​​​​​​​Посольство США у Києві просить дозволити своїм працівникам виїхати – CNN

​​​​​​​Посольство США у Києві просить дозволити своїм працівникам виїхати – CNN
  • США можуть розпочати евакуацію людей з посольства в Україні вже наступного тижня.

Посольство США у Києві попросило Держдеп дозволити всім представникам неосновного персоналу та їхнім сім'ям поїхати. Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням джерела, йдеться на сайті Сьогодні.

 

Представник Держдепартаменту сказав, що їм «нічого сказати зараз».

Відео дня

Він додав:

«Ми, як завжди, проводимо ретельне планування у разі непередбачених обставин у разі погіршення ситуації з безпекою».

Джерело CNN, близьке до українського уряду, повідомило, що США поінформували Україну про те, що «ймовірно, почнуть евакуацію вже наступного тижня».

Джерело повідомило, що президент Володимир Зеленський розмовляв із цього приводу з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і сказав йому, що якщо Сполучені Штати зроблять такий драматичний крок, то це буде «надмірна реакція».

Представник Держдепартаменту заявив, що відомство не коментуватиме приватні обговорення, додавши, що рішення про іноземних співробітників засновані на одному критерії: безпека та захищеність американців.

Президент США Джо Байден, раніше, попередив, що Росія заплатить велику ціну, якщо вторгнеться в Україну.

Як повідомляє ВВС, Байден зробив таку заяву після того, як раніше висловив припущення, що альянс НАТО може менш рішуче реагувати на те, що він назвав «незначним вторгненням».

Вчора, 21 січня, нагадаємо, консульський відділ МЗС Ізраїлю опублікував повідомлення. В Ізраїлі закликають своїх громадян, які перебувають на території України, заповнити анкети й вказати особисті дані. 

— У світлі ситуації, що склалася, рекомендуємо ізраїльтянам, які перебувають в Україні, заповнити нижченаведену анкету. Будь ласка, заповніть анкету на кожного члена сім’ї індивідуально, включаючи неповнолітніх дітей віком до 18 років, — йдеться в повідомленні.

Про можливий напад Росії на Україну, нагадаємо, говорять останнім часом. Посольство США попереджає про небезпеку своїх громадян в Україні. Відповідне повідомлення вони виклали на своєму офіційному сайті.

Читайте також:

Стрілянина та КОРД у нічному клубі «Аура». Розповідаємо перші подробиці (ВІДЕО)

Ізраїльтян, які перебувають в Україні, попереджають про складну ситуацію. Що відомо?

Коментарі (1)
  • Наталья Горошко

    Скатертью.

keyboard_arrow_up