Вінничан запрошують взяти участь у ІІ Міжнародному флешмобі «Global Shevchenko»

Вінничан запрошують взяти участь у ІІ Міжнародному флешмобі «Global Shevchenko»

До дня народження Тараса Шевченка громадські організації «Батьківщина Молода» та «Ukrainians» організовують ІІ Міжнародний флешмоб «Global Shevchenko». Мета флешмобу – популяризувати постать великого Кобзаря, показавши пам’ятники Шевченка, встановлені по всій Україні та світу, і за кількістю яких український поет посідає друге місце після Будди.

Правила флешмобу дуже прості:

1) З 14 лютого до 8 березня 2018 року зробіть фото, селфі або запишіть відео (читання одного з віршів Кобзаря) біля пам’ятника, барельєфу чи муралу з Тарасом Шевченком у вашому місті чи селищі;

2) Опублікуйте фото на офіційній сторінці флеш-мобу – https://goo.gl/uKtzuJ, а також на своїх сторінках в соціальних мережах (Facebook, Instagram або Twitter), обов’язково вказавши хештег #GlobalShevchenko, країну та місто, де зроблено фото.

9 березня о 16:00 (за київським часом) організатори флешмобу закликають українців по всьому світу прийти до пам’ятників Тарасу Шевченку та одночасно зачитати вірш Кобзаря. Інформація про визначений вірш буде повідомлена пізніше.

Відео дня

 

В 2017 році до флешмобу «Global Shevchenko» долучились понад 3500 учасників із 27 країн світу та 173-х населених пунктів в Україні, а одночасні читання 9 березня пройшли у Києві, Ризі, Тбілісі, Празі, Одесі, Харкові, Сумах та інших містах.

Нагадаємо, що загалом, в Україні та світі встановлено 1385 пам'ятників Кобзареві, з них 1256 — в Україні та 129 — за кордоном у 35 країнах. Це найбільша у світі кількість монументів, встановлених діячеві культури. В Україні найбільше пам'ятників встановлено на Прикарпатті. В 2018 році партнером флешмобу є Міжнародний проект-конкурс "Тарас Шевченко єднає народи".

За деталями та додатковою інформацією звертайтеся до оргкомітету флешмобу за телефоном +380975102303 або на електронну пошту: [email protected].

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up