Фінальний концерт Music Camp: юні учасники розповіли, як навчитися грати Баха за 5 днів(ВІДЕО)

Фінальний концерт Music Camp: юні учасники розповіли, як навчитися грати Баха за 5 днів(ВІДЕО)
  • Ще тиждень тому ці 150 школярів не тримали у руках жодного музичного інструменту
  • А 1 червня вони злагоджено співали у хорі латиною та англійською
  • Американська музикантка, яка організовувала шестиденний музичний табір, назвала своїх учнів “маленькими геніями”
  • Наприкінці статті можна прослухати аудіо з концерту: марш та усі 6 пісень у виконанні дітей

 

Перший день літа, на годиннику майже 17.00, а у актовій залі педунівеситету не проштовхнутися. На фінальний концерт програми Music Camp, який організувала американська музикантка Констанція Фортунато, зібралося близько шестиста людей.

У учасників, більшість з яких до табору із музикою не мала нічого спільного, було 6 днів, аби опанувати 2 інструменти та вивчити 6 пісень, три з яких написані англійською, а одна — латинською мовою.

Діти вже вишикувалися на сцені, оточивши у коло вінницький симфонічний оркестр, який у них сьогодні “на розігріві”. Ще п’ять днів тому вони не вміли грати на інструментах, які 1 червня вже із впевненістю тримали в руках. — Сьогодні тут виступає мій онучок — он, бачите, найвище з усіх стоїть, — каже Галина Миколаївна журналісту. А потім вжеггукає онука:

Відео дня

— Слава, нумо, подивись сюди!Семикласник Славко Тишківський дуже хвилюється — це видно по його обличчю, адже усього через 5 хвилин йому треба  буде грати на скрипці на рівних із професіоналами з Хмельницького камерного оркестру.

— Він буде співати пісні, грати на гітарі та на скрипці. До цього він ніде не грав взагалі, перший раз. Він сам захотів піти на Music Camp, взагалі мріяв про це. Якось сказав мені: “Бабусю, я так би хотів зіграти на скрипці”. І от подивіться на нього: мрія мого онука справдилася.

Концерт розпочинається Маршем ре мажор Себастьяна Баха: діти грають разом з оркестром, ними керує одна з педагогів Music Camp Яна Бондар. Після вдалого виконання маршу усі 150 дітей шикуються на сцені у напівколо. Констанція тим часом розповідає, що насправді у її музичному таборі навчити дітей грі на інструментам було зовсім не головним завданням.

— Одна з причин, чому я присвятила все своє життя дітям, це та, що діти мають уяву і вони можуть уявити світ, який буде кращий за наш. Перш за все Music Camp повинен нагадати дітям, що найбільші дари, які є у людини, не можна купити за гроші. Дари, які ми даруємо від себе — дар доброти, дружби, підтримки та любові  — от що найцінніше. Це ті дари, які може подарувати кожен з нас, зробивши світ кращим. Фестивалю б не сталося, якби не діти. Саме вони і створили цю музику. Я вважаю екстраординарними здібностей цих дітей, вони — справжні маленькі генії: навчитися грати за інструментах за 5 днів — це щось неймовірне, — каже залу Констанція Фортунато.

Викладач класу віолончелі з США Шелдон розповів, що вінницькі діти зовсім не відрізняються від американських.— Моя мама співає у тому ж хорі, що й Констанція. Вона розповіла мені про Music Camp і я приїхав у Вінницю. Я у абсолютному захваті від вінницьких  дітей. Я допомагав у декількох музичних таборах в Америці, і ще ніколи до сьогодні не був ще вчителем. Але діти є діти всюди: і в Америці, і в Україні. Єдине, що може їх відрізняти — чи були вони якось долучені до музики до Music Camp International, — розповів Шелдон.

Ніна Давиденко викладає у Броварській музичній школі сольфеджіо. Каже, що з Констанцією познайомилась у Броварах, коли американка організовувала  Music Camp у Броварах.   

— У Вінниці дуже гарні діти, все схоплюють на льоту.Я викладала дітям музичні ігри — сольфеджио, але більш доступніше, у вигляді гри.  У Music Camp використовують принципово нові способи викладання, які я застосовую і в своїй практиці.  Для викладачів це дуже цікаво, ми й самі тут навчаємося багатьом новим методикам викладання.  

Вже після концерту одна із випускниць Music Camp Віра зізнається: коли все скінчилось, відчула полегшення і сум.

— Звичайно, приємно усвідомлювати, що справились. Але сумно, бо, можливо, більше не побачимося із вчителями. На концерті я грала на флейті та співала у хорі. До музичного табору я, звісно, ходила до музичної школи, але на флейті грати не вміла.

Дівчинка каже: вдалося гарно виступили саме через вчителів. Нам усе вдалося саме через вчителів.

— Вони нас дуже мотивували, через те нам хотілося зробити їм приємне і вивчити все напам’ять. Вони підтримували нас, ніколи не кричали. Тут я познайомилася з багатьма хлопчиками та дівчатками, деякі навіть не з Вінниці. Якщо Music Сamp приїде до Вінниці, буду брати участь у ньому знову.

Програма концертуПрограма концерту

Це - запис виконання дітьми та камерним оркестром маршу Баха. Тут діти грають на інструментах, які вперше взяли до рук 5 днів тому. 

У наступних 6 піснях звертайте увагу на голоси хору: ці злагоджені та гарно поставлені дитячі голоси - теж плід наполегливої праці Констанції, маленьких випускників та викладачів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:27 На Вінниччині попрощалися з загиблим поліціянтом Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up