Вінницькому командиру екіпажу Дмитру Майбороді Порошенко присвоїв звання Героя України. Посмертно

Вінницькому командиру екіпажу Дмитру Майбороді Порошенко присвоїв звання Героя України. Посмертно
Президент підписав указ про присвоєння звання Героя України Олександру Петраківському. Також посмертне звання Героя України заслужили Сергій Кровоніс та Дмитро Майборода.

Починаючи з травня 2014 року командир екіпажу АН-26 Дмитро Майборода перевозив бійців АТО, зброю та матеріально-технічне забезпечення на своєму літаку. Зробив 35 бойових вильотів. Евакуював поранених та хворих. Останній політ відбувся 14 липня 2014 року. Героїчний командир евакуював п'ятеро членів свого екіпажу під час підбиття його літака. В результаті сам загинув, але врятував багатьох.

Президент України Петро Порошенко своїм указом №917/2014 присвоїв Дмитру Майбороді звання Героя України на нагородив орденом «Золотої Зірки» 4 грудня 2014 року.

 
Коментарі (3)
  • Анонім

    А почему про второго погибшего пилота - Дмитрия Шкарбуна ни слова? Почему он не получил героя???
  • Дарья

    Героїчний командир евакуював п'ятеро членів свого екіпажу під час підбиття його літака. В результаті сам загинув, але врятував багатьох. Героїчний вчинок. Не кожен так вчинив. Вічна пам"ять.
  • Олександр

    Слава Героям!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up