Як зняти хату на свято та скільки коштує орендувати квартиру на Новий рік?

Як зняти хату на свято та скільки коштує орендувати квартиру на Новий рік?
  • Торік із початку грудня усі квартири для святкування Нового року були заброньовані.
  • Зараз, як розказали в агенціях нерухомості, вінничани не поспішають брати житло в оренду для новорічного квартирника.
  • Сьогодні на «хату» для свята доведеться розкошелитися.

Погуляти на такій квартирі, де все є і нічого прибирати не доведеться. Варіант святкування Нового року з компанією в орендованому помешканні ще минулого року був дуже популярний серед вінницької молоді. Цього року ситуація на ринку оренди новорічних квартир кардинально помінялася.

Як розказують у поліції, у минулі новорічні свята компанії гудили добряче на найманих квартирах. Навіть новий вид злочину вигадали: пропив усе, неси техніку з квартири до ломбарду.

- Зі зйомними квартирами буває таке, що як кінчаються гроші, то виносять усю апаратуру, яка є в квартирі, і здають до ломбарду, - розповів начальник управління карного розшуку обласної поліції Олександр Цимбалюк. – Постійно у нас такі крадіжки є. Ми навіть зловили групу з Миколаєва, які знімали квартири у нас на три доби, виносили речі і по «Новій пошті» переправляли на батьківщину. Це було минулого року. А зараз дрібніші крадіжки з найманих квартир: місцеві хлопченята знімають, а потім зникають телевізор, холодильник, пральна машина...

Відео дня

Уберегтися від нечесних квартирантів на сто відсотків, як каже поліцейський, можна в один-єдиний спосіб: не здавати квартиру взагалі.

- Люди добре заробляють тим, що здають щодобово, тому ризик є, - говорить Олександр Цимбалюк. – Вони мають вимагати документи, перевіряти паспорт уважно. Як правило, власники самі цим не займаються, а передають квартиру ріелтору. Ті знають, як людину можна перевірити.

Менеджер по операціях з нерухомістю «Олімпу» Юлія Цілінська розповіла, як вона убезпечує себе та квартировласника від нечесних квартирантів.

- Якщо це новорічна квартира, то паспорт клієнта на ці дні бажано у себе залишити під заставу. Також можна суму взяти, наприклад, половину вартості оренди на випадок, якщо щось станеться. Така гарантія, я вважаю, правильна.

Питаємо її, чи були крадіжки з квартир, які наймали через неї на минулий Новий рік?

- У мене таких випадків не було, і у моїх знайомих теж. Але я чула, що у Вінниці крадіжки техніки з квартир мали місце.

А які справи цього року з цінами на святкування квартирника з компанією у гарно облаштованому для цього житлі, зі всіма зручностями та без потреби прибирати за собою сліди веселощів?

У агенціях нерухомості кажуть, що попит на квартири для святкування Нового року значно упав. На відсотків 70. Якщо торік ще із початку грудня забронювали всі варіанти, то зараз - вільних варіантів маса.

Спеціалісти пояснюють це падінням платоспроможності населення та зростанням цін на оренду. Що почому зараз – дивіться в інфографіці. А як формується ціна новорічної квартири, пояснила менеджер «Олімпу».  

- Ціна на новорічну квартиру залежить від того, яка компанія, на скільки людей, - каже Юлія Цілінська. – Однокімнатна квартира на 6-7 людей буде коштувати в середньому дві-три тисячі гривень. Якщо говорити про мінімум, то можна знайти й за 1,5 тисячі варіант. А залежно від рівня квартири ціна оренди однокімнатної може доходити і до 5 тисяч. Оренда приватного будинку для святкування Нового року – це 10-15 тисяч.  
 


Читайте також: 

План новорічних заходів. Що буде відбуватися на основних локаціях міста?
Олів’є: смачні новорічні рецепти від вінницьких шеф-кухарів
У рейтингу ялинок вінницька на шостому місці. Найвища — в Харкові (ІНФОГРАФІКА)
В яких містах будуть проходити наймасштабніші новорічні ярмарки і фестивалі?
Ялинкові базари стартують з 15 грудня. Де у Вінниці можна буде купити ялинку?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up