Вінницькі танцюристи підкорили Німеччину. Зібрані німецькими школярами кошти передадуть ЗСУ

Вінницькі танцюристи підкорили Німеччину. Зібрані німецькими школярами кошти передадуть ЗСУ
  • Вінницький ансамбль танцю «Радість» щойно повернувся з Німеччини.
  • Там наш народний художній колектив України взяв участь у ювілейних заходах з нагоди 60-річчя Мекленбурзько-Поморського фольклорного ансамблю «Річард Воссідло» з м. Рібніц-Дамгартен та у Днях України в регіоні Мекленбург-Передня Померанія в рамках спеціального проекту солідарності з нашою країною.

Колектив дав сім концертів тривалістю 45-60 хвилин. Всі вони пройшли під бурхливі овації глядачів. На концертах було багато глядачів з України, які тимчасово виїхали до Німеччини після початку війни. Чимало дітей з нашої країни наразі навчаються у місцевих школах.

— Одна українка, яка працює зараз у німецькій школі помічником вчителя, після концерту схвильовано говорила, що хотіла стримуватися, але сльози самі текли по щоках. Вона казала: «Це настільки хвилююче і гарно, що ви принесли частину України сюди, в Німеччину», — згадав художній керівник ансамблю танцю «Радість» Віктор Бойко.   

Глядачі у захваті

Багато концертів пройшли у школах для дітей різного віку. Вони відбувалися у величезних спортивних залах, в міському Будинку культури. Діти були у захваті від танців вінничан, від професійного виконання танцювальних трюків, від концертних  костюмів. Вони жваво реагували на гумористичні сценки, плескали в долоні разом з нашими дівчатками у танці «Плескач». Всі концерти закінчувалися майстер-класами із українського танцю.

Відео дня

По закінченню програми відбувалися півгодинні спілкування. Німецькі діти задавали питання нашим дітям.

— Їх цікавило, які улюблені страви українських дітей, скільки часу вони займаються танцями, чи важко навчитися виконувати складні трюки, обертання. І, звичайно, запитували про війну в Україні. Як вплинула війна на наших дітей, що змінилося у їхньому житті? Чи ваші родини і родини ваших знайомих захищають Україну на фронті? Як змінилося ваше ставлення до росії? Як ви навчаєтесь у школі під час війни?  Було й багато інших запитань, на які наші діти давали ґрунтовні відповіді, — продовжує Віктор Бойко.  

Також вінничани отримали велике задоволення, коли їх познайомили із німецькими фольклорними танцями у виконанні чудового ансамблю «Річард Воссідло».

Вистава за участю птахів

За словами вінничан, перебування в Німеччині було надзвичайно гарно продуманим та організованим. Окрім концертів, діти мали змогу гарно відпочити, познайомитися з цікавими місцями землі Мекленбург-Передня Померанія. Школярі побували в музеї-океанаріумі м. Штральзунд, в парку птахів в м. Марлоу.  

— Парк птахів — це унікальний зоопарк, в якому живуть багато видів дивовижних пернатих із різних куточків світу. Це контактний зоопарк, де птахів можна  годувати з рук, чіпати, коли це можливо. Вони можуть сісти вам на долоню, на плече чи лікоть. У зоопарку також багато інших тварин: верблюди, лами, кози, кролики, лемури та ін. Особливо сподобались кенгуру. Вони були ручні: дозволяли себе гладити, позували для селфі. А у концертному секторі зоопарку діти подивилися дивовижну виставу, в якій взяли участь десятки видів різних птахів, —  інформує Віктор Бойко.  

Також вінницькі танцюристи побували на екскурсіях в м.Рібніц-Дамгартен, на оглядовому майданчику на найвищій будівлі міста — в годинниковій башті церкви святого Варфоломія, де 240 крутих сходинок. Завітали до музею бурштину, побували на екскурсіях в м. Штральзунд, Росток, каталися на літніх санках. Відвідали музей історії німецького села, де зберігаються 300-літні будинки, старовинний млин, кузня, велосипеди різних епох, предмети побуту та багато інших цікавих та незвичних речей.

Допомога ЗСУ від німецьких дітей

За чудову організацію поїздки вінничани дякують директору та художньому керівнику Мекленбурзько-Поморського фольклорного ансамблю «Річард Воссідло» Хольгеру Хуртіху, члену правління та гіду Каті Цюльздорф, Міністерству культури Німеччини, директорам шкіл та усім, хто допомагав та сприяв здійсненню цього проекту.

 — Дякуємо нашим ЗСУ, завдяки яким ми маємо змогу танцювати, співати та прославляти нашу Україну по всьому світу. Після концерту одна із німецьких шкіл вирішила передати кошти нашому колективу. Вони, за рішенням дітей та батьків, будуть передані для ЗСУ, —  повідомив Віктор Бойко.

Водій автобуса, який вперше бачив вінницький колектив, сказав: «Ви робите надзвичайно велику справу, як для своїх дітей, так і виступаючи перед глядачами за межами країни. Бо не можна розказати краще про Україну, ніж показуючи українське мистецтво». 


Читайте також:

Вінничан попереджають про небезпеку ракетних ударів. В Україні — прильоти

«‎Просто скинь донат». Вінницький комік записав пісню і зібрав 500 тисяч за три години

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up