живуть з онкологіями. 

Саме Марина ініціювала проведення першого пікніку для онкоодужуючих вінничан, і саме вона є авторкою спільноти We Can на Фейсбуці. У ній дівчина ділиться корисними порадами, посиланням на новітні дослідженнями і методи лікування раку. Там же можна знайти необхідну для людей в діагнозі підтримку. 

— Безперечно, ваша публікація зробила для мене дуже важливе діло. Це був початок моєї боротьби. Люди відгукнулися, але я не можу назвати точної суми, адже тоді мені допомагали й інші. Можу приблизно сказати, що у той проміжок часу мені вдалося зібрати десь 340 тисяч гривень, — розповідає Марина Кушнір. — Я вже не лиса і все частіше усміхнена, тому люди вже неохоче допомагають. Але я й надалі потребую підтримки. Моє лікування та боротьба продовжуються. 


Історія Марини


Привітати Марину зі святами:  4149 4978 7182 2195 (ПриватБанк)


Івасик Бедрій

П’ятирічний Івасик був улюбленцем тисяч людей по всьому світу. Після того, як лікарі поставили йому діагноз — дифузну гліому з мутацією гена К27 — за нього почали молитися на всіх континентах. В Україні лікарі не давали навіть найменших шансів на одужання, тому батьки хлопчика шукали порятунку за кордоном: США, Ізраїль, Німеччина, Франція, Італія… 

Врешті, їм вдалося знайти приватну клініку у Туреччині. Там не давали стовідсоткових шансів, але з’явилася принаймні надія. Батьки схопилися за неї, як за соломинку, і почали збирати спочатку 70 тисяч доларів, потім 130. Суми захмарні, але завдяки широкому розголосу і ці кошти були зібрані. Проте навіть мільйони не змогли врятувати Івасика. Після майже річної боротьби, за тиждень до свого дня народження, хлопчик помер. 

Про Івасика ми писали найбільше. Це понад десять публікацій на сайті 20minut.ua та в газеті RIA. Під цими статтями було багато коментарів із символом «+» — що означає перерахунок коштів на картку батьків. 

— У ті дати, коли виходили ваші публікації, в середньому нам надходило 10-15 тисяч гривень на день. Ми не можемо сказати, скільки з них було від ваших читачів, але у будь-якому разі допомога була суттєвою, — говорить мама Івасика Євгенія Бедрій. 

Усі зібрані кошти, що залишилися після смерті хлопчика, батьки Івасика передали на лікування інших дітей та дорослих. 


Історія Івасика


Іринка Химич

Ця історія є яскравим прикладом, як батьківська турбота та віра можуть творити справжні дива. З народження Іринка хворіє прогерією, себто передчасним старінням. На свої дев’ять років дівчинка перенесла інфаркти, інсульти, має проблеми з суглобами та судинами — все те, з чим стикаються люди поважного віку.

Лікарі говорили, що їй жити кілька років, а завдяки батькам та всім небайдужим, яких батьки постійно знаходять, Іринка прожила вже дев’ять років. Причому вона справді живе, радіє кожному, має друзів і улюблених пухнастих вихованців.

Наша розповідь про Іринку знайшла відгук у серцях тисяч людей. Хто міг, допомагав фінансово, хто ні — словами підтримки та молитвами. У цій історії нам також не вдалося дізнатися точної суми, якою ви підтримали цю родину. Але саме за ваші гроші дівчинка змогла поїхати на такі важливі для свого здоров’я термальні води і море. Пройшла курс соляних шахт, підлікувала суглоби та нервову систему. 

Іринка потребує постійного лікування. Воно дуже дороге, адже у неї абсолютно в усьому особливі потреби. Але батьки все одно не опускають рук та продовжують стукатися у всі доступні двері. 

— Велика вдячність всім, хто нас підтримував морально і фінансово. Донька вже трішки набрала вагу, — говорить мама Іринки Діна Химич. — Завдяки вашій публікації до неї почали інакше ставитися. Люди перестали боятися, що хвороба може передатися їхнім дітям. Не докучають дивними питаннями. 


Історія Іринки


Привітати Іринку зі святами: 5168 7426 0238 7676 (ПриватБанк)


Світлана Форостяна

Світлана була кандидаткою юридичних наук, викладала кримінальне право у столичному університеті. Навколо неї завжди крутилися різні люди, у неї було багато друзів. Одного дня Свєта дізналася, що у неї розсіяний склероз. І все назавжди змінилося. У свій 31 рік вона майже не рухається, мало говорить та нічого не пам’ятає. З друзів у неї лишилася тільки мама, якій самій нещодавно діагностували рак. Але навіть у такій сумній історії знайшлося місце для промічника світла.

Нещодавно мама дівчини дізналися про існування препарату «Окревус», який може повернути їй пам’ять та відтермінувати настання паралічу. У нашій історії про Свєту ми розповідали про ці ліки, а також просили вас допомогти дівчині.

— Завдяки вашій статті нам вдалося зібрати 40 тисяч гривень. Ці гроші частково покрили витрати на два флакони «Окревуса», — розповідає брат Світлани Руслан Форостяний. — Наразі помітного фізичного покращення у Свєти немає, але вона почала багато чого пригадувати. Мама також приймає лікування. Пройшла вже вісім хімій, на черзі промені. 

Світлані й надалі необхідні гроші на лікування. У травні їй потрібно буде ввести ще два флакони «Окревуса». Їхня вартість близько 200 тисяч гривень.


Історія Світлани


Привітати Свєту зі святами: 5168 7427 0054 2248 (ПриватБанк)


Людмила Чернипко

Зворушлива історія про 71-річну пані Людмилу, яка ще з досвіта виходить прибирати вінницькі вулиці зачепила багатьох. Людей вразило те, як бабуся, яка могла би відпочивати на пенсії, намагається поставити на ноги доньку, яка втратила можливість ходити після аварії. 

Після виходу цього тексту, до редакції телефонували і писали десятки людей, які хотіли допомогти цій родині речами, харчами і ліками. Та головне, що сума у 65 тисяч гривень, яка потрібна для операції, всього за кілька днів була зібраною. І це все завдяки вам.

— Ми пройшли обстеження у воєнному госпіталі. Лікарі нам сказали, що зможуть мене прооперувати, — розповідає донька Людмили Анна. — Зібраних коштів вистачить на операцію на одній нозі. Сподіваюся, що вона буде успішною і я зможу потроху ходити. Ми дуже вдячні всім, хто нам допоміг. Без вас я б не отримала свого шансу на одужання. 

Після операції на Анну чекатиме реабілітація, яка також не по кишені цій родині. 


Історія Людмила


Привітати Анну зі святами: 5168 7574 0240 3143 (ПриватБанк)


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталия Моспанько

    Да не оскудеет рука дающего.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up